Ρεπορτάζ Υγείας

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το ΕΣΥ

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το ΕΣΥ

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις 11 & 12 Μαΐου 2020 που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2020.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Αιμοδοσίας η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καλεί όλους τους Συλλόγους.

Νοσηλευτών και τα μέλη τους, να υποστηρίξουν αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα, η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς των Νοσηλευτών, προς τους συνανθρώπους μας. Για το σκοπό αυτό, καλούνται οι Νοσηλευτές, εθελοντικά όπως συμμετέχουν στην αιμοδοσία ως εθελοντές αιμοδότες και επιπλέον, να υποστηρίξουν σε οργανωτικό επίπεδο τη συγκεκριμένη δράση (προσέλκυση αιμοδοτών – νοσηλευτών). Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και επιπλέον εξέταση για την ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2, σε όλους τους αιμοδότες

(Νοσηλευτές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα), κατόπιν δικής τους συγκατάθεσης, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω αιματολογικού ελέγχου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίτημα της Ε.Ν.Ε. και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., για τη διεξαγωγή εργαστηριακού ελέγχου SARS – CoV-2 για τους Νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον το Ε.Κ.Ε.Α., θέλοντας να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των Νοσηλευτών (Αθήνα), θα διαθέσει τη Νέα Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικού Τομέα (Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 314, Γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω), η οποία λειτουργεί από τις 09:00 – 19:45 μ.μ., κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2105697986.

Παράλληλα η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος  ανταποδίδει το χειροκρότημα σε όλους τους πολίτες, για την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Το video νοσηλευτών :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων για την Ελλάδα σήμερα

ΠΟΕΔΗΝ: "Ανακαλέστε την απόφαση μετακίνησης του προσωπικού των νοσοκομείων στα εμβολιαστικά κέντρα"

Ο ΣΕΙΒ ζητά άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας

ΣΕΙΒ: Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης. Ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε  ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση υποστηρίζοντας «τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, οφείλει να παρέμβει θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας» Προτίθεται γι΄ αυτό τον σκοπό να «επιβάλλει ανώτατες τιμές» «για […]

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση τις τελευταίες ημέρες ενώ και ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει RT έχει πέσει κάτω από το 1 σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση αποκλιμακώνεται.

Έρχεται επίδομα εφάπαξ για τους γιατρούς

Οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού θα δικαιούνται ορισμένοι επιστημονικοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, ενώ έχει προβλεφθεί επίδομα ύψους 500 ευρώ και δυνατότητα άτοκης δανειοληψίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στα 1044 τα νέα κρούσματα από Covid - 85 νέοι θάνατοι σήμερα

Κορωνοϊός κρούσματα: Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ προέβη στην καθιερωμένη ανακοίνωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα δημοσιεύοντας νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.