Ρεπορτάζ Υγείας

Βρετανική Μελέτη Αλλεργίες: Οι πάσχοντες έχουν σχεδόν 40% χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από την covid-19

Βρετανική Μελέτη Αλλεργίες: Οι πάσχοντες έχουν σχεδόν 40% χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από την covid-19

Σημειώνουν επίσης ότι η μελέτη είναι παρατηρητική και δεν μπορεί να καθορίσει την αιτία. Άλλοι περιορισμοί περιλαμβάνουν ότι δεν υπήρχε επίβλεψη των δοκιμών επιχρίσματος για την COVID-19 και η εξάρτηση από τα αποτελέσματα των δοκιμών που συνήθως προκαλούνται από συμπτώματα -

Βρετανική Μελέτη Αλλεργίες: Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Thorax. Αναλύοντας δεδομένα από περισσότερους από 16.000 ενήλικες μεταξύ 1ης Μαΐου 2020 και 5 Φεβρουαρίου 2021, οι συγγραφείς ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την ηλικία, τις συνθήκες του νοικοκυριού, τη δουλειά, τον τρόπο ζωής, το βάρος, το ύψος, τις μακροχρόνιες ιατρικές καταστάσεις, τη χρήση φαρμάκων, την εμβολιαστική κατάσταση και δίαιτα και πρόσληψη συμπληρωμάτων κατά την εγγραφή στη μελέτη σε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο.

Τα μηνιαία ερωτηματολόγια παρακολούθησης κατέγραψαν το περιστατικό COVID-19 και οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μοντέλα λογιστικής παλινδρόμησης για να εκτιμήσουν τις συσχετίσεις μεταξύ πιθανών παραγόντων κινδύνου και των πιθανοτήτων εμφάνισης COVID-19.

15.227 άτομα – με την πλειοψηφία γυναίκες και σχεδόν το 95% που αναγνώρισαν την εθνική τους καταγωγή ως Λευκή – συμπλήρωσαν τουλάχιστον ένα ερωτηματολόγιο παρακολούθησης και 14.348 άτομα συμπλήρωσαν το τελικό ερωτηματολόγιο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν 59.

Συνολικά, καταγράφηκαν 446 κρούσματα κορωνοϊού, ή σχεδόν το 3% των συμμετεχόντων. Τριάντα δύο άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Εκείνοι με ατοπικές ασθένειες όπως το έκζεμα και εκείνοι με αλλεργικό πυρετό ή ρινίτιδα είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο. Συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που πάσχουν από άσθμα, υπήρχε 38% χαμηλότερος κίνδυνος μόλυνσης – ακόμη και μετά τη χρήση συσκευών εισπνοής στεροειδών.

Η λήψη ανοσοκατασταλτικών συσχετίστηκε επίσης με 53% χαμηλότερες πιθανότητες μόλυνσης, αν και οι συγγραφείς παρατήρησαν ότι αυτό το στατιστικό στοιχείο μπορεί να αντικατοπτρίζει μεγαλύτερη προστασία έναντι της μόλυνσης από αυτούς τους ασθενείς.

Σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη ηλικία, το αρσενικό φύλο και άλλες υποκείμενες παθήσεις δεν συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης. Εναλλακτικά, άτομα ασιατικής και ασιατικής βρετανικής εθνότητας, ο υπερπληθυσμός των νοικοκυριών, η συναναστροφή σε εσωτερικούς χώρους με άλλα νοικοκυριά, το επάγγελμα πρώτης γραμμής εξαιρουμένης της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας και ο αυξημένος δείκτης μάζας σώματος ή η παχυσαρκία συσχετίστηκαν ανεξάρτητα με αυξημένο κίνδυνο.

Οι ενήλικες που ήταν Ασιάτες ή Ασιάτες Βρετανοί είχαν διπλάσιο κίνδυνο να βγουν θετικοί σε σύγκριση με τους λευκούς ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου και όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των ατόμων που μοιράζονται ένα νοικοκυριό και όσο υψηλότερος ήταν ο αριθμός των επισκέψεων σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, τόσο υψηλότερες ήταν οι πιθανότητες να κολλήσουν COVID- 19.

Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την υποδομή επιτήρησης της COVID: Δρ. Nesheiwat

Οι ερευνητές είπαν ότι η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει περιορισμένη αλληλεπικάλυψη μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για την ανάπτυξη της COVID-19 και εκείνων για την εισαγωγή στη ΜΕΘ και τον θάνατο, όπως αναφέρθηκε σε νοσοκομειακές ομάδες.

Σημειώνουν επίσης ότι η μελέτη είναι παρατηρητική και δεν μπορεί να καθορίσει την αιτία. Άλλοι περιορισμοί περιλαμβάνουν ότι δεν υπήρχε επίβλεψη των δοκιμών επιχρίσματος για την COVID-19 και η εξάρτηση από τα αποτελέσματα των δοκιμών που συνήθως προκαλούνται από συμπτώματα – δυνητικά λείπει η ασυμπτωματική λοίμωξη SARS-CoV-2. Επιπλέον, οι εθνοτικές μειονότητες υποεκπροσωπούνται στη μελέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αχλάδια αλλεργία : Αυτά είναι τα συμπτώματα

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη δερματίτιδα και την πρόληψη

Φράουλες : Δείτε αν είναι ασφαλή τροφή για τα μωρά

Αλλεργία στα φρούτα : Τα συμπτώματα για να το αντιληφθείτε

Διατροφή : Πως να αναγνωρίσετε τις αλλεργίες από τις φράουλες

Σεξουαλική υγεία : Έτσι επηρεάζετε από της αλλεργίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέα κρούσματα - 12 νεκροί - 97 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 97, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 12 νέοι θάνατοι.

Πώς οι εργαζόμενοι επιβιώνουν από την έντονη ζέστη του Κόλπου το καλοκαίρι

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Nature Climate Change διαπίστωσε ότι «μέσα σε αυτόν τον αιώνα, τμήματα της… περιοχής του Κόλπου θα μπορούσαν να πληγούν από πρωτοφανή γεγονότα θανατηφόρου καύσωνα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέα κρούσματα -13 νεκροί - 93 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 93, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13νέοι θάνατοι.