Ρεπορτάζ Υγείας

Τέξας ΗΠΑ: Δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19 και συγκυτιακό ιό RSV, λέει ο παιδίατρος

Τέξας ΗΠΑ: Δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19 και συγκυτιακό ιό RSV, λέει ο παιδίατρος

"Ο συνδυασμός RSV και COVID μαζί έχει αποδειχθεί σίγουρα πολύ, πολύ προκλητικός, ειδικά εκεί θα δούμε τα μικρότερα παιδιά μας που έχουν COVID να αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν έχουν και τα δύο", δήλωσε ο Δρ Seth Kaplan, πρόεδρος του Texas Pediatric Society , είπε στην εφημερίδα.

Τέξας ΗΠΑ: Ένας άλλος παιδίατρος δήλωσε ότι ανησυχεί για την επερχόμενη περίοδο γρίπης Ένας κορυφαίος γιατρός σε παιδικό νοσοκομείο του Τέξας είπε ότι νοσηλεύουν δεκάδες παιδιά που εισήχθησαν τόσο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) όσο και για την COVID-19 και ότι πολλοί άλλοι έχουν βρεθεί θετικοί και στους δύο ιούς αλλά δεν χρειάστηκε νοσηλεία. “Ο συνδυασμός, δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να μάθουμε αν είναι πολύ χειρότερο από το να έχεις το ένα ή το άλλο, αλλά έχεις δύο δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες που επιτίθενται στο ίδιο παιδί, οπότε το παίρνουμε πολύ, πολύ σοβαρά”, δήλωσε ο Δρ. Η Lara Shekerdemian, επικεφαλής της κρίσιμης φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας, δήλωσε στο KHOU.com.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ έδειξαν τη Δευτέρα ότι υπάρχουν περίπου 1.900 παιδιά στις ΗΠΑ που νοσηλεύονται με COVID-19. Το Τέξας έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς παιδιατρικών νοσηλειών COVID-19, με 170 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η Φλόριντα προηγείται με 199 και η Καλιφόρνια με 107. Ο Shekerdemian είπε ότι έχουν περίπου 30 ασθενείς και με τους δύο ιούς.

Σε άλλο νοσοκομείο, ένα αγοράκι 4 μηνών βρίσκεται στη ΜΕΘ καθώς αντιμετωπίζει και τους δύο ιούς, ανέφερε το Fox 4 News.

Η μητέρα του Hudson Hooten είπε στην εφημερίδα ότι αναρρώνει στο Children’s Medical Center Dallas με τη βοήθεια οξυγόνου και υγρών.

“Ο συνδυασμός RSV και COVID μαζί έχει αποδειχθεί σίγουρα πολύ, πολύ προκλητικός, ειδικά εκεί θα δούμε τα μικρότερα παιδιά μας που έχουν COVID να αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν έχουν και τα δύο”, δήλωσε ο Δρ Seth Kaplan, πρόεδρος του Texas Pediatric Society , είπε στην εφημερίδα.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είχαν προειδοποιήσει ότι αναφέρθηκε ασυνήθιστο αυξανόμενο ποσοστό κρουσμάτων RSV.

Η ασθένεια, που παρατηρείται συνήθως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μπορεί να σχετίζεται με σοβαρή ασθένεια σε μικρά παιδιά και μεγαλύτερους ενήλικες, αλλά σχεδόν όλα τα παιδιά αναμένεται να έχουν μολυνθεί από RSV μέχρι τα δεύτερα γενέθλιά τους. Ωστόσο, λόγω των χαμηλότερων από τους αναμενόμενους αριθμούς που αναφέρθηκαν πέρυσι, πιθανώς λόγω πολλών προληπτικών μέτρων COVID-19 που είχαν θεσπιστεί, ο οργανισμός προειδοποίησε ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Πολλά συμπτώματα τόσο της COVID-19 όσο και του RSV επικαλύπτονται, όπως βήχας, κόπωση και πυρετός.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά συμπτώματα που είναι μοναδικά για το καθένα, για παράδειγμα, ο RSV μπορεί να προκαλέσει μειωμένη όρεξη, ενώ η COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια γεύσης ή αίσθησης όσφρησης, πονόλαιμο ή διάρροια.

Ο Kaplan, ο οποίος δεν ασχολείται με τη φροντίδα του Hooten, είπε ότι αυτός και άλλοι «ανησυχούν» για το τι μπορεί να συμβεί όταν φτάσει η περίοδος της γρίπης.

“Το πιο σημαντικό πράγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι να φορούν αυτή τη μάσκα”, δήλωσε στο Fox 4 News. “Εάν δικαιούστε να εμβολιαστείτε, παρακαλώ εμβολιαστείτε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διάδοση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επαναλειτουργία των σχολείων

Αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV στις ΗΠΑ

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Τι να προσέξετε

Ξεκίνησαν μελέτη για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

Παιδική πνευμονία: ευθύνονται οι ιοί και όχι τα βακτήρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν συσσωρεύεται λίπος στο ήπαρ παιδιών και εφήβων και δημιουργείται φλεγμονή

Επί του παρόντος ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ηπατική νόσος σε παιδιά και ενήλικες είναι η απώλεια βάρους, ο περιορισμός της κατανάλωσης κατεργασμένων τροφίμων και η τακτική σωματική άσκηση.

Με ποια εργασιακή σχέση θα απασχοληθούν οι ιδιώτες γιατροί στην πρωτοβάθμια

Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο για ιδιώτες γιατρούς και μονάδες υγείας που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους θεσμούς και αναμένεται να κατατεθεί με καθυστέρηση αφού ζητήθηκε παράταση

19/10: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα: Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-33%), στον Άγιο Νικόλαο (-50%) και στο Ηράκλειο (-68%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-12%).