Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Συμμετέχουν οι υγειονομικοί στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 21 Μαΐου

Συμμετέχουν οι υγειονομικοί στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 21 Μαΐου

Ανάμεσα στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους ο κρίσιμος δημόσιος φορέας της Υγείας, καθώς και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για την Τρίτη 21 Μαΐου 2024. Καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, θέτοντας ανάμεσα στα αιτήματα να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους ο κρίσιμος δημόσιος φορέας της Υγείας, καθώς και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

  • Δικαιοσύνη και ισονομία.
  • Πραγματικές αυξήσεις μισθών.
  • Πάταξη της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας χωρίς κουπόνια, pass και εμπαιγμούς
  • Φρένο στην κατάρρευση του ΕΣΥ που επιχειρείται με τη συστηματική απαξίωση και υποστελέχωσή του.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

 

Από τη μεριά του, το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) στηρίζει την Πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Τρίτης 21/05 και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωση του Σωματείου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: “Η συστηματική απαξίωση της Υγείας και τα πρόσφατα νομοσχέδια δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως ο τελικός στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Οι ασυντήρητες υποδομές λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και οι δεκάδες κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω υποστελέχωσης καταδεικνύουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο αγαθό της υγείας το οποίο εσκεμμένα ευτελίζεται προκειμένου να δοθεί με συνοπτικές διαδικασίες σε ιδιώτες.

Οι επιπλέον χρεώσεις των ασθενών (εκτός των πάγιων ασφαλιστικών τους εισφορών) με ευφάνταστα χαράτσια επί των συνταγών και των εξετάσεων και η μπακαλίστική λειτουργία των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων σε χώρους δημόσιων νοσοκομείων και με χρήση δημόσιου εξοπλισμού, αποτελούν ένα ακόμα μεγάλο πλιάτσικο επί της δημόσιας περιουσίας, ενώ ταυτόχρονα προλειαίνουν το έδαφος στη συνείδηση του κόσμου πως η υγεία καθίσταται εμπορεύσιμο προϊόν μόνο για όσους έχουν γεμάτες τσέπες. Με αυτή την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη λογική που βάζει το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο, οι μόνες ζωές που θα αξίζει να σώζονται θα είναι εκείνων που θα μπορούν να αγοράζουν τις υπηρεσίες.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε απεργειακό κλοιό η χώρα - 24ωρη απεργία στην Υγεία

Κλειστά παραμένουν τα διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Περιφέρεια

ΠΟΕΔΗΝ: Κάθετα αντίθετη με την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για ιατρικές πράξεις

ΕΙΝΑΠ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon