Ρεπορτάζ Υγείας

Omicron ΗΠΑ: Οι πολιτείες οδεύουν δυνητικά προς την κορύφωση καθώς μειώνονται οι νοσηλείες covid στη Ν. Υόρκη

Omicron ΗΠΑ: Οι πολιτείες οδεύουν δυνητικά προς την κορύφωση καθώς μειώνονται οι νοσηλείες covid στη Ν. Υόρκη

Ένα μοντέλο από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ προέβλεψε προηγουμένως ότι ο αριθμός των καθημερινών αναφερόμενων κρουσμάτων στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, πριν μειωθεί απότομα.

Omicron ΗΠΑ: Η Omicron έστειλε αριθμούς καθημερινών κρουσμάτων και νοσηλειών στα ύψη αυτόν τον μήνα Καθώς η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, στέλνοντας τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων και των νοσηλειών στα ύψη αυτόν τον μήνα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το χειμερινό κύμα μπορεί να οδεύει προς την κορύφωσή του σε ορισμένες πολιτείες. Στο Κονέκτικατ, γιατροί στα δύο μεγαλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης λένε ότι πιστεύουν ότι το τελευταίο κύμα της πανδημίας COVID-19 μπορεί να κορυφώνεται στην πολιτεία.

Ενώ τα στοιχεία της Πέμπτης από το γραφείο του κυβερνήτη Ned Lamont έδειξαν ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το Κονέκτικατ είδε επίσης τις νοσηλείες να μειώνονται κατά 22 από την Τετάρτη. «Νομίζω ότι αν κάνετε μια επισκόπηση 1.000 ποδιών, θα αρχίσετε να βλέπετε ξανά μια μείωση του ρυθμού αύξησης και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Δρ Ulysses Wu, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Hartford HealthCare. «Λοιπόν, αν το δεις σαν να οδηγούμε τρενάκι του λούνα παρκ, ίσως πλησιάζουμε στην κορυφή σε αυτό το σημείο, τουλάχιστον για αυτήν την καμπύλη σε αυτό το σημείο».

«Σε κάθε επόμενο κύμα έκτοτε, έχουμε δει μια πολύ πιο ήπια πτώση και έναν μεγαλύτερο ώμο ή ακόμα και οροπέδιο», δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Thomas Balcezak, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής στο Yale-New Haven Health. «Πιστεύω ότι αυτό που θα δούμε με αυτό τις επόμενες πέντε ή έξι ημέρες είναι ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια διευκόλυνση του συνολικού αριθμού ασθενών στο νοσοκομείο, αλλά θα είναι μια αργή μείωση τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

“Ωστόσο, ο Balcezak προειδοποίησε ότι ενώ οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου –όσοι δεν έχουν ακόμη μολυνθεί και κάποιοι που έχουν μολυνθεί– είναι καλύτεροι στη φροντίδα των ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και εκείνων που βρίσκονται σε αναπνευστήρες, «πρέπει ακόμα να κρατάμε την επιφυλακή μας.”

Η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη ότι ειδικοί στην Ουάσιγκτον, DC, Μέριλαντ και Βιρτζίνια είπαν ότι η COVID-19 μπορεί να κορυφώνεται εκεί. «Υπάρχει ελπίδα, ως περιοχή, ότι πλησιάζουμε στην κορυφή αυτού του κύματος», είπε στην εφημερίδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Κόστι Σίφρι, ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής νοσοκομειακής επιδημιολογίας του U-Va.

Η δημοσίευση σημείωσε ότι η omicron “φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί” σε πόλεις της Ανατολικής Ακτής που επλήγησαν νωρίς από την παραλλαγή, όπως η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη.

Τα στοιχεία της Νέας Υόρκης έδειξαν πτώση των νοσηλειών την Πέμπτη, με 219 λιγότερα κρούσματα να αναφέρονται από την προηγούμενη μέρα.

Σχεδόν το 17% των Νεοϋορκέζων εξακολουθούν να είναι θετικοί και ο αριθμός των ασθενών στη ΜΕΘ έχει αυξηθεί. «Ακόμη και καθώς ο ρυθμός των νέων μολύνσεων συνεχίζει να κινείται σε μια πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση, πάρα πολλοί Νεοϋορκέζοι αρρωσταίνουν, νοσηλεύονται ή χάνουν τραγικά τη ζωή τους — πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στον αγώνα μας ενάντια στον ιό», είπε η Κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ σε δήλωση. “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντιστρέψουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στη μάχη αυτή με τη χειμερινή έκρηξη.

Ας συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να σταματήσουμε την εξάπλωση και να κρατήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα ασφαλή και υγιή:

Εμβόλια, ενισχυτικά, μάσκες και βέλτιστες πρακτικές όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι».

Ενώ ο μέσος αριθμός νέων κρουσμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης μειώθηκε ελαφρώς τις τελευταίες ημέρες, ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της χώρας να επιστρέψει σε κάποια μορφή εικονικής διδασκαλίας. Περισσότερα από 100 σχολεία ανέφεραν συμμετοχή κάτω του 60% και περισσότερα από 50 ανέφεραν λιγότερο από τους μισούς φθινοπωρινούς μαθητές που παρακολουθούσαν το μάθημα την Τετάρτη.

Ενώ η μείωση των νοσηλειών είναι μια θετική τάση και περισσότεροι Αμερικανοί κάνουν τα εμβόλιά τους για την COVID-19, το μέλλον αυτού του πανδημικού κύματος παραμένει αβέβαιο. Την Τρίτη, η αναπληρώτρια Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Janet Woodcock είπε στο Κογκρέσο ότι η omicron θα μολύνει «τους περισσότερους ανθρώπους».

Απαντώντας σε δημοσιογράφο σε μια ενημέρωση της Ομάδας Ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου για την COVID-19 την Τετάρτη, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι είπε ότι η Woodcock μιλούσε για δεδομένα που έδειχναν την «εξαιρετική επίδραση και τη διχοτόμηση μεταξύ των ατόμων που λαμβάνουν όμικρον και εκείνων που εμβολιάζονται και ενισχύονται και προστατεύονται από νοσηλεία και θάνατο».

Ο Fauci τόνισε ότι οι προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι η παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία είναι “λιγότερο σοβαρή, ιδιαίτερα σε όσους έχουν εμβολιαστεί και ενισχυθεί”.

«Αν πρόκειται να κοιτάξουμε μπροστά τι θα συμβεί όταν αυτό κορυφωθεί και τελικά πέσει – όπως έχω πει σε προηγούμενες πιέσεις εδώ από τον Λευκό Οίκο: ότι δεν πρόκειται να το εξαλείψουμε αυτό, το έχουμε κάνει μόνο με την ευλογιά. Δεν πρόκειται να το εξαλείψουμε· αυτό ενώ συμβαίνει μόνο με μαζικά προγράμματα εμβολιασμού όπως κάναμε με την ιλαρά και με τα εμβόλια.

Αλλά, τελικά, θα το ελέγξουμε”, συνέχισε. «Αν το ελέγχετε με έναν τρόπο, είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο, και οι άνθρωποι εμβολιάζονται και ενισχύονται, αργά ή γρήγορα, καθώς αρχίζουμε να ζούμε με αυτό, αυτό στο οποίο αναφερόταν είναι ότι σχεδόν όλοι θα τελειώσουν αν εκτεθούν και πιθανότατα μολυνθούν.

Αλλά, εάν εμβολιαστείτε και εάν είστε ενισχυμένοι, οι πιθανότητες να αρρωστήσετε είναι πολύ, πολύ μικρές. Σε αυτό αναφερόταν», είπε.

Ένα μοντέλο από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ προέβλεψε προηγουμένως ότι ο αριθμός των καθημερινών αναφερόμενων κρουσμάτων στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, πριν μειωθεί απότομα.

Οι νέοι αριθμοί κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ έφτασαν το ρεκόρ των 1,48 εκατομμυρίων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Colorado Boulder είναι ένα από τα πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ που υποχρεώνουν τους φοιτητές να κάνουν επιπλέον γύρο εμβολίου

Αινιγματικός ο Φαούτσι για το πότε θα τερματιστεί η πανδημία

Το κύμα Omicron έχει κορυφωθεί μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες σε μεγάλο νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25/1: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 25/1: Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/01: 98 νεκροί - 17.409 νέα κρούσματα - 653 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/01: 17.409 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 653, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 98 νέοι θάνατοι.

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και άλλων χωρών με πολιτικές «μηδενικής COVID». Το κύμα θα αφήσει πίσω του υψηλά επίπεδα ανοσίας - τόσο από μόλυνση όσο και από εμβολιασμό - που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα μετάδοσης για πολλές εβδομάδες ή μήνες.

Γονείς και μαθητές στο σχολείο New West Charter School του Λος Άντζελες υπέβαλαν μήνυση για να σταματήσουν την εντολή εμβολιασμού covid

"Ενώ είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις ενέργειες μιας μικρής ομάδας οικογενειών που δεν υποστηρίζουν την πολιτική εμβολιασμού, το συμβούλιο και οι γονείς του NWC πιστεύουν ότι είναι το σωστό για όλους τους μαθητές μας", πρόσθεσε το συμβούλιο.