Πολιτική Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: «Εξετάζει προσεκτικά» την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού

Ηνωμένο Βασίλειο: «Εξετάζει προσεκτικά» την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας κλιμάκωσε μία από τις τρεις παραλλαγές του Ινδικού κορωνοϊού σε μια «παραλλαγή ανησυχίας» την Παρασκευή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “κοιτάζει προσεκτικά” μια κυκλοφορούμενη παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, καθώς αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας εργάζονται για να χαρακτηρίσουν καλύτερα το στέλεχος.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζόνσον για την παραλλαγή, δεδομένου ότι η δημόσια υγεία της Αγγλίας (PHE) την Παρασκευή κλιμάκωσε την πίεση σε μια «παραλλαγή ανησυχίας» μετά από αύξηση των κρουσμάτων και «ενδείξεις κοινοτικής μετάδοσης».

“Αυτό που κάνουμε εκεί είναι να βεβαιωθούμε ότι είμαστε απολύτως αδίστακτοι στις δοκιμές υπέρβασης, στην παρακολούθηση από πόρτα σε πόρτα οποιωνδήποτε επαφών”, δήλωσε ο Johnson. “Προς το παρόν, εξετάζουμε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να λειτουργεί η ινδική παραλλαγή.

Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι είναι ανθεκτική στα εμβόλια ή με οποιονδήποτε τρόπο πιο επικίνδυνη.”

Ο Οργανισμός υγείας ανέφερε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή είναι “τουλάχιστον εξίσου μεταδοτική” με την παραλλαγή Β.1.1.7 του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πιστεύεται ότι διαδίδει 50% πιο εύκολα από το προγονικό στέλεχος.

Η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη αναγνωριστεί ως η «πιο κοινή γενεαλογία» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Δρ Rochelle Walensky, επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). “Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να δείχνουν ότι οποιαδήποτε από τις παραλλαγές που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην Ινδία προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια ή καθιστά τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα λιγότερο αποτελεσματικά”, έγραψε η Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας  σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας πραγματοποιεί εργαστηριακές δοκιμές, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και διεθνείς εταίρους για να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο των μεταλλάξεων στη συμπεριφορά του ιού.”

Το πρακτορείο σημείωσε ότι οι παραλλαγές του υποτύπου της ινδικής παραλλαγής, VOC-21APR-02, αυξήθηκαν από 202 σε 520 την τελευταία εβδομάδα, με σχεδόν τις μισές περιπτώσεις να συνδέονται με ταξίδια.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν στις περιοχές Βορειοδυτικά του Λονδίνου, αν και η παραλλαγή έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφεραν αξιωματούχοι. Δύο άλλοι υπότυποι παραλλαγών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία δεν είναι «παραλλαγές ανησυχίας», αλλά αυτά τα στελέχη, τα VUI-21APR-01 και VUI-21APR-03, βρίσκονται υπό εξέταση ενώ οι ερευνητές εργάζονται για να καταλάβουν γιατί οι υποτύποι συμπεριφέρονται διαφορετικά, ανέφερε ο οργανισμός υγείας.

“Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση”, έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

“Αυτό είναι επιπλέον της εκτεταμένης εργασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τον έλεγχο όλων των επαφών των περιπτώσεων. Όλοι στις πληγείσες περιοχές θα κληθούν να κάνουν μια δοκιμή, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα. Εάν κάποιος είναι θετικός, θα πρέπει να απομονωθεί για να σταματήσει η εξάπλωση. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Eμβόλια Kορωνοϊός : Προστατεύουν τελικά από τις μεταλλάξεις

Ινδική μετάλλαξη κορωνοϊού έχει θορυβήσει τη Βρετανία

Η Ινδία κατακλύζεται τώρα από μια αύξηση κορωνοϊών με αδιανόητες αναλογίες.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.