Ρεπορτάζ Υγείας

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το ΕΣΥ

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το ΕΣΥ

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις 11 & 12 Μαΐου 2020 που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2020.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Αιμοδοσίας η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καλεί όλους τους Συλλόγους.

Νοσηλευτών και τα μέλη τους, να υποστηρίξουν αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα, η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς των Νοσηλευτών, προς τους συνανθρώπους μας. Για το σκοπό αυτό, καλούνται οι Νοσηλευτές, εθελοντικά όπως συμμετέχουν στην αιμοδοσία ως εθελοντές αιμοδότες και επιπλέον, να υποστηρίξουν σε οργανωτικό επίπεδο τη συγκεκριμένη δράση (προσέλκυση αιμοδοτών – νοσηλευτών). Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και επιπλέον εξέταση για την ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2, σε όλους τους αιμοδότες

(Νοσηλευτές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα), κατόπιν δικής τους συγκατάθεσης, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω αιματολογικού ελέγχου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίτημα της Ε.Ν.Ε. και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., για τη διεξαγωγή εργαστηριακού ελέγχου SARS – CoV-2 για τους Νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον το Ε.Κ.Ε.Α., θέλοντας να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των Νοσηλευτών (Αθήνα), θα διαθέσει τη Νέα Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικού Τομέα (Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 314, Γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω), η οποία λειτουργεί από τις 09:00 – 19:45 μ.μ., κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2105697986.

Παράλληλα η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος  ανταποδίδει το χειροκρότημα σε όλους τους πολίτες, για την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Το video νοσηλευτών :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς απειλεί τις Η.Π.Α.

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».

Ερευνητές συνθέτουν λεπτομερή κατάλογο βακτηρίων που ζουν σε μεταστάσεις καρκίνου

Για παράδειγμα, ορισμένα βακτήρια συνδέθηκαν με χειρότερη απόκριση στην ανοσοθεραπεία. Αυτή η μελέτη ανοίγει το δρόμο για μια καλύτερη κατανόηση του πώς τα βακτήρια βοηθούν ή εμποδίζουν τον καρκίνο (θεραπεία) και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό προς όφελος των ασθενών, λένε οι ερευνητές που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Cell.