Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Παιδίατροι: Τα κρούσματα COVID-19 παιδιών αυξήθηκαν κατά 32% από πριν από δύο εβδομάδες

ΗΠΑ Παιδίατροι: Τα κρούσματα COVID-19 παιδιών αυξήθηκαν κατά 32% από πριν από δύο εβδομάδες

Τα ποσοστά νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 είναι επίσης χαμηλότερα σε παιδιά όλων των ηλικιών σε σύγκριση με τους ενήλικες, αν και ορισμένα παιδιά αναπτύσσουν οξέα συμπτώματα ή αργότερα αναπτύσσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C). Όλοι οι 5 ετών και άνω δικαιούνται να λάβουν εμβόλιο κατά της COVID-19.

ΗΠΑ Παιδίατροι: Οι παιδιατρικές περιπτώσεις COVID-19 αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, σε συνεργασία με την Ένωση Παιδιατρικών Νοσοκομείων, χρησιμοποίησε δεδομένα κρουσμάτων σε κρατικό επίπεδο, γράφοντας ότι σχεδόν 6,8 εκατομμύρια παιδιά έχουν βγει θετικά στον ιό από την έναρξη της πανδημίας, έως τις 18 Νοεμβρίου. «Αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν σχεδόν 142.000 περιπτώσεις παιδιών, αύξηση περίπου 32% από πριν από δύο εβδομάδες», έγραψαν οι ομάδες.

«Τα κρούσματα παιδιών έχουν μειωθεί από την κορύφωση των 252.000 την εβδομάδα της 2ας Σεπτεμβρίου, αλλά τα κρούσματα COVID μεταξύ των παιδιών παραμένουν εξαιρετικά υψηλά». Για 15η συνεχόμενη εβδομάδα, τα κρούσματα παιδιών COVID-19 ξεπερνούν τα 100.000 και από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια επιπλέον κρούσματα παιδιών. Από την έναρξη της πανδημίας, τα παιδιά αντιπροσώπευαν το 16,9% των συνολικών συσσωρευμένων κρουσμάτων και τα παιδιά ήταν το 25,1% των αναφερόμενων εβδομαδιαίων κρουσμάτων COVID-19 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου.

Το συνολικό ποσοστό παιδικών κρουσμάτων COVID-19 από εκείνη την ημερομηνία ήταν 8.992 περιπτώσεις ανά 100.000 παιδιά στον πληθυσμό.

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών φέρεται να αποτελούν το 22,2% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 18, αναφέρθηκαν 141.905 περιπτώσεις παιδιών με COVID-19 και τα παιδιά αντιπροσώπευαν προηγουμένως το 25,1% των εβδομαδιαίων αναφερόμενων περιπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου, σημειώθηκε αύξηση 4% στον σωρευτικό αριθμό παιδικών κρουσμάτων COVID-19 από την αρχή της πανδημίας.

Ενώ η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP και το CHA δήλωσαν ότι η ηλικιακή κατανομή των αναφερόμενων περιπτώσεων COVID-19 παρέχεται στους ιστότοπους των υπηρεσιών υγείας 49 πολιτειών, της Νέας Υόρκης, της Περιφέρειας της Κολούμπια, του Πουέρτο Ρίκο και του Γκουάμ, ένα μικρότερο υποσύνολο πολιτειών αναφέρθηκε σε νοσηλείες και θνησιμότητα κατά ηλικία.

Μεταξύ 24 πολιτειών και της Νέας Υόρκης, τα παιδιά κυμαίνονταν από 1,7% έως 4,0% των συνολικών συσσωρευμένων νοσηλειών τους.

Το 0,1%-1,9% όλων των παιδικών κρουσμάτων του COVID-19 οδηγήθηκε σε νοσηλεία.

Μεταξύ 45 πολιτειών, της Νέας Υόρκης, του Πουέρτο Ρίκο και του Γκουάμ, τα παιδιά ήταν το 0,00% έως 0,25% όλων των θανάτων από COVID-19 και το 0,00% έως 0,03% όλων των περιπτώσεων παιδικής COVID-19 οδήγησε σε θάνατο.

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η νοσηλεία και ο θάνατος που σχετίζεται με την COVID-19 είναι ασυνήθιστοι στα παιδιά και – αυτή τη στιγμή – φαίνεται ότι η σοβαρή ασθένεια λόγω COVID-19 είναι επίσης ασυνήθιστη. «Ωστόσο, υπάρχει επείγουσα ανάγκη συλλογής περισσότερων δεδομένων για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων με τους οποίους ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα τη σωματική υγεία των μολυσμένων παιδιών, καθώς και τις επιπτώσεις του στη συναισθηματική και ψυχική υγεία». είπε η έκθεση.

Το Σαν Φρανσίσκο ανακοινώνει την αμφιλεγόμενη εντολή εμβολίου για παιδιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σημειώνουν ότι έχουν αναφερθεί λιγότερα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών σε σύγκριση με τους ενήλικες, τονίζοντας ότι ενώ τα παιδιά έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τη νόσο σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά μπορεί να αρρωστήσουν και να διαδώσουν την COVID-19 σε άλλους. Τα παιδιά με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Τα ποσοστά νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 είναι επίσης χαμηλότερα σε παιδιά όλων των ηλικιών σε σύγκριση με τους ενήλικες, αν και ορισμένα παιδιά αναπτύσσουν οξέα συμπτώματα ή αργότερα αναπτύσσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C).

Όλοι οι 5 ετών και άνω δικαιούνται να λάβουν εμβόλιο κατά της COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επιστροφή στο σχολείο θέτει στο προσκήνιο τα παιδικά εμβόλια

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διχάζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά, ενόσω αυξάνεται η πίεση στα παιδικά νοσοκομεία

Η επιστροφή στο σχολείο έφερε αύξηση παιδικων λοιμώξεων covid σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ

Η διάδοση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επαναλειτουργία των σχολείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί οι απαγορεύσεις στα smartphone και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Θέτοντας φραγμούς και απαγορεύσεις, διαβρώνουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να πληγούν και εκείνων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αν και αυτές οι προτάσεις έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις, δυστυχώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αυτό που θα έπρεπε να ζητάμε είναι καλύτερη κατανόηση από τους ενήλικες και καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους.

Οι τραυματισμοί νεαρών εργαζομένων αυξάνονται μετά τη νομιμοποίηση των πωλήσεων μαριχουάνας για ψυχαγωγία

Η ομάδα της Sabia πιστεύει ότι η χαλάρωση των νόμων σχετικά με την ψυχαγωγική μαριχουάνα μπορεί να βλάψει τους νεότερους εργαζόμενους, συγκεκριμένα. Αυτό είναι «σύμφωνο με την υπόθεση ότι η ψυχαγωγική μαριχουάνα εμποδίζει τη γνωστική λειτουργία και τη φροντίδα τους» είπαν οι ερευνητές.

Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Μηνιγγίτιδα: Η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών όπου και φοιτά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού από το βράδι της Κυριακής 25/02

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.