Ρεπορτάζ Υγείας

Περπάτημα Ισχίο: Πώς μπορώ να προλάβω τον πόνο ή να ανακουφιστώ από αυτόν

Περπάτημα Ισχίο: Πώς μπορώ να προλάβω τον πόνο ή να ανακουφιστώ από αυτόν

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία του πόνου στο ισχίο ενός ατόμου. Ένα άτομο μπορεί να βελτιώσει τον πόνο του ισχίου όταν περπατά με ανάπαυση, άσκηση, φάρμακα ανακούφισης του πόνου, φυσική θεραπεία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση.

Περπάτημα Ισχίο: Τρόποι μείωσης του πόνου στο ισχίο όταν περπατάτε

Το πώς ένα άτομο μειώνει τον πόνο στο ισχίο του όταν περπατά εξαρτάται από την αιτία του πόνου. Ορισμένα προβλήματα μπορεί να βελτιωθούν από μόνα τους, αλλά άλλα μπορεί να χρειάζονται ιατρική περίθαλψη όπως χειρουργική επέμβαση ή ενέσεις ανακούφισης του πόνου.Μερικά προβλήματα μπορεί να επωφεληθούν από θεραπείες και ασκήσεις ισχίου στο σπίτι . Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν: • συνταγογραφούμενα ή μη φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου • διαχείριση βάρους • Θεραπεία μασάζ • φυσικοθεραπεία • χειροπρακτικές προσαρμογές • μυοχαλαρωτικά • ένα μπαστούνι ή πατερίτσες.

Τρόποι πρόληψης του πόνου στο ισχίο όταν περπατάτε Ο πόνος στο ισχίο όταν περπατάτε είναι μια κοινή ασθένεια, αλλά συνδέεται με διάφορες αιτίες.

Μπορεί να μην μπορεί να προληφθεί εάν συνδέεται με χρόνια ασθένεια, όπως αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.

Εάν ο πόνος στο ισχίο συμβαίνει λόγω κακής στάσης του σώματος ενώ κάθεται ή είναι σε αδράνεια, οι άνθρωποι μπορεί να το αποτρέψουν με τέντωμα, ρύθμιση της στάσης του σώματος και διαχείριση του βάρους.

Πότε να δείτε γιατρό

Ένα άτομο πρέπει να επικοινωνήσει με έναν γιατρό εάν έχει υποστεί πόνο στο ισχίο για περισσότερο από δύο ημέρες, εάν είχε πτώση ή τραυματισμό, ή εάν ο πόνος του είναι σοβαρός ή έχει επιδεινωθεί.

Ένα άτομο θα πρέπει επίσης να δει έναν γιατρό εάν ο πόνος του το εμποδίζει από την εκτέλεση καθημερινών εργασιών όπως η αναρρίχηση των σκαλοπατιών.

Περίληψη Ο πόνος στο ισχίο όταν περπατάτε είναι συχνός. Μπορεί να συμβεί λόγω ποικίλων καταστάσεων ή τραυματισμών που περιλαμβάνουν τους μυς, τα οστά ή τα νεύρα που περιβάλλουν το ισχίο.

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία του πόνου στο ισχίο ενός ατόμου. Ένα άτομο μπορεί να βελτιώσει τον πόνο του ισχίου όταν περπατά με ανάπαυση, άσκηση, φάρμακα ανακούφισης του πόνου, φυσική θεραπεία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ευεργετική επίδραση της θάλασσας στην αρθρίτιδα

Πόνος στους μύες: Νέα καινοτόμα λύση για δράση για έως και 24 ώρες

Ό,τι χειρότερο για τη σωματική υγεία ο εγκλεισμός στο σπίτι

Τα κρίσιμα σημάδια που ‘δείχνουν’ ρευματοειδή αρθρίτιδα

Προστατεύστε τις αρθρώσεις σας αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες

Κέντρα Πόνου για την ανιμετώπιση του χρόνιου πόνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν συσσωρεύεται λίπος στο ήπαρ παιδιών και εφήβων και δημιουργείται φλεγμονή

Επί του παρόντος ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ηπατική νόσος σε παιδιά και ενήλικες είναι η απώλεια βάρους, ο περιορισμός της κατανάλωσης κατεργασμένων τροφίμων και η τακτική σωματική άσκηση.

Με ποια εργασιακή σχέση θα απασχοληθούν οι ιδιώτες γιατροί στην πρωτοβάθμια

Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο για ιδιώτες γιατρούς και μονάδες υγείας που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους θεσμούς και αναμένεται να κατατεθεί με καθυστέρηση αφού ζητήθηκε παράταση

19/10: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα: Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-33%), στον Άγιο Νικόλαο (-50%) και στο Ηράκλειο (-68%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-12%).