Ρεπορτάζ Υγείας

Σκάνδαλο με καταγγελίες στον ΟΚΑΝΑ!

Σκάνδαλο με καταγγελίες στον ΟΚΑΝΑ!

Παράνομες παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις καταγγέλλουν μέλη του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων του ΟΑΚΑ, στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων, απολύοντας μεταξύ άλλων μία ψυχολόγο και μία νοσηλεύτρια, ενώ από την άλλη μεριά το Δ.Σ του Φορέα, μέσω του Προέδρου του, διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς του Σωματείου αφήνοντας αιχμές…

Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ κάνει λόγο για αυθαίρετες όσο και περίεργες απολύσεις εργαζομένων στην Πάτρα, μετά από 3 μήνες εργασίας, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, κατόπιν ενστάσεων από άλλες υποψήφιες.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων αναφέρει: «Ό,τι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, έρχεται να υλοποιήσει η παρούσα «Αριστερή» Κυβέρνηση, μέσω του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου της. Με μια πρωτοφανή για τα ιστορικά του Οργανισμού απόφαση, απολύει αναιτιολόγητα δύο συναδέλφους που εργάζονται με Δελτίο Παροχής   Υπηρεσιών που θα… καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γινόταν κυβέρνηση».

Ενώ τονίζουν χαρακτηριστικά για την παρέμβαση: «το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ ωμά και με απροκάλυπτο τρόπο παρενέβη στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων και με μια διαδικασία –παρωδία, έκανε επανακατάταξη των υποψηφίων. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι οι συνάδελφοι, που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται στον Οργανισμό με απόφαση του ιδίου του ΔΣ που τους προσέλαβε, να απολύονται».

Το Σωματείο των Εργαζομένων ζητά απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ, με σκοπό τον έλεγχο για το εάν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις σχετικά με τις προσλήψεις.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ.Καφετζόπουλος από τη μεριά του Φορέα αφήνει αιχμές για τη χρονική στιγμή που διάλεξαν οι εργαζόμενοι για κινητοποιήσεις δήλωνοντας: «Προκαλεί έκπληξη η χρονική στιγμή που γίνονται αυτές οι κινητοποιήσεις, με δεδομένη την πρόσφατη εκλογή νέου Γενικού Διευθυντή και την έναρξη σε λίγες ημέρες νέων δομών για την απορρόφηση της λίστας».

 «Σε καμία περίπτωση δεν συντρέχει “απόλυση” οποιουδήποτε εργαζόμενου στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας» τονίζει ο κ.Καφετζόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως ανακριβή κι αβάσιμα όσα ειπώθηκαν για το θέμα. Όπως υποστηρίζει, το ΔΣ πράγματι εξέτασε τις ενστάσεις για 2 θέσεις εργασίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί κι ως εκ τούτου η προαναγγελία κινητοποιήσεων από το Σωματείου κρίνεται υπερβολική.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός: 384 νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - Εκ των οποίων 2 της Δέλτα plus

28/10: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες σοβαρών αλλεργικών κρίσεων και η πιο κοινή τροφική αλλεργία σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Σε κλινικές μελέτες, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν πόνος στο στομάχι, έμετος, αίσθημα αδιαθεσίας, φαγούρα ή κάψιμο στο στόμα, ερεθισμός του λαιμού, βήχας, καταρροή, φτέρνισμα, σφίξιμο στο λαιμό, συριγμός, δύσπνοια, φαγούρα στο δέρμα, κνίδωση και φαγούρα στα αυτιά.

Οι εγγραφές στη λίστα αναμονής και οι μεταμοσχεύσεις ήπατος που συνδέονται με την αλκοολική ηπατίτιδα αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Οι διατροφικές οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Δείτε τους κινδύνους που ενέχουν οι διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία

Ψυχική και αναπτυξιακή καθυστέρηση λόγω της εμμονικής ενασχόλησης με το φαγητό που υποβαθμίζει τη ζωή και την ομαλή λειτουργικότητα του παιδιού και του εφήβου

Στα ύψη η θετικότητα στη Β. Ελλάδα-Σε ποιες περιοχές το ποσοστό υπερβαίνει το 1%

Κορωνοϊός Θετικότητα: Την ίδια ώρα, χαμηλά ποσοστά θετικότητας καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Αττικής όπου κυμαίνονται μεταξύ 0,32% στην ανατολική Αττική και 0,57% στον κεντρικό τομέα.

Αρκετές χώρες «τρέχουν» προγράμματα χορήγησης τρίτης δόσης, ανανεώνοντας τη δυναμική της ανοσίας λόγω του κινδύνου μόλυνσης

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι πιο ευάλωτοι κλινικά έλαβαν πρώτοι τα εμβόλιά τους, πιθανώς πριν από οκτώ μήνες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσουν νέα λοίμωξη λόγω μείωσης της προστασίας.