Ρεπορτάζ Υγείας

Το μεγάλο παρασκήνιο για την επιλογή Προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο στόχαστρο των θεσμών

Το μεγάλο παρασκήνιο για την επιλογή Προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο στόχαστρο των θεσμών

Της Νικολέτας Ντάμπου

Στις εννέα Ιουνίου η πενταμελής ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής Προέδρου και Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της ΕΑΔ με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ολοκλήρωσε το έργο της αξιολόγησης των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Προέδρου και Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της ΕΑΔ και ανακοινώθηκαν οι επικρατέστεροι, κατά την Επιτροπή, που προτείνονται για τη θέση του προέδρου και των μελών του ΣΔ.

‘Έντονο παρασκήνιο υπάρχει μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που προτείνονται για την θέση του προέδρου  και των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς  υπάρχει συγκεκριμένος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΑΔ ο οποίος φέρεται να γνωρίζει ήδη το αποτέλεσμα και να κερνάει για την «νίκη» του. Οι φήμες που τον θέλουν να έχει κλείσει τραπέζι στην Πάολα για τους συναδέλφους του, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί!! 

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά εγείρει  πολλά ερωτήματα διαφάνειας για την όλη διαδικασία και εν τέλει για την επιλογή. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το υπουργικό συμβούλιο η επιλογή του, ο ίδιος σπεύδει να το γνωστοποιήσει στον, ιδιαίτερα απαιτητικό, επαγγελματικό του περίγυρο…

Από το ρεπορτάζ δε, φαίνεται πως αμφισβητείται από πολλούς η δυνατότητα του συγκεκριμένου, προϊσταμένου οικονομικού επιθεωρητή, να καταλάβει τη θέση του προέδρου της ΕΑΔ ως προς την έλλειψη επιστημονικού κύρους, διδακτορικού και γνώσης ξένων γλωσσών. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη διαδικασία και αυτό θα πρέπει να είναι ήδη σε γνώση της Κυβέρνησης γι’ αυτό και η σχετική καθυστέρηση στις ανακοινώσεις, ενώ εμείς είμαστε σε αναμονή να δούμε εάν θα εφαρμοστεί επιτέλους η «αριστεία» και η «διαφάνεια» που ευαγγελίζεται ο κ. Πρωθυπουργός. 

Αναμένουμε τις εξελίξεις ! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση της αισθητικής χειρουργικής στην εικόνα του σώματός μας

ΙΣΠ: Απαράδεκτα συκοφαντικές και προσβλητικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο SARS-CoV-2 είναι απίθανο να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

Στη μελέτη, η επίπτωση του διαβήτη τύπου 1 στους Φινλανδούς κάτω των 15 ετών συγκρίθηκε με τρεις προηγούμενες περιόδους αναφοράς ίδιας διάρκειας. Τα αντισώματα SARS-CoV-2 σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1 αναλύθηκαν σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Olli Vapalahti. Μεταξύ των 785 παιδιών και εφήβων που διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 1 κατά την περίοδο της πανδημίας, αντισώματα SARS-CoV-2 που προκλήθηκαν από μόλυνση βρέθηκαν μόνο σε πέντε άτομα, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση των δυνητικά θανατηφόρων βακτηριακών λοιμώξεων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

"Πρόκειται για μια εργασία-ορόσημο που όχι μόνο συνδέει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή με την ασθένεια, αλλά παρέχει ισχυρές αποδείξεις για την περιβαλλοντική εξάπλωση αυτού του εξαιρετικά θανατηφόρου βακτηριακού παθογόνου".

Η Ισημερινή Γουινέα επιβεβαιώνει 8 νέα κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ

Χωρίς θεραπεία, ο ιός Μάρμπουργκ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε ποσοστό έως και 88% των ανθρώπων που νοσούν από την ασθένεια. Κρούσματα Marburg και μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στην Αγκόλα, το Κονγκό, την Κένυα, τη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα και την Γκάνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

ΕΕΚΕ: Εορτή 25ης Μαρτίου-Προσοχή στην αγορά βακαλάου

ΕΕΚΕ: Λόγω της δημοφιλίας του βακαλάου, δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό, με ένα άλλο ψάρι το οποίο παρουσιάζεται ως μπακαλιάρος, πλην όμως δεν είναι.