Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΑΓΝΗ: 9χρονη με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

ΠΑΓΝΗ: 9χρονη με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί, μετά από προσεκτική εξέταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 9χρονη πάσχει από μηνιγγίτιδα και έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για εντατική παρακολούθηση και θεραπεία.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) νοσηλεύεται μαθήτρια δημοτικού που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή. Η μικρή ασθενής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν εμφάνισε συμπτώματα αδιαθεσίας, με τους γονείς της να αντιδρούν άμεσα και να την οδηγήσουν στο ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί, μετά από προσεκτική εξέταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από μηνιγγίτιδα και έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για εντατική παρακολούθηση και θεραπεία.

Η κατάσταση της ανήλικης παραμένει σταθερή, γεγονός που δίνει ελπίδες για την πλήρη ανάρρωσή της. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία όχι μόνο στους γονείς και τους στενούς συγγενείς της, αλλά και στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου στο οποίο φοιτά το κοριτσάκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, το σχολικό συγκρότημα θα πρέπει να απολυμανθεί πλήρως για την πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας. Επιπλέον, όλοι όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή πρέπει να εξεταστούν άμεσα και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της υγείας τους.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων. Ευχή όλων είναι η μαθήτρια να αναρρώσει σύντομα και να επιστρέψει υγιής στο σπίτι και στο σχολείο της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη για τα βακτήρια της νεογνικής μηνιγγίτιδας στα μωρά

Όλγα Τζέτζη στο healthweb.gr: Αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων από παρβοϊό στην Ελλάδα

Η Νιγηρία χρησιμοποιεί πρώτη το "επαναστατικό" εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας

Ακρωτηριάστηκε η 20χρονη φοιτήτρια που νόσησε με μηνιγγίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon