Ρεπορτάζ Υγείας

Οργανισμός Άσθματος ΗΠΑ: Προειδοποιεί για νέα τάση χρησιμοποίησης υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη θεραπεία της COVID-19

Οργανισμός Άσθματος ΗΠΑ: Προειδοποιεί για νέα τάση χρησιμοποίησης υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη θεραπεία της COVID-19

"Δεν είναι ένας τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της COVID-19", πρόσθεσε η ομάδα. Ωστόσο, η τάση είναι μία από τις πολλές που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι κατ 'οίκον θεραπείες για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19.

Οργανισμός Άσθματος ΗΠΑ: Το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής λέει ότι «δεν είναι ένας τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της COVID-19» Το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής (AAFA) εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με μια νέα ανησυχητική τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία οι άνθρωποι αναπνέουν υπεροξείδιο του υδρογόνου μέσω εκνεφωτών για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου της Τρίτης, το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής AAFA είπε ότι η «επικίνδυνη τάση» κυκλοφορούσε στο Facebook, το Twitter και το TikTok. “ΜΗΝ βάζετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στον εκνεφωτή σας και αναπνέετε.

Αυτό είναι επικίνδυνο!” είπε το Ίδρυμα. “Δεν είναι ένας τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της COVID-19”, πρόσθεσε η ομάδα. Ωστόσο, η τάση είναι μία από τις πολλές που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι κατ ‘οίκον θεραπείες για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19. “Χρησιμοποιήστε μόνο φάρμακο για το άσθμα που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας στον εκνεφωτή σας”, σημείωσε το Ίδρυμα AAFA. “Άλλες χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους πνεύμονές σας.”

Ο νεφελοποιητής είναι μια αναπνευστική μηχανή που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος, μετατρέποντας το υγρό φάρμακο για το άσθμα σε ομίχλη που εισπνέεται μέσω μάσκας ή επιστομίου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας τύπος αντισηπτικού που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία μικρών κοπών και εγκαυμάτων ή ως οικιακού μικροβιοκτόνου. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σημειώνει ότι ενώ το υπεροξείδιο του υδρογόνου θεωρείται γενικά ασφαλές για ανθρώπινη έκθεση σε χαμηλές δόσεις – και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) το επιβεβαίωσε ως Γενικά Αναγνωρισμένο ως Ασφαλές με ορισμένους περιορισμούς – «είναι δυνατός ο έντονος ερεθισμός και η συστηματική τοξικότητα σε ανθρώπους που εκτίθενται σε μέτριες έως υψηλές δόσεις υπεροξειδίου του υδρογόνου».

Μπορεί να εμφανιστεί πνευμονικός, αναπνευστικός και γαστρεντερικός ερεθισμός ανάλογα με το πόσο αραιωμένος είναι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσοι έχουν επαγγελματικό άσθμα έχουν βελτιωθεί ενώ εργάζονται από το σπίτι σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Άσθμα : Μικρή ενόχληση ή πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητα σας

Μπορεί η άσκηση να βοηθήσει το άσθμα μου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Mια τρίτη δόση Pfizer και BioNTech αυξάνει τους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά 25 φορές σε σύγκριση με δύο δόσεις έναντι της παραλλαγής omicron.

Οι τίτλοι μετά την αναμνηστική δόση είναι συγκρίσιμοι με τίτλους που παρατηρούνται μετά από δύο δόσεις έναντι του ιού άγριου τύπου που σχετίζονται με υψηλά επίπεδα προστασίας», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωση.

Η νέα μελέτη αντανακλά τις ελλείψεις στην αρχή της επιστημονικής διαδικασίας και όχι στις καθιερωμένες θεραπείες

Η έρευνα για τον καρκίνο είναι δύσκολη, είπε ο Begley, και «είναι πολύ εύκολο για τους ερευνητές να ελκύονται από αποτελέσματα που φαίνονται συναρπαστικά και προκλητικά, αποτελέσματα που φαίνεται να υποστηρίζουν περαιτέρω την αγαπημένη τους ιδέα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο καρκίνος, αλλά είναι απλώς λάθος».

Ποιες είναι οι βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής

Αν κάνετε καθιστική ζωή, οι ελεύθερες ώρες χρειάζεται να περιλαμβάνουν κίνηση, ώστε να ξυπνά το σώμα σας. Εκτός από τα συχνά διαλείμματα, αφιερωθείτε σε μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο, ξεκινήστε ένα άθλημα και εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα, ειδικά όταν είναι ηλιόλουστα

Ένα εκατομμύριο εμβόλια έληξαν το Νοέμβριο στη Νιγηρία

Νιγηρία εμβόλιο κορωνοϊός: Έως και ένα εκατομμύριο εμβόλια για την COVID-19 υπολογίζεται ότι έληξαν στη Νιγηρία τον περασμένο μήνα χωρίς να χρησιμοποιηθούν. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απώλειες δόσεων που δείχνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα αφρικανικά έθνη να διαχειριστούν τον εμβολιασμό.