ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ CDC: Προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV

ΗΠΑ CDC: Προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV

Ωστόσο, για σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρότερες λοιμώξεις όπως βρογχιολίτιδα, φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα και πνευμονία, λοίμωξη των πνευμόνων.

ΗΠΑ CDC: Τα CDC προειδοποιούν για αύξηση περιπτώσεων RSV μετά από χαμηλή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της COVID-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αναπνευστική νόσο. Τα CDC προειδοποίησαν ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα μικρά παιδιά ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών. Το εθνικό σύστημα παρακολούθησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημείωσε αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) που εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η ασθένεια μπορεί να σχετίζεται με σοβαρή ασθένεια σε νέους παιδιά και μεγαλύτερους ενήλικες. Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός RSV είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια, ψυχρά συμπτώματα, αλλά υποχωρεί εντός μιας ή δύο εβδομάδων. Σχεδόν όλα τα παιδιά αναμένεται να έχουν μολυνθεί από RSV έως τα δεύτερα γενέθλιά τους.

Ωστόσο, λόγω του χαμηλού αριθμού τον τελευταίο χρόνο, η υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, καθώς δεν είχαν τη συνήθη ποσότητα έκθεσης.

Το πρακτορείο έστειλε μια συμβουλευτική για την υγεία την περασμένη εβδομάδα σημειώνοντας μια αύξηση ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές και συμβούλεψε τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να ξεκινήσουν ευρύτερες δοκιμές για RSV που παρουσιάζουν οξεία αναπνευστική νόσο, αλλά αρνητικές για τον SARS-CoV-2.

Οι μολύνσεις από RSV στις ΗΠΑ συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια της εποχής του φθινοπώρου και του χειμώνα στο κρύο και τη γρίπη, αλλά τον Απρίλιο του 2020 σημειώθηκε ραγδαία μείωση της δραστηριότητας “πιθανώς λόγω της υιοθέτησης μέτρων δημόσιας υγείας για τη μείωση της εξάπλωσης της COVID-19”.

Παρέμεινε χαμηλός από τον Μάιο έως τον Μάρτιο του 2021, αλλά από τότε έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Επιτήρησης των Αναπνευστικών και Εντερικών ιών (NREVSS). Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν ότι λόγω της ασυνήθιστης φύσης της ακίδας, δεν υπάρχει οδικός χάρτης για να προβλεφθεί πότε θα σημειωθεί η αιχμή ή η διάρκεια για την οποία η μετάδοση θα παραμείνει υψηλή. “Λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας του RSV κατά τους χειμερινούς μήνες της περιόδου 2020-2021, τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται τώρα να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας που σχετίζεται με RSV, καθώς πιθανότατα δεν είχαν τυπικά επίπεδα έκθεσης στο RSV τους τελευταίους 15 μήνες,” προειδοποίησαν τα CDC.

Σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών, η λοίμωξη από RSV μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ευερεθιστότητας, κακής σίτισης, λήθαργου ή / και άπνοιας με ή χωρίς πυρετό.

Σε μεγαλύτερα βρέφη και μικρά παιδιά, η ρινόρροια και η μειωμένη όρεξη μπορεί να εμφανιστούν μία έως τρεις ημέρες πριν από τον βήχα , συχνά ακολουθείται από φτέρνισμα, πυρετό και μερικές φορές συριγμό.”

Σε ενήλικες, τα συμπτώματα είναι συνήθως συμβατά με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως ρινόρροια, φαρυγγίτιδα, βήχας, κεφαλαλγία, κόπωση και πυρετός.

Ωστόσο, για σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρότερες λοιμώξεις όπως βρογχιολίτιδα, φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα και πνευμονία, λοίμωξη των πνευμόνων.

Είναι επίσης η πιο κοινή αιτία βρογχιολίτιδας και πνευμονίας σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους, σύμφωνα με τα CDC.

Με περισσότερες λοιμώξεις, ο ιός θα καθαριστεί από μόνος του, οπότε δεν υπάρχει ειδική θεραπεία αν και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για πιθανά εμβόλια ή αντιιικά.

Η διαχείριση του πυρετού ή του πόνου με φάρμακα χωρίς συνταγή και με υγρά κατανάλωσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό εξαφάνισαν κάθε γρίπη μέχρι τώρα

Ερευνάται η περίεργη σχέση μεταξύ του ιού του κρυολογήματος και της covid-19

Προειδοποιήσεις για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό που χτυπά τα παιδιά

Πώς ένα κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία

Πως η πνευμονία γίνεται απειλητική για την υγεία

Τα παιδιά χωρίς αλλεργίες μπορούν να έχουν ασθματικά συμπτώματα

Νέα στοιχεία για συνήθη ιό του αναπνευστικού

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Τι να προσέξετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζει η προσωπικότητά μας τα συναισθήματα των άλλων

Το χάρισμα συνδέεται με την ικανότητα να μεταδίδουμε συναισθήματα για να διεγείρουμε και να εμπνεύσουμε τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χαρισματικοί ηγέτες είναι σε θέση να πυροδοτούν συναισθήματα στους οπαδούς, τόσο θετικά συναισθήματα, όσο και αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η οργή.

Η PMDD προστέθηκε πρόσφατα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, παρέχοντας σημαντική διαγνωστική στήριξη.

Ως προς τη θεραπεία, οι ειδικοί αναφέρουν συνήθως δύο τύπους φαρμάκων, εκτός φυσικά από την ψυχοθεραπεία, που μπορούν να βοηθήσουν: εκείνα που επηρεάζουν την ωορρηξία και εκείνα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (CMS).

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Η Κίνα θα αναγκάσει τους γονείς να διδάξουν τους νέους να «αγαπούν το κόμμα, το έθνος, τους ανθρώπους και τον σοσιαλισμό»

Ο Νόμος για την Προώθηση της Οικογενειακής Εκπαίδευσης απαγορεύει στους γονείς να χρησιμοποιούν «βία» για να βάλουν τα παιδιά τους στην ευθεία, αλλά τους παροτρύνει να είναι «φειδωλοί και λιτοί» ενσταλάζοντας ταυτόχρονα έναν «θετικό χαρακτήρα» στα παιδιά που φροντίζουν, ανέφερε η Independent.

Οι Ω-3 τροφές μπορούν να αναστρέψουν τις μνημονικές βλάβες που προκαλεί η υπερεπεξεργασμένη διατροφή

Ωμέγα 3 τρόφιμα: "Έχοντας αυτό υπόψη, ίσως μπορούμε να περιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή μας και να αυξήσουμε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA για να αποτρέψουμε ή να επιβραδύνουμε αυτήν την εξέλιξη", επισημαίνει η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης, Ruth Barrientos, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο του Ohio State University for Behavioral Medicine Research και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Υγείας.

Πώς να εντάξετε το άμυλο στη διατροφή σας;

Άμυλο Διατροφή: Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια για το σώμα σας. Η γλυκόζη κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματός σας και απορροφάται από τα κύτταρα και χρησιμοποιείται ως πηγή καυσίμου, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ. Η γλυκόζη χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει όλες τις σωματικές λειτουργίες σας και είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα.

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Σεξουαλική επιθυμία: Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.