Ρεπορτάζ Υγείας

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μόνο με τρίτη δόση για τους άνω των 60 – Πώς εκδίδετε το νέο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μόνο με τρίτη δόση για τους άνω των 60 – Πώς εκδίδετε το νέο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Όσοι πολίτες είναι άνω των 60 ετών και έχουν παρέλθει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους, θα πρέπει μέσα στον Δεκέμβριο να σπεύσουν για την τρίτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τα νέα συμπληρωματικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το έκτακτο διάγγελμα της Πέμπτης (18/11) για την πορεία της πανδημίας και την κυβερνητική στρατηγική αναχαίτισης του τέταρτου κύματος, όσοι πολίτες είναι άνω των 60 ετών και έχουν παρέλθει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους, θα πρέπει μέσα στον Δεκέμβριο να σπεύσουν για την τρίτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

«Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει άμεση ισχύ

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να το εκδίδουν οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση, χωρίς να χρειάζεται να παρέλθει το χρονικό διάστημα των 14 ημερών, που ίσχυε για τις δύο δόσεις ή για τη μία, στην περίπτωση του μονοδοσικού εμβολίου.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά το διάγγελμά του την πρόθεσή του να ενταχθεί η τρίτη δόση στα προαπαιτούμενα για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι από όλους τους κλειστούς χώρους από Δευτέρα 22/11

Κορωνοϊός: 380 νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα

Κορωνοϊός 18/11 - 7.317 νέα κρούσματα – 63 νεκροί – 556 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμμαχία φορέων για την αντιμετώπιση του καρκίνου ως πρώτη προτεραιότητα για τη Δημόσια Υγεία

Εκπρόσωποι των συλλόγων ασθενών, της ιατρικής, ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας και ο φαρμακευτικός κλάδος κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας κοινές προτάσεις με στόχο την συνέχιση του εθνικού διαλόγου για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο.

Η Ελλάδα μέσω του ΕΟΔΥ επιλέχθηκε ως ένα από τα έξι κράτη μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Ειδικής Ομάδας για την Υγεία

EUHTF: Το EUHTF θα παρέχει υποστήριξη στα κράτη μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, τις χώρες εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς για την έγκαιρη ετοιμότητα και απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια επιδημιών και κρίσεων.

Προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σάλπιγγας

Καρκίνος: Οι νεότεροι φορείς των μεταλλάξεων θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αφαίρεσης μόνο των σαλπίγγων ως ένα ενδιάμεσο βήμα για την προστασία από τον καρκίνο των ωοθηκών και για την αποφυγή απότομης πρώιμης εμμηνόπαυσης.

1ο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής & ΠΦΥ

ΠΦΥ: Εκλογές Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή συγκροτήθηκαν σε σώμα.