Ρεπορτάζ Υγείας

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το ΕΣΥ

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το ΕΣΥ

Οι νοσηλευτές αιμοδοτούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις 11 & 12 Μαΐου 2020 που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2020.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Αιμοδοσίας η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καλεί όλους τους Συλλόγους.

Νοσηλευτών και τα μέλη τους, να υποστηρίξουν αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα, η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς των Νοσηλευτών, προς τους συνανθρώπους μας. Για το σκοπό αυτό, καλούνται οι Νοσηλευτές, εθελοντικά όπως συμμετέχουν στην αιμοδοσία ως εθελοντές αιμοδότες και επιπλέον, να υποστηρίξουν σε οργανωτικό επίπεδο τη συγκεκριμένη δράση (προσέλκυση αιμοδοτών – νοσηλευτών). Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και επιπλέον εξέταση για την ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2, σε όλους τους αιμοδότες

(Νοσηλευτές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα), κατόπιν δικής τους συγκατάθεσης, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω αιματολογικού ελέγχου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίτημα της Ε.Ν.Ε. και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., για τη διεξαγωγή εργαστηριακού ελέγχου SARS – CoV-2 για τους Νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον το Ε.Κ.Ε.Α., θέλοντας να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των Νοσηλευτών (Αθήνα), θα διαθέσει τη Νέα Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικού Τομέα (Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 314, Γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω), η οποία λειτουργεί από τις 09:00 – 19:45 μ.μ., κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2105697986.

Παράλληλα η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος  ανταποδίδει το χειροκρότημα σε όλους τους πολίτες, για την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Το video νοσηλευτών :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 27/07 – 3.593 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 142 διασωληνωμένοι

Ξεκίνησε η διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Δύο εβδομαδιαία Covid test για τους μη εμβολιασμένους - Διευκρινίσεις

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Επισημάνσεις έδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Σημεία που διενεργούνται Rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία "Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19" ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας του Κορωνοιού η ελληνική κυβέρνηση με συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν βάλει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να πραγματοποιούν τέστ κορωνοιού σε όλους τους πολίτες. Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Επίσκεψη κλιμακίων του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.