Ρεπορτάζ Υγείας

Πρόστιμο άνω των 60: Το 90% έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού

Πρόστιμο άνω των 60: Το 90% έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού

Πρόστιμο άνω των 60: Αύριο εκπνέει η προθεσμία για τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν ή να κλείσουν το ραντεβού τους, με το 90% να έχουν εμβολιαστεί.

Το πρόστιμο των 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και έπειτα 100 ευρώ ανά μήνα δεν πρόκειται να ακυρωθεί, όπως δηλώνει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους. Δεν θα δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμων, πέρα από τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Ωστόσο, χαροποιεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση το γεγονός ότι πάρα πολλοί πολίτες σε αυτή την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα έχουν εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.

Ποιοι εξαιρούνται από το διοικητικό πρόστιμο

  • Κάτοικοι εξωτερικού
  • Όσοι έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο εμβολιασμός τους

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αλλά το ραντεβού είναι μετά τις 17 Ιανουαρίου. Εκείνοι δυστυχώς, έπειτα και από διευκρίνιση του υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, πρόκειται να κληθούν το διοικητικό πρόστιμο αρχικά των 50 ετών. Εάν ο εμβολιασμός παραταθεί για μετά τον Φεβρουάριο, τότε δυστυχώς οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να πληρώσουν εκ νέου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικασία δήλωσης εμβολιασμών στο εξωτερικό για κατοίκους Ελλάδας άνω των 60 ετών

Καμία παράταση προστίμου στους 60+, το Σισμανόγλειο νοσοκομείο Covid

Θεμιστοκλέους: 18,1 εκατ. πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 668 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 668, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι.

Ποια τα χαρακτηριστικά και συμπτώματα της υποομάδας της Όμικρον

Όμικρον 2 ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ προέβη σε διευκρινιστικές εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη της νέας υποομάδας της Όμικρον, καθώς και σε σχέση με τις ιδιότητες που παρουσιάζει αλλά και την σοβαρότητα που δείχνει να έχει η νόσηση με αυτό το στέλεχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις του συνδρόμου της Αβάνας δεν προκαλούνται από ξένο αντίπαλο

"Ενώ έχουμε καταλήξει σε ορισμένα σημαντικά ενδιάμεσα ευρήματα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσουμε την αποστολή για τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών και την παροχή πρόσβασης σε φροντίδα παγκόσμιας κλάσης για όσους τη χρειάζονται", είπε ο Μπερνς.