Ρεπορτάζ Υγείας

Συρία Χολέρα: Τα ύποπτα κρούσματα αυξήθηκαν σε 2.092 από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Συρία Χολέρα: Τα ύποπτα κρούσματα αυξήθηκαν σε 2.092 από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.

Συρία Χολέρα: Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει τα κρούσματα χολέρας στη Συρία ως τη χειρότερη επιδημία στη χώρα εδώ και χρόνια. Μια επιδημία χολέρας σε διάφορες περιοχές της Συρίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 29 ανθρώπων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό υπουργείο Υγείας, σε μια επιδημία που ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως τη χειρότερη επιδημία στην εμπόλεμη χώρα εδώ και χρόνια. Οι δοκιμές ταχείας αξιολόγησης επιβεβαίωσαν 338 κρούσματα από την πρώτη καταγραφή της επιδημίας τον περασμένο μήνα, με τον κύριο όγκο των θανάτων και των κρουσμάτων στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Είπε ότι 230 κρούσματα ήταν στην επαρχία του Χαλεπιού, όπου επιβεβαιώθηκαν 25 νεκροί.

Τα υπόλοιπα κρούσματα ήταν κατανεμημένα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν αυτόν τον μήνα ότι η επιδημία πιστεύεται πως συνδέεται με την άρδευση καλλιεργειών με μολυσμένο νερό και με ανθρώπους που πίνουν μη ασφαλές νερό από τον ποταμό Ευφράτη, ο οποίος διχοτομεί τη Συρία από τον βορρά προς τα ανατολικά.

Η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει επίσης εξαπλωθεί στις περιοχές της χώρας που ελέγχονται από τους Κούρδους και την αντιπολίτευση στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη δεκαετή σύγκρουση, δήλωσαν ιατρικοί αξιωματούχοι.

 

 

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη βορειοανατολική Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα, δήλωσε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία δραστηριοποιείται στη βόρεια περιοχή.

Είπε ότι υπάρχουν φόβοι για σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων.

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα της χολέρας, η κρίση του νερού είχε προκαλέσει αύξηση ασθενειών όπως η διάρροια, ο υποσιτισμός και οι δερματικές παθήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ πιστεύουν ότι το μη ασφαλές πόσιμο νερό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη επιδημία χολέρας στη Συρία

Το Ιράκ επιβεβαίωσε τουλάχιστον 13 κρούσματα χολέρας

Αφρική χολέρα: Η πρώτη αναζωπύρωση από το 2017 σκοτώνει 1 παιδί στο Ν. Σουδάν

Ο ΠΟΥ «μάχεται» κατά της χολέρας

Επανεμφανίζονται ασθένειες στην Ευρώπη λόγω προσφυγικού

Επιδημία χολέρας με 10 νεκρούς και 1.000 αρρώστους

Πρ. Πρωθυπουργός Πολωνίας: «Οι πρόσφυγες μεταφέρουν ασθένειες»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Μελέτη αποκαλύπτει πώς μπορεί να μειωθεί η ευθραυστότητα στους κατοίκους γηροκομείων

"Στη μελέτη μας, μια αλλαγή 6% στην ευθραυστότητα ενός κατοίκου κρίθηκε σημαντική", δήλωσε ο Δρ Τόμσον. "Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως η σταθερότητα και η βελτίωση της κατάστασης ευθραυστότητας ήταν δυνατή ακόμη και μεταξύ των πιο εύθραυστων κατοίκων. Το 32% παρέμεινε σταθερό σε διάστημα 12 μηνών, ενώ το 14% βελτιώθηκε.

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

ΕΟΔΥ: Η 30ή Μαρτίου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (World Bipolar Day), τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία άλλαξαν την εξάπλωση της COVID-19 στη Βραζιλία, αλλά μόνο ελαφρώς, σύμφωνα με μελέτη

Αν και η μετεωρολογία παίζει μικρό ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19, οι συγγραφείς τονίζουν ότι πιο αποδεδειγμένα μέτρα μετριασμού, όπως τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, είναι πιο πιθανό να μειώσουν τη μετάδοση της νόσου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό GeoHealth.

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

ΕΕΝΑ: Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.

Η απώλεια κιλών μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας - ακόμη κι αν ανακτηθεί κάποιο βάρος

"Αυτό που είναι ακόμη άγνωστο είναι εάν αυτές οι προσωρινές βελτιώσεις στο βάρος και στους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου μετά από παρέμβαση απώλειας βάρους (συμπεριφορικής ή φαρμακολογικής) οδηγούν σε μακροπρόθεσμο κλινικό όφελος. Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να έχεις χάσει και να ανακτήσεις παρά να μην έχεις χάσει ποτέ καθόλου;"