Ρεπορτάζ Υγείας

Πανδημία ΗΠΑ: Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια παιδιά διαγνώστηκαν με COVID-19 μέσα σε μια εβδομάδα

Πανδημία ΗΠΑ: Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια παιδιά διαγνώστηκαν με COVID-19 μέσα σε μια εβδομάδα

Το CDC συμβουλεύει επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 4 ετών και άλλα μη εμβολιασμένα παιδιά 5 ετών και άνω θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους γύρω από άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί.

Πανδημία ΗΠΑ: Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια παιδιά διαγνώστηκαν με COVID-19 μέσα σε μια εβδομάδα, αναφέρει η έκθεση Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής είπε ότι ο αριθμός σηματοδοτεί αύξηση 17% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια παιδιά διαγνώστηκαν με COVID-19 την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Αναφορά δεδομένων κατάστασης για Παιδιά και COVID-19 της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σχεδόν 1.151.000 περιπτώσεις παιδιών COVID-19 αναφέρθηκαν σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Ο αριθμός σηματοδοτεί αύξηση 17% έναντι των 981.000 προστιθέμενων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιανουαρίου. Είναι επίσης διπλασιασμός των κρουσμάτων από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Από την έναρξη της πανδημίας, η ομάδα είπε ότι περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στη νόσο.

Περισσότερες από 2 εκατομμύρια από αυτές τις περιπτώσεις προστέθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες – αν και η ακαδημία σημείωσε ότι τα δεδομένα είναι περιορισμένα λόγω της εξάρτησής τους από τον τρόπο με τον οποίο κάθε πολιτεία αναφέρει ξεχωριστά τις περιπτώσεις της. Αυτή η αναφορά έρχεται καθώς η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν όλα τα νέα κρούσματα COVID-19.

“Καθώς πλησιάζουμε στη διετή επέτειο της πανδημίας, τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ παιδιών και εφήβων είναι τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ.

Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί”, δήλωσε η Δρ. Moira Szilagyi, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής το 2022. , αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Αυτό περιλαμβάνει παιδιά της μικρότερης ηλικιακής ομάδας παιδιών, που ακόμη περιμένουν εμβόλιο», πρόσθεσε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν σε όλους ηλικίας 5 ετών και άνω να κάνουν εμβόλιο για την COVID-19.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και σε προ-εφήβους και εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω.

Τα δεδομένα του Οργανισμού δείχνουν ότι περισσότερο από το 80% του πληθυσμού των ΗΠΑ ηλικίας 5 ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 67,5% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Το CDC συμβουλεύει επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 4 ετών και άλλα μη εμβολιασμένα παιδιά 5 ετών και άνω θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους γύρω από άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

Μερικοί γονείς προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχολεία των ΗΠΑ εν μέσω ελλείψεων προσωπικού λόγω covid

Η Washington Post κατακρίνει την Aνώτατη Δικαστή Sotomayor για «ψευδή» ισχυρισμό για την COVID και τις νοσηλείες παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρουσιάστρια του Netflix απαιτεί σαφέστερες πολιτικές θηλασμού της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών μετά την καθυστέρηση μητέρας

Ωστόσο, η Calandrelli είπε ότι οι τρέχουσες πολιτικές δεν επαρκούν για να προστατεύσουν τις θηλάζουσες μητέρες που ταξιδεύουν, ζητώντας από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA να "ταξινομήσει και να δηλώσει ξεκάθαρα στον ιστότοπό της ότι το μητρικό γάλα, η φόρμουλα και ο σχετικός εξοπλισμός άντλησης στήθους θεωρούνται "ιατρικά απαραίτητοι".

Ο πρώην σύμβουλος του Μπάιντεν για την Covid απορρίπτει την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για αριθμούς κρουσμάτων από το φθινόπωρο

Ο Osterholm αργότερα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες για την επόμενη πανδημία, επικαλούμενος το χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των Αμερικανών στη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένου του CDC, της συζήτησης του Κογκρέσου για τη χρηματοδότηση του κορωνοϊού και ενός ιατρικού τομέα με περιορισμένο προσωπικό.

Δωρεά μητρικού γάλακτος από μητέρα της Αϊόβα εν μέσω μιας πανεθνικής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Σύμφωνα με την Mother’s Milk Bank of Iowa, οι δωρεές στον οργανισμό έχουν αυξηθεί εν μέσω της έλλειψης. «Βιώνουμε μια αύξηση στις δότριες γάλακτος που αναφέρουν την έλλειψη γάλακτος και την επιθυμία τους να βοηθήσουν», είπε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Είναι αξιόλογες και γενναιόδωρες γυναίκες».

Φοιτητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς της COVID σε κορυφαίο ίδρυμα του Πεκίνου

Σύμφωνα με την South China Morning Post, οι ηγέτες των πανεπιστημίων συναντήθηκαν με φοιτητές και συμφώνησαν να αφαιρέσουν τον τοίχο. Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής είπε στο Associated Press ότι έγιναν και άλλες παραχωρήσεις στους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης δωρεάν παραδόσεων σούπερ μάρκετ.

17/5: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 17/5: Την εβδομάδα 9 έως 15 Μαΐου 2022, παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 2 έως 8 Μαΐου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.