Ρεπορτάζ Υγείας

Παιδιά Νέοι: Επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου

Παιδιά Νέοι: Επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.

Παιδιά Νέοι: Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου – παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο Οι επιζώντες του καρκίνου σε εφήβους και νέους ενήλικες (AYA) διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν συνέπειες που σχετίζονται με τη θεραπεία αργότερα στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης της καρδιάς. Νέες έρευνες έχουν εντοπίσει διάφορους κοινωνικοδημογραφικούς και τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον κίνδυνο αυτών των ασθενών να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο (CVD). Τα ευρήματα δημοσιεύονται από την Wiley online στο Cancer.

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Duke και του Αντικαρκινικού Κέντρου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας βασίστηκε σε δεδομένα της περιόδου 2009-2018 από την Εθνική Έρευνα Συνεντεύξεων Υγείας, η οποία συλλέγει πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας μέσω προσωπικών συνεντεύξεων σε νοικοκυριά των ΗΠΑ. Συμπεριλήφθηκαν απαντήσεις από 4.766 επιζώντες από καρκίνο AYA και 47.660 άτομα ελέγχου (χωρίς ιστορικό καρκίνου). Ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου ήταν σημαντικά υψηλότερος στους επιζώντες από ό,τι στους χωρίς ιστορικό καρκίνου ανάλογα με το φύλο, τη φυλή/εθνικότητα, το εισόδημα, την εκπαίδευση, την κατάσταση καπνίσματος και τη σωματική δραστηριότητα. Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου. Στον πληθυσμό των επιζώντων AYA, το ανδρικό φύλο, η μαύρη φυλή, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50K/έτος και το τρέχον ή προηγούμενο κάπνισμα συσχετίστηκαν με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης Καρδιαγγειακών παθήσεων CVD. Η εκτέλεση οποιασδήποτε μέτριας έως έντονης έντασης σωματικής δραστηριότητας συσχετίστηκε με χαμηλότερες πιθανότητες Καρδιαγγειακών παθήσεων Cardiovascular diseases CVD.

  

“Αυτά τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της μακροπρόθεσμης παρακολούθησης των ΑΥΑ μετά τη θεραπεία του καρκίνου, ώστε να διασφαλιστεί ότι ξεκινούν οι κατάλληλες εξετάσεις για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και την προώθηση υγιεινών αλλαγών συμπεριφοράς, όπως η σωματική δραστηριότητα, οι οποίες επηρεάζουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της καρδιαγγειακής νόσου”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Amy Berkman, MD, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Duke.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο παιδικός καρκίνος πλήττει και τις οικογένειες και να πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Διερεύνηση της βαθιάς σχέσης μεταξύ καρκίνου και γενετικής

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη για τον παιδικό καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.