Ρεπορτάζ Υγείας

Πρόστιμο άνω των 60: Το 90% έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού

Πρόστιμο άνω των 60: Το 90% έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού

Πρόστιμο άνω των 60: Αύριο εκπνέει η προθεσμία για τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν ή να κλείσουν το ραντεβού τους, με το 90% να έχουν εμβολιαστεί.

Το πρόστιμο των 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και έπειτα 100 ευρώ ανά μήνα δεν πρόκειται να ακυρωθεί, όπως δηλώνει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους. Δεν θα δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμων, πέρα από τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Ωστόσο, χαροποιεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση το γεγονός ότι πάρα πολλοί πολίτες σε αυτή την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα έχουν εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.

Ποιοι εξαιρούνται από το διοικητικό πρόστιμο

  • Κάτοικοι εξωτερικού
  • Όσοι έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο εμβολιασμός τους

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αλλά το ραντεβού είναι μετά τις 17 Ιανουαρίου. Εκείνοι δυστυχώς, έπειτα και από διευκρίνιση του υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, πρόκειται να κληθούν το διοικητικό πρόστιμο αρχικά των 50 ετών. Εάν ο εμβολιασμός παραταθεί για μετά τον Φεβρουάριο, τότε δυστυχώς οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να πληρώσουν εκ νέου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικασία δήλωσης εμβολιασμών στο εξωτερικό για κατοίκους Ελλάδας άνω των 60 ετών

Καμία παράταση προστίμου στους 60+, το Σισμανόγλειο νοσοκομείο Covid

Θεμιστοκλέους: 18,1 εκατ. πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα συνολικά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Όλοι πρόκειται για άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

ΠΣΦ: Άρση εποπτείας σημαίνει κατάργηση των ληστρικών μέτρων claw-back & rebate

ΠΣΦ: Με επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτώνπρος προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, ζητά την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων claw-back & rebate.

Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων - υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.