Ρεπορτάζ Υγείας

Obamacare: 16,3 εκατομμύρια ζήτησαν κάλυψη υγείας, αριθμός ρεκόρ

Obamacare: 16,3 εκατομμύρια ζήτησαν κάλυψη υγείας, αριθμός ρεκόρ

Obamacare: Περισσότερα από 3 εκατομμύρια νέα μέλη εντάχθηκαν στην υπηρεσία, γνωστή και ως «Obamacare», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Ένας αριθμός ρεκόρ 16,3 εκατομμυρίων ανθρώπων αναζήτησαν ασφάλιση υγείας μέσω του νόμου για την προσιτή περίθαλψη φέτος, διπλάσιος από τον αριθμό που καλύπτονταν όταν οι αγορές πρωτολειτούργησαν πριν από σχεδόν μια δεκαετία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Περισσότερα από 3 εκατομμύρια νέα μέλη εντάχθηκαν στην υπηρεσία υγείας, γνωστή και ως «Obamacare», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση συνεργάστηκε με μη κερδοσκοπικές ομάδες και επένδυσε σε ειδικούς προγραμμάτων που βοήθησαν να εγγραφούν άτομα σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, μεταναστών, μαύρων και λατίνων για την εγγραφή περισσότερων ατόμων, δήλωσε ο Chiquita Brooks-LaSure, διαχειριστής των Cents for Medicare and Medicaid Services. «Κάναμε άνευ προηγουμένου επενδύσεις για να επεκτείνουμε το αποτύπωμα του οργανισμού εγγραφής μας σε σχεδόν κάθε κομητεία της χώρας και στοχεύσαμε τις πιο δυσπρόσιτες κοινότητες», είπε. Η ώθηση στις εγγραφές έρχεται καθώς ο αριθμός των ανασφάλιστων είναι στο ιστορικό χαμηλό – μόλις το 8% αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν χωρίς κάλυψη.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ένα Κογκρέσο υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών έχουν δεσμεύσει εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια για να ξεκλειδώσουν σχέδια ασφάλισης χαμηλού κόστους για περισσότερους ανθρώπους και να απαγορεύσουν στις πολιτείες να διώξουν τους ανθρώπους από το Medicaid κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η ίδια η αγορά έχει επίσης εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες να συμμετέχουν, δίνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών τουλάχιστον τρία σχέδια να εξετάσουν κατά την εγγραφή τους.

 

Αυτά τα διαλείμματα στις καλύψεις παρατάθηκαν μέχρι το 2025 στο πλαίσιο ενός σημαντικού νομοσχεδίου για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη που υποστήριξαν οι Δημοκρατικοί πέρυσι. Μέρος αυτής της προόδου απειλείται φέτος, με εκατομμύρια ανθρώπους να αναμένεται να χάσουν την κάλυψή τους στο Medicaid από την άνοιξη, όταν οι πολιτείες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης ατόμων που δεν είναι πλέον επιλέξιμα, σε πολλές περιπτώσεις επειδή το εισόδημά τους είναι πλέον πολύ υψηλό για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μερικοί από αυτούς που θα χάσουν το Medicaid αναμένεται να μεταβούν στην αγορά και η διοίκηση είπε ότι ξοδεύει 12 εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει τους ειδικούς πληροφοριών στη δουλειά τους επόμενους μήνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εγγραφούν στην αγορά του νόμου για την υγεία εάν χάσουν την κάλυψη του Medicaid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μετά το Obamacare, περισσότεροι ενήλικες με σχιζοφρένεια έχουν ασφάλιση υγείας

Ψήφιση νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη και την ενέργεια

Η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό πρόκειται να λήξει στις 16 Απριλίου

Πολλοί ηλικιωμένοι βυθίζονται σε χρέη υγειονομικής περίθαλψης παρά το Medicare

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ εφήβων και γονέων οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία των νεαρών ενηλίκων

"Το συνολικό μοτίβο αυτών των αποτελεσμάτων υποδηλώνει ότι οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ των εφήβων και των μητέρων και των πατέρων τους οδηγούν σε καλύτερη υγεία και ευημερία στη νεαρή ενήλικη ζωή", δήλωσε ο Ford. "Οι προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων γονέων και εφήβων μπορεί να έχουν σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία".

Πεντάγωνο: Υψηλότερα ποσοστά καρκίνου για πιλότους & πληρώματα εδάφους

Πεντάγωνο: Οι στρατιωτικοί πιλότοι και τα πληρώματα εδάφους που τροφοδοτούν και συντηρούν τα αεροσκάφη τους έχουν υψηλότερα ποσοστά ορισμένων τύπων καρκίνου, δείχνει μια νέα μελέτη.

Μη ρεαλιστικές απόψεις για το άτμισμα: Σχεδόν το 50% των γονέων είναι σίγουρο ότι θα γνώριζε αν το παιδί του ατμίζει

Μη ρεαλιστικές απόψεις για το άτμισμα: Σχεδόν οι μισοί γονείς δηλώνουν ότι θα γνώριζαν σίγουρα αν το παιδί τους ατμίζει, παρά τα χαρακτηριστικά των συσκευών ατμίσματος που καθιστούν εύκολη την απόκρυψη ή τη συγκάλυψη της χρήσης τους, σύμφωνα με νέα εθνική δημοσκόπηση. Τέσσερις στους πέντε γονείς πιστεύουν επίσης ότι ο έφηβος ή η έφηβος τους […]

Νέο αυτοκόλλητο επίθεμα ικανό για τη θεραπεία του στοματικού λειχήνα και της υποτροπιάζουσας αφθώδους στοματίτιδας

Η μελέτη, με επικεφαλής τον David T. Wu της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, χαρακτήρισε ex vivo την προσκόλληση σε διάφορους στοματικούς ιστούς (γλώσσα, χείλη, ούλα, βλεννογόνος του βλεννογόνου) με μηχανικές δοκιμές

Η υπολειτουργία της ανοσολογικής απόκρισης μπορεί να εξηγήσει τη σχέση της παχυσαρκίας με τη σοβαρότητα της COVID-19

Όμως, τα παχύσαρκα άτομα έχουν ήδη χρόνια υψηλότερα επίπεδα λεπτίνης και ο Clatworthy λέει ότι είναι πιθανό να μην παράγουν πλέον επαρκή πρόσθετη λεπτίνη ως απάντηση στη μόλυνση ή να μην είναι ευαίσθητα σε αυτήν, με αποτέλεσμα να μην διεγείρονται επαρκώς τα ανοσοποιητικά τους κύτταρα.

Ωνάσειο: Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

Ωνάσειο: Παρουσίαση των τριών Ελληνικών Προγραμμάτων Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων, της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γ.Ν.Θ. «Ιπποκρατείου», του Γ.Ν. «Λαϊκό» και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.