Ρεπορτάζ Υγείας

Ινδία Covid-19: Η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων εν μέσω της αύξησης του κορωνοϊού.

Ινδία Covid-19: Η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων εν μέσω της αύξησης του κορωνοϊού.

Βασικά, περιγράφοντας περαιτέρω τις δύο μεταλλάξεις, η έκθεση ανέφερε ότι οι μεταλλαγμένες εκδόσεις του ιού θα μπορούσαν πιο εύκολα να εισέλθουν σε ένα ανθρώπινο κύτταρο και να αντισταθμίσουν την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου σε αυτό.

Ινδία Covid-19: Οι μολύνσεις και τα ποσοστά θανάτου αυξάνονται στην Ινδία. –  Μια προειδοποίηση από την Ινδική κοινοπραξία SARS-CoV-2 Genetics, ή το INSACOG στις αρχές Μαρτίου σχετικά με μια νέα παραλλαγή του COVID-19 που εξαπλώνεται σε όλη την Ινδία, αγνοήθηκε από την κυβέρνηση εν μέσω μιας αύξησης κρουσμάτων. Η Digital Journal ανέφερε τον Μάρτιο ότι ο ιολόγος Shahid Jameel εξήγησε ότι «η διπλή μετάλλαξη σε βασικές περιοχές της πρωτεΐνης του ιού μπορεί να επιτρέψει στον ιό να διαφύγει του ανοσοποιητικού συστήματος».

Η πρωτεΐνη ακίδα χρησιμοποιείται από τον ιό για να διεισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα. Σε μια ανάλυση των δειγμάτων που συλλέχθηκαν από το κράτος της Δυτικής Μαχαράστρα της Ινδίας, οι επιστήμονες με το INSACOG είδαν «αύξηση του κλάσματος των δειγμάτων με τις μεταλλάξεις E484Q και L452R» σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Τέτοιες [διπλές] μεταλλάξεις παρέχουν ανοσολογική διαφυγή και αυξημένη μολυσματικότητα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Το Reuters αναφέρει ότι οι πληροφορίες στην έκθεση μεταφέρθηκαν σε έναν ανώτερο αξιωματούχο που αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες, τον διευθυντή ενός ερευνητικού κέντρου στη βόρεια Ινδία, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο The Hill αναφέρει ότι οι ερευνητές του INSACOG εντόπισαν για πρώτη φορά την παραλλαγή B.1.617 τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο Ajay Parida, διευθυντής του κρατικού Ινστιτούτου Επιστημών Ζωής και μέλος του INSACOG.

Οι λόγοι αποτέφρωσης της Ινδίας έχουν κατακλυστεί από την κρίση του ιού κορωνοϊού

Μια έκδοση αυτού του σχεδίου έκθεσης, που βλέπει το Reuters, παρουσιάζει τα ευρήματα του φόρουμ: «η νέα ινδική παραλλαγή είχε δύο σημαντικές μεταλλάξεις στο τμήμα του ιού που προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα και είχε εντοπιστεί στο 15% έως 20% των δειγμάτων από τη Μαχαράστρα, το κράτος που πλήττεται περισσότερο από την Ινδία. ”

Βασικά, περιγράφοντας περαιτέρω τις δύο μεταλλάξεις, η έκθεση ανέφερε ότι οι μεταλλαγμένες εκδόσεις του ιού θα μπορούσαν πιο εύκολα να εισέλθουν σε ένα ανθρώπινο κύτταρο και να αντισταθμίσουν την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου σε αυτό.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Μαρτίου, το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τα ευρήματα του φόρουμ, αλλά άφησε ότι οι μεταλλάξεις ήταν «μεγάλης ανησυχίας», μια φράση που περιλαμβάνεται στο αρχικό σχέδιο της δήλωσης.

Είναι πραγματικά ασαφές εάν ο πρωθυπουργός Narendra Modi είδε ακόμη και την αρχική έκθεση της INSACOG. Περιττό να πούμε ότι η Ινδία κατακλύζεται τώρα από μια αύξηση κορωνοϊών με αδιανόητες αναλογίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αθήνα Ινδία : Αυτή είναι η βοήθεια που στέλνει η χώρα μας

Έκρηξη κρουσμάτων στην Ινδία

Ιατρική βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων από ΗΠΑ στην Ινδία

Ινδοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τόσο ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 όσο και ο αριθμός των θανάτων είναι πιθανό να μην αναφέρονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 06/05/21

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 06/05/21Εχθές Πέμπτη 6 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

"Γκάζι" πατάει η επιχείρηση Ελευθερία- Νέο ρεκόρ εμβολιασμών σε ένα 24ωρο -114.680 σε μια ημέρα

Με υψηλές ταχύτητες τρέχει τις τελευταίες ημέρες η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ένα «ράλι» εμβολιασμών τόσο τον μήνα που διανύομε όσο και τον Ιούνιο.

Οδηγός άρσης των μέτρων - Οι ημερομηνίες για παραλίες, σχολεία και Πολιτισμό

Το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ από αύριο Σάββατο σηματοδοτεί την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καθώς σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα επανεκκινήσουν και άλλες δραστηριότητες. Αναλυτικά ο οδηγός για την άρση του lockdown.