Ρεπορτάζ Υγείας

Συρία Χολέρα: Τα ύποπτα κρούσματα αυξήθηκαν σε 2.092 από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Συρία Χολέρα: Τα ύποπτα κρούσματα αυξήθηκαν σε 2.092 από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.

Συρία Χολέρα: Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει τα κρούσματα χολέρας στη Συρία ως τη χειρότερη επιδημία στη χώρα εδώ και χρόνια. Μια επιδημία χολέρας σε διάφορες περιοχές της Συρίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 29 ανθρώπων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό υπουργείο Υγείας, σε μια επιδημία που ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως τη χειρότερη επιδημία στην εμπόλεμη χώρα εδώ και χρόνια. Οι δοκιμές ταχείας αξιολόγησης επιβεβαίωσαν 338 κρούσματα από την πρώτη καταγραφή της επιδημίας τον περασμένο μήνα, με τον κύριο όγκο των θανάτων και των κρουσμάτων στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Είπε ότι 230 κρούσματα ήταν στην επαρχία του Χαλεπιού, όπου επιβεβαιώθηκαν 25 νεκροί.

Τα υπόλοιπα κρούσματα ήταν κατανεμημένα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν αυτόν τον μήνα ότι η επιδημία πιστεύεται πως συνδέεται με την άρδευση καλλιεργειών με μολυσμένο νερό και με ανθρώπους που πίνουν μη ασφαλές νερό από τον ποταμό Ευφράτη, ο οποίος διχοτομεί τη Συρία από τον βορρά προς τα ανατολικά.

Η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει επίσης εξαπλωθεί στις περιοχές της χώρας που ελέγχονται από τους Κούρδους και την αντιπολίτευση στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη δεκαετή σύγκρουση, δήλωσαν ιατρικοί αξιωματούχοι.

 

 

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη βορειοανατολική Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα, δήλωσε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία δραστηριοποιείται στη βόρεια περιοχή.

Είπε ότι υπάρχουν φόβοι για σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων.

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα της χολέρας, η κρίση του νερού είχε προκαλέσει αύξηση ασθενειών όπως η διάρροια, ο υποσιτισμός και οι δερματικές παθήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ πιστεύουν ότι το μη ασφαλές πόσιμο νερό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη επιδημία χολέρας στη Συρία

Το Ιράκ επιβεβαίωσε τουλάχιστον 13 κρούσματα χολέρας

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

Ο ΠΟΥ «μάχεται» κατά της χολέρας

Επανεμφανίζονται ασθένειες στην Ευρώπη λόγω προσφυγικού

Επιδημία χολέρας με 10 νεκρούς και 1.000 αρρώστους

Πρ. Πρωθυπουργός Πολωνίας: «Οι πρόσφυγες μεταφέρουν ασθένειες»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.

Η ανάλυση κόστους θεραπείας αναδεικνύει τις συστημικές ανισότητες στην υγεία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι για να συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία, οι φορείς πληρωμής υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να επενδύουν περισσότερο σε τεχνολογίες που ενισχύουν την ισότητα για καταστάσεις που επηρεάζουν δυσανάλογα τους κοινωνικά μειονεκτούντες πληθυσμούς και συχνά υποδιαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς σε αυτούς τους πληθυσμούς.