Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμός HPV Ηνωμένο Βασίλειο: Μείωσε τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με μελέτη

Εμβολιασμός HPV Ηνωμένο Βασίλειο: Μείωσε τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με μελέτη

Ο καρκίνος μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες για να αναπτυχθεί αφότου ένα άτομο μολυνθεί από τον HPV. Ένας τύπος Gardasil που προστατεύει από εννέα τύπους HPV είναι επί του παρόντος το μόνο εμβόλιο που διανέμεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC.

Εμβολιασμός HPV Ηνωμένο Βασίλειο: Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες Ο εμβολιασμός κοριτσιών κατά του HPV έχει μειώσει δραματικά τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο The Lancet, οι ερευνητές παρακολούθησαν το αποτέλεσμα του εμβολίου Cervarix, το οποίο εισήχθη στην Αγγλία το 2008 και προστατεύει από τους δύο πιο κοινούς τύπους HPV. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από ένα μητρώο καρκίνου με βάση τον πληθυσμό μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Ιουνίου 2019, η μελέτη εξέτασε επτά ομάδες γυναικών μεταξύ 20 και 64 ετών. Το Cervarix προστατεύει από δύο στελέχη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ή HPV, που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Από το 2012, το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί επίσης ένα άλλο εμβόλιο που ονομάζεται Gardasil που προστατεύει από τέσσερις τύπους HPV και δεν αξιολογήθηκε στο έγγραφο. Στη μελέτη, τρεις εμβολιασμένες ομάδες συγκρίθηκαν με προηγούμενες που δεν ήταν κατάλληλες για εμβολιασμό κατά του HPV.

Ένας τύπος Gardaisl είναι επί του παρόντος το μόνο εμβόλιο που διανέμεται στις ΗΠΑ. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ήταν 87% χαμηλότερα στα κορίτσια που υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό σε ηλικία 12-13 ετών, 62% χαμηλότερα στα κορίτσια 14-16 και 34% χαμηλότερα στα κορίτσια 16 ετών. -18, σε σύγκριση με προηγούμενες μη εμβολιασμένες γενιές. «Υπολογίσαμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, υπήρχαν 448 λιγότεροι από τον αναμενόμενο καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας και 17.235 λιγότερες από τις αναμενόμενες περιπτώσεις… σε εμβολιασμένες ομάδες στην Αγγλία», έγραψαν οι ερευνητές.

«Ήταν απίστευτο να δούμε τον αντίκτυπο του εμβολιασμού HPV και τώρα μπορούμε να αποδείξουμε ότι εμπόδισε εκατοντάδες γυναίκες να αναπτύξουν καρκίνο στην Αγγλία. Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι ο εμβολιασμός HPV είναι πολύ αποτελεσματικός στην πρόληψη συγκεκριμένων στελεχών του ιού, αλλά το να δούμε τον αντίκτυπο του εμβολίου στην πραγματική ζωή ήταν πραγματικά ικανοποιητικό», δήλωσε ο Peter Sasieni, ο κύριος συγγραφέας, σε μια δήλωση στο King’s College του Λονδίνου.

“Αν υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν το εμβόλιο HPV και να πηγαίνουν για προληπτικό έλεγχο, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας θα γίνει μια σπάνια ασθένεια. Φέτος έχουμε ήδη δει τη δύναμη των εμβολίων στον έλεγχο της πανδημίας COVID-19. Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει ορισμένες καρκίνους», είπε. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι HPV, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 14 είναι καρκινογόνοι.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως, με περίπου 570.000 νέες περιπτώσεις το 2018. Στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν ότι ο HPV είναι ο πιο κοινός σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός, με περίπου 43 εκατομμύρια μολύνσεις που αναφέρθηκαν το 2018. Ο καρκίνος μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες για να αναπτυχθεί αφότου ένα άτομο μολυνθεί από τον HPV. Ένας τύπος Gardasil που προστατεύει από εννέα τύπους HPV είναι επί του παρόντος το μόνο εμβόλιο που διανέμεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV μειώνει 90% τον κίνδυνο για καρκίνο τραχήλου μήτρας

Ο έλεγχος και το εμβόλιο HPV οδήγησαν σε πτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ,

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο ο Θάνος Πλεύρης κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων, με αποδέκτη τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο. Αφορμή για την αναφορά υπήρξαν σαφώς οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου σε σχέση με κλειστές ΜΕΘ και VIP νοσηλεία ασθενών σε νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας. Όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος […]

Θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γιάννης Οικονόμου VIP ΜΕΘ: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Δημοσιεύτηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και κατοχυρώθηκε η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα για τα εμβόλια.

Επίσημο: 3μηνη ισχύς εφεξής για το πιστοποιητικό νόσησης-Έρχεται ΚΥΑ για εξειδίκευση του μέτρου

Πιστοποιητικό νόσησης: Η εισήγηση της επιτροπής για μείωση της ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης από 6 σε 3 μήνες αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο στην προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ

Ηλίας Μόσιαλος ΕΚΠΑ: Ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, κ. Ηλίας Μόσιαλος, διορίστηκε Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Plan B στη Βρετανία με τηλεργασία και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ηνωμένο Βασίλειο νέα μέτρα: Οι υπουργοί και η Downing Street αναμένεται να υπογράψουν νέους κανονισμούς ως Plan B για την επιβολή της τηλεργασίας και πιστοποίησης εμβολίων σε όλη την Αγγλία ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid στη Βρετανία.

Διαψεύδει ο Θάνος Πλεύρης τις VIP κλίνες ΜΕΘ

Πλεύρης VIP ΜΕΘ: Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε ως fake news τα όσα δημοσιεύονται και εξαπλώνονται τις τελευταίες ώρες και τόνισε πως η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και μόνο.

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.