Ρεπορτάζ Υγείας

Τεμπη: Συνεχίζεται η απεργία των υγειονομικών

Τεμπη: Συνεχίζεται η απεργία των υγειονομικών

Τέμπη: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υγιειονομικών για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Το Σωματείο Υγειονομικών για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία (ΣΥΔΕ) καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3 στη Πλατεία Κοραή στις 11:00 π.μ.

Συγκεκριμένα , τονίζουν ότι « Είναι χρέος μας, να σταθούμε απέναντι στις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτή τη τραγωδία, με στόχο να αποτρέψουμε τις επερχόμενες. Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας ως κόστος. Την πολιτική που διαχρονικά ρήμαξε τα νοσοκομεία, αφήνοντας τα χωρίς προσωπικό και επιβάλλοντας την εντατικοποίηση της εργασίας. Την πολιτική που είναι υπεύθυνη για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο των τριών τελευταίων ετών.»

Αναλυτικότερα , υπογραμμίζουν ότι «Εναντιωνόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης που υπό τη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη προωθεί με νομοσχέδιο την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού Παιδοογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».»

– Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού, κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων και των μεταφορών σε υπηρεσίες και δίκτυα, εξυπηρετώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

« Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση, τσαλακώνοντας κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, στέλνοντας ραβασάκια φακελώματος ( βλ. έγγραφο Υπουργού εσωτερικών Βορίδη Μ. ) σε όσους δείξανε τη θέληση τους και βγήκανε στο δρόμο, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8/3/2023, ενώ προσπάθησε ακόμα και να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση διαδίδοντας τάχα ότι κρίθηκε παράνομη! Πόσα ακόμα να περιμένουμε;» , Σημειώνουν οι υγειονομικοί του σωματίου ΣΥΔΕ .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τέμπη: Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12

Σήμερα η μεγάλη απεργία - Αλλάζει το δρομολόγιο των ΜΜΜ

Πλεύρης Τέμπη: Τα στελέχη της Εθνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες

Τέμπη: 11 μέτρα στήριξης για τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δικαιώματα για τα μωρά από δωρητές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς γίνονται 18 ετών

Πολλοί θα ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τους δότες τους καθώς φτάνουν τα 18", δήλωσε ο καθηγητής Τζάκσον Κέρκμαν-Μπράουν, πρόεδρος της Ένωσης Αναπαραγωγικών και Κλινικών Επιστημόνων (ARCS). Είπε ότι είναι σημαντικό και οι δότες να απευθύνονται για υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να τους βοηθήσουν να περιηγηθούν στις όποιες προσεγγίσεις.

Xορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Περαιτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων μέλους εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς εκ των προτέρων, η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επόμενη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία και αντιμετωπίζεται ομοίως σύμφωνα με τα άρθρα 657-658 του Αστικού Κώδικα».

Εμβόλια mRNA - Θεραπευτική επανάσταση χωρίς τέλος

Οι ερευνητές έχουν αρχίσει, επίσης, να δοκιμάζουν εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο, χρησιμοποιώντας δείγματα των πρωτεϊνών που υπάρχουν στους όγκους τους για να δημιουργήσουν εξειδικευμένο αγγελιοφόρο RNA. Αυτό κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται σε συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.