Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΥ Πανδημία: Ο Οργανισμός καταγράφει την Ινδική παραλλαγή του ιού ως «παραλλαγή ανησυχίας»

ΠΟΥ Πανδημία: Ο Οργανισμός καταγράφει την Ινδική παραλλαγή του ιού ως «παραλλαγή ανησυχίας»

Πιο πρόσφατα, η παραλλαγή B.1.617 έχει γίνει η κορυφαία παραλλαγή σε πολλές ινδικές πολιτείες και είναι η κορυφαία παραλλαγή στο Δελχί. "Σε ορισμένες πολιτείες, το κύμα μπορεί να συνδεθεί με την 617", δήλωσε ο Sujeet Singh, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων, με έδρα το Νέο Δελχί, στους δημοσιογράφους στις 5 Μαΐου.

ΠΟΥ Πανδημία: Οι διακριτές πρωτεΐνες «spike» του SARS-COV-2 είναι γνωστό ότι μολύνουν τον ξενιστή τους με την προσκόλληση σε υγιή κύτταρα, ωστόσο, μια σημαντική νέα μελέτη δείχνει ότι παίζουν επίσης βασικό ρόλο στην ίδια την ασθένεια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισήμανε επισήμως το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί τον όλεθρο στην Ινδία ως «παραλλαγή ανησυχίας» σε συνέντευξη Τύπου, καθώς οι εκτιμήσεις για νέα κρούσματα υπερβαίνουν τα 366.000.

«Το μοτίβο τώρα είναι ότι όταν ένα άτομο στην οικογένεια το παίρνει, όλη η οικογένεια φαίνεται να το παίρνει. Αυτό είναι διαφορετικό από το πρώτο κύμα. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό που βλέπουμε είναι πιο μεταδοτικό », δήλωσε η επιστήμονας της ΠΟΥ, Soumya Swaminathan, στο The Wall Street Journal.

Ο ΠΟΥ αρχικά ταξινόμησε την παραλλαγή B.1.617 της Ινδίας ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», αλλά η ανύψωσή της σε «παραλλαγή ανησυχίας» υποδεικνύει ότι είναι πιο μεταδοτική, προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια και είναι πιο ανθεκτική σε προληπτικά μέτρα, εμβόλια ή θεραπευτικά, σύμφωνα με το Beckers Hospital Review.

Ο ΠΟΥ εξέδωσε επίσης μια δήλωση παρακολούθησης μετά τη συνέντευξη Τύπου επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρερμήνευσαν πληροφορίες σχετικά με το στέλεχος που αποφεύγει την προστασία των εμβολίων.

Η δήλωση παρακολούθησης του ΠΟΥ αναφέρει: «Τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη ασθενειών και θανάτου σε άτομα που έχουν μολυνθεί με αυτήν την παραλλαγή», με βάση τα τρέχοντα δεδομένα. «Δεν έχουμε τίποτα να υποδείξουμε ότι τα διαγνωστικά μας, τα θεραπευτικά μας και τα εμβόλιά μας δεν λειτουργούν», δήλωσε η Δρ Μαρία Βαν Κερχόβ, τεχνική επικεφαλής της Covid-19 στην ΠΟΥ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ τη Δευτέρα

Από τις 11 Μαΐου, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η Ινδία κατέγραψε 22.992.517 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 249.992 θανάτους, αν και οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι υψηλότεροι.

Η πιο πρόσφατη αύξηση της χώρας ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου και οι περιπτώσεις συνεχώς αυξάνονται από τότε.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην παραλλαγή της Ινδίας

Πριν από μερικές εβδομάδες, αρκετές παραλλαγές COVID-19 εμφανίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές στην Ινδία, οι οποίες πιστεύεται ότι προκαλούν αύξηση των κρουσμάτων. Τα γονιδιωματικά δεδομένα έδειξαν ότι η παραλλαγή  B.1.1.7, που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυριαρχούσε στο Δελχί και την πολιτεία Punjab, και μια νέα παραλλαγή με το όνομα B.1.618 ήταν παρούσα στη Δυτική Βεγγάλη, ενώ η B.1.617 κυριαρχούσε στη Μαχαράστρα

Πιο πρόσφατα, η παραλλαγή B.1.617 έχει γίνει η κορυφαία παραλλαγή σε πολλές ινδικές πολιτείες και είναι η κορυφαία παραλλαγή στο Δελχί.

“Σε ορισμένες πολιτείες, το κύμα μπορεί να συνδεθεί με την 617”, δήλωσε ο Sujeet Singh, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων, με έδρα το Νέο Δελχί, στους δημοσιογράφους στις 5 Μαΐου.

Η γενεαλογία B.1.617 +, επίσης γνωστή ως G / 452.V3, είναι μία από τις γνωστές παραλλαγές του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την COVID-19. Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην Μαχαράστρα της Ινδίας στις 5 Οκτωβρίου 2020. Έχει αναφερθεί ως παραλλαγή «διπλής μετάλλαξης», αναφερόμενη στις μεταλλάξεις στην κωδικοποιητική αλληλουχία της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 στην E484Q και L452R.

Στην πραγματικότητα, το γονιδίωμα Β.1.617 έχει 13 μεταλλάξεις που προκαλούν αλλοιώσεις στην κωδικοποίησή του. Υπάρχουν τρεις ιδιαίτερες ανησυχίες – όλες τους ανήκουν στον κώδικα πρωτεΐνης ακίδων. Εκτός από τις E484Q και L452R, μπορούμε να προσθέσουμε την P681R. Υπάρχουν επίσης τρεις υποκατηγορίες της Β.1.617, οι οποίες έχουν κάποιες διαφορές στις ακριβείς μεταλλάξεις τους. Για παράδειγμα, οι B.1.617.1 και B.1.617.3 έχουν τη μετάλλαξη E484Q, αλλά η B.1.617.2 δεν το κάνει.

Επειδή ο ιός SARS-CoV-2 βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς μετάλλαξης με πολλές μεταλλάξεις που συμβαίνουν σε όλον τον κόσμο, οι επιστήμονες των μολυσματικών ασθενειών έχουν επικρίνει τη χρήση του όρου «διπλή μετάλλαξη» επειδή είναι παραπλανητική.

Σε άλλες χώρες, τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής B.1.617 εντοπίστηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου στις 22 Φεβρουαρίου, των Ηνωμένων Πολιτειών στις 23 Φεβρουαρίου και της Σιγκαπούρης στις 26 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Καναδά

Η παραλλαγή εμφανίστηκε στο Κεμπέκ στις 21 Απριλίου και αργότερα την ίδια ημέρα, 39 περιπτώσεις της παραλλαγής εντοπίστηκαν στη Βρετανική Κολομβία.

Σύμφωνα με τον Gisaid, μια πλατφόρμα όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται δεδομένα για ιούς, το στέλεχος B.1.617 από την Ινδία έχει ανιχνευθεί σε περίπου 40 χώρες. Από τις 11 Μαΐου 2021, 1.815 ακολουθίες της παραλλαγής B.1.617 είχαν εντοπιστεί σε 29 χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες

Το Μπαγκλαντές εντοπίζει τις πρώτες περιπτώσεις ινδικής παραλλαγής covid-19

Κρούσματα της Ινδικής παραλλαγής εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Γαλλία στα τέλη Απριλίου,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ρόλος του ύπνου στη σωματική και ψυχική μας υγεία

Κι έτσι, ενώ κάποιος αισθάνεται κουρασμένος, στριφογυρίζει στο κρεβάτι, τρίζει τα δόντια και σηκώνεται πολλές φορές μέσα στη νύχτα είτε για να πάει τουαλέτα είτε γιατί πεινάει. Τελικά, καταφέρνει να πέσει σε βαθύ ύπνο πολύ αργά και με ελάχιστες ώρες διαθέσιμες για ξεκούραση.

Όπως και η ισπανική γρίπη, ο κορωνοϊός μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ εντελώς. Αντ 'αυτού, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα γίνει ένα ήπιο εποχιακό σφάλμα

"Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να επιβιώσετε από τη μόλυνση για να αποκτήσετε την ανοσία". Είναι πιο εύκολο, είπε, να πας στο φαρμακείο και να κάνεις ένα εμβόλιο.

Η επιδημία της σαλμονέλας εντοπίστηκε στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ

Όσοι πιστεύουν ότι έχουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει επίσης να αναφέρουν την ασθένειά τους στο υγειονομικό τμήμα και να βοηθήσουν τους ερευνητές της δημόσιας υγείας, καθώς και να γράψουν τι έφαγαν την εβδομάδα πριν αρχίσουν να αρρωσταίνουν.

21/08: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα: Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -38% στα Ιωάννινα μέχρι -67% στο Ηράκλειο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (-23%) και στο Βόλο (-24%). 

Σχολική κάρτα Self test: Τι ισχύει για τους μαθητές - Βήμα βήμα η διαδικασία έκδοσης - Το έντυπο

Σχολική κάρτα Self test: Υπενθυμίζεται ότι, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την Τρίτη και την Παρασκευή και ειδικότερα, μέχρι και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός από τη γρίπη

Για την πρόληψη της γρίπης, τα CDC συμβουλεύουν τη λήψη εμβολίου γρίπης, την αποφυγή στενής επαφής με άλλους, κάλυψη βήχα και φτερνίσματος, αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος, καθαρισμό και απολύμανση και πλύσιμο συχνά των χεριών.