Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Το μεγάλο παρασκήνιο για την επιλογή Προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο στόχαστρο των θεσμών

Το μεγάλο παρασκήνιο για την επιλογή Προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο στόχαστρο των θεσμών

Της Νικολέτας Ντάμπου

Στις εννέα Ιουνίου η πενταμελής ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής Προέδρου και Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της ΕΑΔ με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ολοκλήρωσε το έργο της αξιολόγησης των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Προέδρου και Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της ΕΑΔ και ανακοινώθηκαν οι επικρατέστεροι, κατά την Επιτροπή, που προτείνονται για τη θέση του προέδρου και των μελών του ΣΔ.

‘Έντονο παρασκήνιο υπάρχει μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που προτείνονται για την θέση του προέδρου  και των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς  υπάρχει συγκεκριμένος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΑΔ ο οποίος φέρεται να γνωρίζει ήδη το αποτέλεσμα και να κερνάει για την «νίκη» του. Οι φήμες που τον θέλουν να έχει κλείσει τραπέζι στην Πάολα για τους συναδέλφους του, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί!! 

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά εγείρει  πολλά ερωτήματα διαφάνειας για την όλη διαδικασία και εν τέλει για την επιλογή. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το υπουργικό συμβούλιο η επιλογή του, ο ίδιος σπεύδει να το γνωστοποιήσει στον, ιδιαίτερα απαιτητικό, επαγγελματικό του περίγυρο…

Από το ρεπορτάζ δε, φαίνεται πως αμφισβητείται από πολλούς η δυνατότητα του συγκεκριμένου, προϊσταμένου οικονομικού επιθεωρητή, να καταλάβει τη θέση του προέδρου της ΕΑΔ ως προς την έλλειψη επιστημονικού κύρους, διδακτορικού και γνώσης ξένων γλωσσών. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη διαδικασία και αυτό θα πρέπει να είναι ήδη σε γνώση της Κυβέρνησης γι’ αυτό και η σχετική καθυστέρηση στις ανακοινώσεις, ενώ εμείς είμαστε σε αναμονή να δούμε εάν θα εφαρμοστεί επιτέλους η «αριστεία» και η «διαφάνεια» που ευαγγελίζεται ο κ. Πρωθυπουργός. 

Αναμένουμε τις εξελίξεις ! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί ζητά δειγματοληψία του νερού των Χανιών ο ΕΟΔΥ;

Οι αξιολογήσεις με αστέρια των νοσοκομείων CMS προσφέρουν περιορισμένο μέτρο χειρουργικής ποιότητας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τακτικό ροχαλητό μπορεί να είναι κακό για την καρδιά σας, προτείνει έρευνα

Εάν αισθάνεστε ροχαλητό μαζί με σημάδια ανεπαρκούς ύπνου, υπερβολική υπνηλία ή παρατηρούμενα προβλήματα αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνιστάται να συζητήσετε με το γιατρό σας ή έναν ειδικό που μπορεί να συστήσει μια μελέτη ύπνου.

Η «ψευδής αίσθηση ασφάλειας» κάνει τους τουρίστες επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη, λένε οι ειδικοί

Η έντονη εφίδρωση, η αδυναμία, ο γρήγορος παλμός και οι κράμπες μπορεί να είναι όλα σημάδια ότι πρέπει να βγείτε από τη ζέστη. «Όταν είστε σε διακοπές, νιώθετε αλάνθαστος και δεν ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα», είπε ο Γουντ. «Δεν πρέπει, αλλά χρησιμοποιήστε την ίδια αίσθηση που θα χρησιμοποιούσατε οπουδήποτε αλλού».

Ηπατίτιδα Ε: Μπορεί να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη;

Ηπατίτιδα Ε: Η παρουσία του HEV συσχετίστηκε με κατεστραμμένα σπερματοζωάρια - δυνητικά αλλοιώνοντας τη δομή τους και μειώνοντας την ικανότητά τους να κινούνται μέσω του σπερματικού υγρού.

Η επόμενη πανδημία θα αφορά την μικροβιακή αντοχή

Ηλίας Μόσιαλος: "Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ. Στην Ελλάδα υπάρχει επιτροπή για το θέμα, αλλά δεν περιλαμβάνει εκπροσώπους από τον τομέα της Υγείας, παρότι το 30% των δεδομένων προέρχεται από την Υγεία"

Γιατί η Σουηδία βλέπει αύξηση του διαβήτη στα μικρά παιδιά;

Σουηδία: Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι ο διαβήτης τύπου 1 μειώνεται στην ηλικία. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε πώς να το αντιμετωπίσουμε, τόσο στην έρευνα όσο και στην υγειονομική περίθαλψη.

Close Icon