Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ CDC: Προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV

ΗΠΑ CDC: Προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV

Ωστόσο, για σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρότερες λοιμώξεις όπως βρογχιολίτιδα, φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα και πνευμονία, λοίμωξη των πνευμόνων.

ΗΠΑ CDC: Τα CDC προειδοποιούν για αύξηση περιπτώσεων RSV μετά από χαμηλή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της COVID-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αναπνευστική νόσο. Τα CDC προειδοποίησαν ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα μικρά παιδιά ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών. Το εθνικό σύστημα παρακολούθησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημείωσε αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) που εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η ασθένεια μπορεί να σχετίζεται με σοβαρή ασθένεια σε νέους παιδιά και μεγαλύτερους ενήλικες. Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός RSV είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια, ψυχρά συμπτώματα, αλλά υποχωρεί εντός μιας ή δύο εβδομάδων. Σχεδόν όλα τα παιδιά αναμένεται να έχουν μολυνθεί από RSV έως τα δεύτερα γενέθλιά τους.

Ωστόσο, λόγω του χαμηλού αριθμού τον τελευταίο χρόνο, η υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, καθώς δεν είχαν τη συνήθη ποσότητα έκθεσης.

Το πρακτορείο έστειλε μια συμβουλευτική για την υγεία την περασμένη εβδομάδα σημειώνοντας μια αύξηση ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές και συμβούλεψε τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να ξεκινήσουν ευρύτερες δοκιμές για RSV που παρουσιάζουν οξεία αναπνευστική νόσο, αλλά αρνητικές για τον SARS-CoV-2.

Οι μολύνσεις από RSV στις ΗΠΑ συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια της εποχής του φθινοπώρου και του χειμώνα στο κρύο και τη γρίπη, αλλά τον Απρίλιο του 2020 σημειώθηκε ραγδαία μείωση της δραστηριότητας “πιθανώς λόγω της υιοθέτησης μέτρων δημόσιας υγείας για τη μείωση της εξάπλωσης της COVID-19”.

Παρέμεινε χαμηλός από τον Μάιο έως τον Μάρτιο του 2021, αλλά από τότε έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Επιτήρησης των Αναπνευστικών και Εντερικών ιών (NREVSS). Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν ότι λόγω της ασυνήθιστης φύσης της ακίδας, δεν υπάρχει οδικός χάρτης για να προβλεφθεί πότε θα σημειωθεί η αιχμή ή η διάρκεια για την οποία η μετάδοση θα παραμείνει υψηλή. “Λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας του RSV κατά τους χειμερινούς μήνες της περιόδου 2020-2021, τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται τώρα να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας που σχετίζεται με RSV, καθώς πιθανότατα δεν είχαν τυπικά επίπεδα έκθεσης στο RSV τους τελευταίους 15 μήνες,” προειδοποίησαν τα CDC.

Σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών, η λοίμωξη από RSV μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ευερεθιστότητας, κακής σίτισης, λήθαργου ή / και άπνοιας με ή χωρίς πυρετό.

Σε μεγαλύτερα βρέφη και μικρά παιδιά, η ρινόρροια και η μειωμένη όρεξη μπορεί να εμφανιστούν μία έως τρεις ημέρες πριν από τον βήχα , συχνά ακολουθείται από φτέρνισμα, πυρετό και μερικές φορές συριγμό.”

Σε ενήλικες, τα συμπτώματα είναι συνήθως συμβατά με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως ρινόρροια, φαρυγγίτιδα, βήχας, κεφαλαλγία, κόπωση και πυρετός.

Ωστόσο, για σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρότερες λοιμώξεις όπως βρογχιολίτιδα, φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα και πνευμονία, λοίμωξη των πνευμόνων.

Είναι επίσης η πιο κοινή αιτία βρογχιολίτιδας και πνευμονίας σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους, σύμφωνα με τα CDC.

Με περισσότερες λοιμώξεις, ο ιός θα καθαριστεί από μόνος του, οπότε δεν υπάρχει ειδική θεραπεία αν και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για πιθανά εμβόλια ή αντιιικά.

Η διαχείριση του πυρετού ή του πόνου με φάρμακα χωρίς συνταγή και με υγρά κατανάλωσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό εξαφάνισαν κάθε γρίπη μέχρι τώρα

Ερευνάται η περίεργη σχέση μεταξύ του ιού του κρυολογήματος και της covid-19

Προειδοποιήσεις για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό που χτυπά τα παιδιά

Πώς ένα κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία

Πως η πνευμονία γίνεται απειλητική για την υγεία

Τα παιδιά χωρίς αλλεργίες μπορούν να έχουν ασθματικά συμπτώματα

Νέα στοιχεία για συνήθη ιό του αναπνευστικού

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Τι να προσέξετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Κρεμμύδια: Γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά

Κρεμμύδια: Από τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μέχρι την καρδιαγγειακή και ανοσοποιητική υποστήριξη, τα καθιστούν πολύτιμη τροφή για τη διατήρηση και τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Περπάτημα: Τεράστια οφέλη για τον πόνο στη μέση

Περπάτημα: Είναι πιθανό να περιλαμβάνει τον συνδυασμό των απαλών ταλαντευτικών κινήσεων, τη φόρτιση και την ενίσχυση των δομών και των μυών της σπονδυλικής στήλης, τη χαλάρωση και την ανακούφιση από το στρες και την απελευθέρωση των ενδορφινών.

Γιατί πολλοί θεωρούν εσφαλμένα ότι νοσούν από ψυχικές ασθένειες;

Ψυχικές ασθένειες: Οι έννοιες της ψυχικής ασθένειας έχουν διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια - ένα φαινόμενο που ονομάζεται "εννοιολογικός ερπυσμός" - και οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς το εύρος των εννοιών τους για την ψυχική ασθένεια.

Γιατί η διαστολή των ματιών μας μειώνεται με την ηλικία;

Όραση: Ο κακός φωτισμός ή οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα των ηλικιωμένων να αντιδρούν στην καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στον ρυθμό ύπνου-εγρήγορσης. 

Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά

Γαριδομακαρονάδα: Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα της γαρίδας με τον πλούτο των ζυμαρικών. Είναι ένα κομψό αλλά απλό γεύμα ιδανικό για κάθε περίσταση.

Close Icon