Ρεπορτάζ Υγείας

Πλεύρης χαλάρωση μέτρων: Περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων μετά την συνεδρίαση των ειδικών

Πλεύρης χαλάρωση μέτρων: Περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων μετά την συνεδρίαση των ειδικών

Πλεύρης χαλάρωση μέτρων: Ο υπουργός Υγείας με βάση την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα άφησε περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων που ισχύουν για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά είχαν αποφασιστεί πριν τις γιορτές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε η παράτασή τους για λίγες ακόμη ημέρες. Ωστόσο, η συγκρατημένη αισιοδοξία των ειδικών ότι το peak της Όμικρον έχει ήδη παρέλθει αφήνει περιθώρια χαλάρωσης των μέτρων. Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση και να γίνουν οι όποιες αλλαγές στο ισχύον σκηνικό.

Τι δήλωσε ο κ. Θάνος Πλεύρης;

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, αυτό που φαίνεται πως πρόκειται να αλλάξει αρχικά είναι η επιστροφή της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. Αυτό το μέτρο είχε κριθεί ως το πιο αυστηρό και μάλιστα είχε τεθεί σε δεύτερο χρόνο, με σκοπό την περαιτέρω μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Συνεπώς, υπάρχει περιθώριο να επιστρέψει “αναίμακτα” σε εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Ένα δεύτερο κομμάτι ως προς το οποίο υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης είναι η χωρητικότητα στα γήπεδα. Μέχρι τώρα ισχύει το ποσοστό 10% με πλαφόν τα 1.000 άτομα. Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις να διπλασιαστεί το ποσοστό με 20% της συνολικής χωρητικότητας κάθε γηπέδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μέτρα στήριξης: Ποιοι ΚΑΔ ενισχύονται για τον Ιανουάριο

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων στην σκιά της μετάλλαξης Όμικρον-12 ερωτήσεις & απαντήσεις

Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

«Τα πρότυπα διατροφής των βρεφών, ειδικά η μικρότερη διάρκεια θηλασμού, η πρώιμη εισαγωγή σόδας και η κοινή τους επίδραση, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σωματικού λίπους αργότερα στην παιδική ηλικία».

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.

Νοσοκομείο Ρόδου: Προσλήψεις 1 Μόνιμης Ιατρού και 2 Αναισθησιολόγων

Νοσοκομείο Ρόδου: Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου.