ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ CDC: Προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV

ΗΠΑ CDC: Προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV

Ωστόσο, για σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρότερες λοιμώξεις όπως βρογχιολίτιδα, φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα και πνευμονία, λοίμωξη των πνευμόνων.

ΗΠΑ CDC: Τα CDC προειδοποιούν για αύξηση περιπτώσεων RSV μετά από χαμηλή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της COVID-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αναπνευστική νόσο. Τα CDC προειδοποίησαν ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα μικρά παιδιά ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών. Το εθνικό σύστημα παρακολούθησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημείωσε αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) που εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η ασθένεια μπορεί να σχετίζεται με σοβαρή ασθένεια σε νέους παιδιά και μεγαλύτερους ενήλικες. Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός RSV είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια, ψυχρά συμπτώματα, αλλά υποχωρεί εντός μιας ή δύο εβδομάδων. Σχεδόν όλα τα παιδιά αναμένεται να έχουν μολυνθεί από RSV έως τα δεύτερα γενέθλιά τους.

Ωστόσο, λόγω του χαμηλού αριθμού τον τελευταίο χρόνο, η υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, καθώς δεν είχαν τη συνήθη ποσότητα έκθεσης.

Το πρακτορείο έστειλε μια συμβουλευτική για την υγεία την περασμένη εβδομάδα σημειώνοντας μια αύξηση ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές και συμβούλεψε τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να ξεκινήσουν ευρύτερες δοκιμές για RSV που παρουσιάζουν οξεία αναπνευστική νόσο, αλλά αρνητικές για τον SARS-CoV-2.

Οι μολύνσεις από RSV στις ΗΠΑ συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια της εποχής του φθινοπώρου και του χειμώνα στο κρύο και τη γρίπη, αλλά τον Απρίλιο του 2020 σημειώθηκε ραγδαία μείωση της δραστηριότητας “πιθανώς λόγω της υιοθέτησης μέτρων δημόσιας υγείας για τη μείωση της εξάπλωσης της COVID-19”.

Παρέμεινε χαμηλός από τον Μάιο έως τον Μάρτιο του 2021, αλλά από τότε έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Επιτήρησης των Αναπνευστικών και Εντερικών ιών (NREVSS). Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν ότι λόγω της ασυνήθιστης φύσης της ακίδας, δεν υπάρχει οδικός χάρτης για να προβλεφθεί πότε θα σημειωθεί η αιχμή ή η διάρκεια για την οποία η μετάδοση θα παραμείνει υψηλή. “Λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας του RSV κατά τους χειμερινούς μήνες της περιόδου 2020-2021, τα μεγαλύτερα βρέφη και τα νήπια ενδέχεται τώρα να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας που σχετίζεται με RSV, καθώς πιθανότατα δεν είχαν τυπικά επίπεδα έκθεσης στο RSV τους τελευταίους 15 μήνες,” προειδοποίησαν τα CDC.

Σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών, η λοίμωξη από RSV μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ευερεθιστότητας, κακής σίτισης, λήθαργου ή / και άπνοιας με ή χωρίς πυρετό.

Σε μεγαλύτερα βρέφη και μικρά παιδιά, η ρινόρροια και η μειωμένη όρεξη μπορεί να εμφανιστούν μία έως τρεις ημέρες πριν από τον βήχα , συχνά ακολουθείται από φτέρνισμα, πυρετό και μερικές φορές συριγμό.”

Σε ενήλικες, τα συμπτώματα είναι συνήθως συμβατά με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως ρινόρροια, φαρυγγίτιδα, βήχας, κεφαλαλγία, κόπωση και πυρετός.

Ωστόσο, για σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρότερες λοιμώξεις όπως βρογχιολίτιδα, φλεγμονή των μικρών αεραγωγών στον πνεύμονα και πνευμονία, λοίμωξη των πνευμόνων.

Είναι επίσης η πιο κοινή αιτία βρογχιολίτιδας και πνευμονίας σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους, σύμφωνα με τα CDC.

Με περισσότερες λοιμώξεις, ο ιός θα καθαριστεί από μόνος του, οπότε δεν υπάρχει ειδική θεραπεία αν και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για πιθανά εμβόλια ή αντιιικά.

Η διαχείριση του πυρετού ή του πόνου με φάρμακα χωρίς συνταγή και με υγρά κατανάλωσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό εξαφάνισαν κάθε γρίπη μέχρι τώρα

Ερευνάται η περίεργη σχέση μεταξύ του ιού του κρυολογήματος και της covid-19

Προειδοποιήσεις για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό που χτυπά τα παιδιά

Πώς ένα κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία

Πως η πνευμονία γίνεται απειλητική για την υγεία

Τα παιδιά χωρίς αλλεργίες μπορούν να έχουν ασθματικά συμπτώματα

Νέα στοιχεία για συνήθη ιό του αναπνευστικού

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Τι να προσέξετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα κινητικά συμπτώματα στη δυστονία διαπιστώθηκε ότι προκαλούνται από δυσλειτουργία του νωτιαίου μυελού

"Η δυσλειτουργία του νωτιαίου κυκλώματος σπάνια εξετάζεται στην έρευνα για τις κινητικές διαταραχές, αλλά τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων παράγονται σε μεγάλο βαθμό από νευρώνες που κατοικούν εντός του νωτιαίου μυελού. Προς τούτο, ενώ η δυστονία DYT1 είναι μια σχετικά σπάνια πάθηση, τα ευρήματά μας θα μπορούσαν επίσης να είναι σημαντικά όχι μόνο για την κοινότητα των δυστονιών αλλά και για τη διαμόρφωση νέων στρατηγικών θεραπείας για άλλες νευρολογικές διαταραχές που επηρεάζουν ομοίως την κίνηση των άκρων".

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

8 Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Μεταβολισμός: Ενσωματώνοντας τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό στη διατροφή σας μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες καύσης θερμίδων του σώματός σας και τη συνολική ευεξία.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.