Ρεπορτάζ Υγείας

Στρατιωτικοί Βετεράνοι: Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με τον ιό HPV λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού

Στρατιωτικοί Βετεράνοι: Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με τον ιό HPV λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον Zevallos, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι απαιτούνται εκστρατείες εμβολιασμού κατά του HPV "catchup" για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού μεταξύ των βετεράνων και τη μείωση των θανάτων από καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές εμβολιασμού θα μπορούσαν επίσης να εξοικονομήσουν εκατομμύρια δολάρια για τη Διοίκηση Υγείας των Βετεράνων από το κόστος που σχετίζεται με τη θεραπεία αυτών των σε μεγάλο βαθμό προλήψιμων καρκίνων.

Στρατιωτικοί Βετεράνοι: Τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) μεταξύ των επιλέξιμων βετεράνων και των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι τα μισά από τα αντίστοιχα ποσοστά των πολιτικών συναδέλφων τους, γεγονός που τους θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με τον HPV. Αυτό προκύπτει από μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στο JAMA Oncology και παρέχει την πρώτη εθνική εκτίμηση των ποσοστών εμβολιασμού κατά του HPV σε αυτόν τον πληθυσμό. “Τα ευρήματά μας θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως έκκληση προς το Υπουργείο Άμυνας και τη Διοίκηση Υγείας Βετεράνων να υποστηρίξουν ότι τα μέλη των υπηρεσιών τους εμβολιάζονται”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας José P. Zevallos, M.D., πρόεδρος του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας στο UPMC και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. “Χωρίς παρέμβαση αυτά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του HPV θα οδηγήσουν σε περισσότερους καρκίνους και θανάτους που σχετίζονται με τον HPV μεταξύ των μελλοντικών βετεράνων των ΗΠΑ”. Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερους από 128.000 βετεράνους ηλικίας 18 έως 26 ετών και διαπίστωσε ότι, μόλις το 30,2% των γυναικών και το 18,7% των ανδρών είχαν εμβολιαστεί κατά του HPV. Συγκριτικά, το 62,4% των γυναικών και το 37% των ανδρών πολιτών της ίδιας ηλικιακής ομάδας είχαν εμβολιαστεί.

Ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV, ο οποίος συνιστάται για όλους τους ανθρώπους κάτω των 26 ετών, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου που σχετίζεται με τον HPV, ο οποίος προσβάλλει περισσότερα από 45.000 άτομα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ, τα μέλη των υπηρεσιών και οι βετεράνοι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν λοιμώξεις από τον HPV που προκαλούν καρκίνο και έχουν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του στοματοφάρυγγα που σχετίζεται με τον HPV, αλλά δεν υπάρχουν απαιτήσεις εμβολιασμού ή εκστρατείες που να απευθύνονται σε αυτόν τον πληθυσμό. Σύμφωνα με τον Zevallos, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι απαιτούνται εκστρατείες εμβολιασμού κατά του HPV “catchup” για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού μεταξύ των βετεράνων και τη μείωση των θανάτων από καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές εμβολιασμού θα μπορούσαν επίσης να εξοικονομήσουν εκατομμύρια δολάρια για τη Διοίκηση Υγείας των Βετεράνων από το κόστος που σχετίζεται με τη θεραπεία αυτών των σε μεγάλο βαθμό προλήψιμων καρκίνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η σχέση μεταξύ του HPV και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Πώς ο HPV προκάλεσε τον καρκίνο του λαιμού της Martina Navratilova

Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από έναν ιό σε σε άτομα με «συμπεριφορά υψηλού κινδύνου»

Οι περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου τραχήλου της μήτρας αυξάνονται στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υποστήριξη του πεπτικού σας συστήματος - Τρεις τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου

"Νέες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα βακτήρια του εντέρου και οι πρωτεΐνες που παράγουν κυκλώνουν με βάση τους κιρκάδιους ρυθμούς που αφορούν τη συμπεριφορά του ύπνου και του φαγητού", δήλωσε η ίδια. "Αυτό μπορεί να επηρεάσει διαδικασίες όπως ο μεταβολισμός των λιπιδίων και ενδεχομένως, τουλάχιστον στα ποντίκια, την ικανότητα αντίδρασης στις λοιμώξεις".

Η κοινωνική ευαλωτότητα συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θανάτου από πυροβόλα όπλα που σχετίζoνται με επιθέσεις μεταξύ των νέων

"Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η νομοθεσία μπορεί να μην επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των θανάτων από πυροβόλα όπλα που σχετίζονται με επιθέσεις μεταξύ παιδιών και εφήβων", γράφουν οι συγγραφείς.

Η COVID επιστρέφει στην Κίνα, τα lockdown όχι

Κίνα Covid: Τα κρούσματα και πάλι αυξάνονται, αλλά αυτή τη φορά, το έθνος φαίνεται αποφασισμένο να συνεχίσει την κανονική ζωή, καθώς η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αναζωπύρωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Γιατί τα κρούσματα χολέρας έχουν πυροδοτήσει αναταραχή στη Μοζαμβίκη;

Χολέρα Μοζαμβίκη: Οι ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας χολέρας στη βόρεια Μοζαμβίκη οδήγησαν σε βίαιες διαδηλώσεις και θανάτους, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.

Θάνατοι 15 Παιδιών - Η υπόθεση ερευνάται, ενώ ενέχεται ο καρδιοχειρουργός που τα χειρούργησε

Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε. Όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά, σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της ΜΕΘ, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους το ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Αλλά και ακόμη το ανήκουστο, ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν.

Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή

Εγκυμοσύνη χειμώνας: Τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν, διαπιστώνοντας ότι τα ζευγάρια συλλαμβάνουν πιο γρήγορα στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα.