Ρεπορτάζ Υγείας

Πανδημία Παραλλαγή Δέλτα: Μπορούν τα παιδιά να έχουν «μακρά COVID» μετά από μόλυνση από κορωνοϊό;

Πανδημία Παραλλαγή Δέλτα: Μπορούν τα παιδιά να έχουν «μακρά COVID» μετά από μόλυνση από κορωνοϊό;

Τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν άλλα σπάνια προβλήματα μετά από μια αρχική μόλυνση από κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής της καρδιάς ή μιας κατάστασης γνωστής ως φλεγμονώδες σύνδρομο πολλών συστημάτων. Α

Πανδημία Παραλλαγή Δέλτα: Η “μακρά COVID” είναι λιγότερο συνηθισμένη στα παιδιά από τους ενήλικες Μπορούν τα παιδιά να έχουν «μακρά COVID» μετά από μόλυνση από κορωνοϊό; Ναι, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό από τους ενήλικες να επηρεαστούν από συμπτώματα που επιμένουν, υποτροπιάζουν ή ξεκινούν ένα μήνα ή περισσότερο μετά τη μόλυνση. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο συχνά εμφανίζονται τα συμπτώματα που είναι γνωστά ως μακρά COVID-19 στα παιδιά.

Μια πρόσφατη δημοσίευση μελέτης στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι περίπου το 4% των μικρών παιδιών και των εφήβων είχαν συμπτώματα περισσότερο από ένα μήνα μετά τη μόλυνση. Η κόπωση, οι πονοκέφαλοι και η απώλεια της όσφρησης ήταν από τα πιο συνηθισμένα παράπονα και τα περισσότερα εξαφανίστηκαν μετά δύο μήνες. Τα παιδιά μπορεί να έχουν «μακρά COVID», αλλά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επίμονα συμπτώματα όπως οι ενήλικες. Ο βήχας, ο θωρακικός πόνος και η ομίχλη του εγκεφάλου είναι μεταξύ άλλων μακροπρόθεσμων συμπτωμάτων που εντοπίζονται μερικές φορές στα παιδιά και μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και μετά από ήπιες λοιμώξεις ή χωρίς αρχικά συμπτώματα.

Ορισμένες μελέτες έχουν βρει υψηλότερα ποσοστά επίμονων συμπτωμάτων από ό,τι στη βρετανική μελέτη, αλλά τα παιδιά πιστεύεται ότι επηρεάζονται λιγότερο συχνά από τους ενήλικες. Περίπου το 30% των ενηλίκων ασθενών με COVID-19 αναπτύσσουν μακροπρόθεσμα συμπτώματα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι τι προκαλεί τα μακροπρόθεσμα συμπτώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει βλάβη οργάνων που προκαλείται από την αρχική μόλυνση.

Ή θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του ιού και της φλεγμονής που παρατείνονται στο σώμα. Τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν άλλα σπάνια προβλήματα μετά από μια αρχική μόλυνση από κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής της καρδιάς ή μιας κατάστασης γνωστής ως φλεγμονώδες σύνδρομο πολλών συστημάτων. Αυτό περιλαμβάνει πυρετό και φλεγμονή που επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματος, μεταξύ άλλων πιθανών συμπτωμάτων. Τα προσβεβλημένα παιδιά πρέπει γενικά να νοσηλευτούν, αλλά τα περισσότερα αναρρώνουν.

Μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να συμβεί σε ενήλικες. Η ταχεία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα έχει κάποιους γιατρούς να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μεγαλύτερου αριθμού παιδιών να κινδυνεύουν για μακροχρόνια COVID-19 και αυτές τις άλλες καταστάσεις. Λόγω των πιθανών μακροπρόθεσμων συνεπειών, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά παρακολούθηση επισκέψεων γιατρού αφού τα παιδιά αναρρώσουν από μια αρχική μόλυνση από κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι λοιμώξεις covid-19 μετά από δύο εμβολιασμούς είναι πολύ πιο ήπιες,

"Τα εμβόλια είναι μια στρατηγική δημόσιας υγείας που προλαμβάνει τις ασθένειες", δηλώνουν οι γιατροί

Μία δόση AZD7442, χορηγούμενη σε βολική ενδομυϊκή μορφή, μπορεί να αποτρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά τη συμπτωματική COVID-19

Η μακρά COVID περιλαμβάνει παρατεταμένα συμπτώματα μήνες μετά την αρχική μόλυνση

Σχεδόν το ένα τέταρτο των επιζώντων covid-19 ανέφεραν νέες ιατρικές παθήσεις μετά από 30 ημέρες μόλυνσης.

Μακρά COVID σε παιδιά: Πόσα παιδιά είναι μεγάλοι μεταφορείς;

Τα εμβόλια Pfizer, Moderna COVID-19 μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%, σύμφωνα με τα CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Υπουργείο Υγείας απαντά στην καταγγελία του Άκη Τσελέντη για απουσία θρησκευτικών συμβόλων

Υπουργείο Υγείας: Μετά το οργισμένο σχόλιο του Διευθυντή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, έρχεται η διάψευση περιστατικών απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων από το Υπουργείο.

Ανησυχία για την υγεία της Μονάρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ελισάβετ κυβερνά από το 1952 και έμεινε χήρα φέτος όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο. Έχει περικόψει τον φόρτο εργασίας της τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ένα φορτωμένο πρόγραμμα βασιλικών καθηκόντων.

Τι είναι η παραλλαγή delta plus;

Η παραλλαγή δέλτα παραμένει «μακράν η κυρίαρχη παραλλαγή όσον αφορά την παγκόσμια κυκλοφορία», δήλωσε η Μαρία Βαν Κέρχοβ, η τεχνική επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την COVID-19, σε δημόσια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα.

Επιπτώσεις της COVID-19 στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα βασίστηκε στους 3,45 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο που αναφέρθηκαν στην υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών έως τον Μάιο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθεί καλύτερα το παιδί που κρυολόγησε

Μερικά παιδιά έχουν ρινική καταρροή κατά το κρυολόγημα κι άλλα, απλό μπούκωμα. Αποφύγετε να σκουπίζετε τη μύτη του παιδιού σας κάθε δύο λεπτά εάν έχει ρινική καταρροή, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιείστε άφθονο φυσιολογικό ορό ακόμα κι αν δυσανασχετεί το παιδί σας. Επίσης, το ζεστό μπάνιο βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης.