Ρεπορτάζ Υγείας

Ραφαέλα Χανιά καρκίνος: “Από την απόγνωση, στην ελπίδα”

Ραφαέλα Χανιά καρκίνος: “Από την απόγνωση, στην ελπίδα”

Ραφαέλα Χανιά καρκίνος: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενήργησαν άμεσα και έδωσαν λύση στο θέμα που είχε προκύψει με την περίθαλψη της Ραφαέλας.

Από την απόγνωση, στην ελπίδα… Η ανάρτηση στα social media της 20χρονης Ραφαέλας, που παλεύει με μία σπάνια μορφή καρκίνου, κινητοποίησε την κυβέρνηση, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Υγείας. Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενήργησαν άμεσα και έδωσαν λύση στο θέμα που είχε προκύψει με την περίθαλψη της Ραφαέλας.

Με νέα της ανάρτηση, η 20χρονη κοπέλα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας και με το σήμα της νίκης στο χέρι και ένα πανέμορφο χαμόγελο στο πρόσωπο, εξέπεμψε την ελπίδα της και την αισιοδοξία της, που αναπτερώθηκαν μετά την παρέμβαση. Η ανάρτηση με το «ευχαριστώ» της Ραφαέλας:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό @kyriakos_ και τον υπουργό Υγείας @mchrisochoidis , που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον.

Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν “χάνονται” μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς.»

Ο Γολγοθάς που αντιμετώπισε η 20χρονη Ραφαέλα

Αντιμέτωπη με την ανάλγητη γραφειοκρατία της χώρας βρέθηκε η 20χρονη Ραφαέλα από τα Χανιά που δίνει για τρίτη φορά το δικό της αγώνα ενάντια σε μια σπάνια μορφή καρκίνου. Λόγω ηλικίας δεν μπορεί πλέον να ακολουθεί θεραπεία όπως γινόταν εδώ και τρία χρόνια στο Παίδων Αγίας Σοφίας και πρέπει να αναζητά σε κάθε υποτροπή εφημερεύον νοσοκομείο, με ό,τι αυτό σημαίνει για ένα ανοσοκατεσταλμένο άτομο. Η οικογένεια της Ραφαέλας πλέον μετρούσε το χρόνο αντίστροφά για να γίνει το ταξίδι στις ΗΠΑ και σε εξειδικευμένο κέντρο για την όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου της, έχοντας στο πλευρό της την κοινωνία των Χανίων και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνες δείχνουν ότι ο συνδυασμός νέων φαρμάκων θα μπορούσε να νικήσει τον καρκίνο του παγκρέατος

Γιατί είναι σημαντικό ο γιατρός να γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό του ασθενή;

Τι είναι ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού και πώς θεραπεύεται;

Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε έναν γονέα με καρκίνο ενώ αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βραζιλία: Τα κοινωνικά προγράμματα έχουν αποτρέψει 1,4 εκατ. θανάτους σε 20 χρόνια

Βραζιλία: Η υψηλή κάλυψη των τριών προγραμμάτων οδήγησε σε μειώσεις των συνολικών ποσοστών νοσηλείας και θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών και ενηλίκων άνω των 70 ετών.

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.