Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Τεμπη: Συνεχίζεται η απεργία των υγειονομικών

Τεμπη: Συνεχίζεται η απεργία των υγειονομικών

Τέμπη: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υγιειονομικών για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Το Σωματείο Υγειονομικών για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία (ΣΥΔΕ) καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3 στη Πλατεία Κοραή στις 11:00 π.μ.

Συγκεκριμένα , τονίζουν ότι « Είναι χρέος μας, να σταθούμε απέναντι στις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτή τη τραγωδία, με στόχο να αποτρέψουμε τις επερχόμενες. Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας ως κόστος. Την πολιτική που διαχρονικά ρήμαξε τα νοσοκομεία, αφήνοντας τα χωρίς προσωπικό και επιβάλλοντας την εντατικοποίηση της εργασίας. Την πολιτική που είναι υπεύθυνη για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο των τριών τελευταίων ετών.»

Αναλυτικότερα , υπογραμμίζουν ότι «Εναντιωνόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης που υπό τη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη προωθεί με νομοσχέδιο την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού Παιδοογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».»

– Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού, κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων και των μεταφορών σε υπηρεσίες και δίκτυα, εξυπηρετώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

« Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση, τσαλακώνοντας κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, στέλνοντας ραβασάκια φακελώματος ( βλ. έγγραφο Υπουργού εσωτερικών Βορίδη Μ. ) σε όσους δείξανε τη θέληση τους και βγήκανε στο δρόμο, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8/3/2023, ενώ προσπάθησε ακόμα και να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση διαδίδοντας τάχα ότι κρίθηκε παράνομη! Πόσα ακόμα να περιμένουμε;» , Σημειώνουν οι υγειονομικοί του σωματίου ΣΥΔΕ .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τέμπη: Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12

Σήμερα η μεγάλη απεργία - Αλλάζει το δρομολόγιο των ΜΜΜ

Πλεύρης Τέμπη: Τα στελέχη της Εθνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες

Τέμπη: 11 μέτρα στήριξης για τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο

Καύσωνας εργασία: Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα λόγω του καύσωνα που αναμένεται από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Tο φύλο και η ταυτότητα φύλου συνδέονται με τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου - Έρευνα

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το φύλο και η ταυτότητα φύλου επηρεάζουν τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τη θεραπεία της ψυχικής υγείας και άλλων παθήσεων», δήλωσε ο Anil K. Malhotra, MD, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Επιστήμης της Συμπεριφοράς στα Ινστιτούτα Feinstein.

Προσαρμόζομαι ενώ παλεύω με ασθένεια του εντέρου

Εν τω μεταξύ, η Άνι μετατρέπει τον πόνο της σε σκοπό, ράβοντας καλύμματα τσάντας στομίου για τον εαυτό της και τους άλλους. Ζώντας τη ζωή μια μέρα - και μια βελονιά - τη φορά. «Σε γενικές γραμμές, τα πάω πολύ καλά, ζω όσο καλύτερα μπορώ», λέει η Άνι.

ΠΙΣ: Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατρών στο ΕΣΥ

ΠΙΣ: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα στις άγονες περιοχές με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Οι περιορισμοί στις αμβλώσεις βλάπτουν την ψυχική υγεία ιδιαίτερα των γυναικών με χαμηλό εισόδημα

Ορισμένες μελέτες εξέτασαν αποκλειστικά γυναίκες ενώ άλλες έχουν αρχίσει να συγκρίνουν νεότερους άνδρες και γυναίκες. Ενώ αυτές οι εργασίες βρήκαν ότι τα αποτελέσματα επικεντρώνονταν κυρίως σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Close Icon