Ρεπορτάζ Υγείας

Ο Πάπας Φραγκίσκος ακυρώνει συναντήσεις λόγω εποχικής γρίπης

Ο Πάπας Φραγκίσκος ακυρώνει συναντήσεις λόγω εποχικής γρίπης

Πέρυσι ο Πάπας πέρασε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου για βρογχίτιδα, περιγράφοντας την κατάσταση στη συνέχεια ως ιδιαίτερα δύσκολη.

Το πρωί του Σαββάτου το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πάσχει από διάφορες ασθένειες υγείας και είχε δύο νοσηλεία πέρυσι, ακύρωσε το προγραμματισμένο ακροατήριό του για την ημέρα λόγω ήπιας γρίπης. Σε δήλωση της 24ης Φεβρουαρίου, το Βατικανό είπε ότι «λόγω της ήπιας κατάστασης που μοιάζει με γρίπη, ως προληπτικό μέτρο ο Πάπας ακύρωσε τα ακροατήρια που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα».

Το μόνο δημόσιο ραντεβού που είχε ο Πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο ήταν μια συνάντηση με τους διακόνους της Μητρόπολης Ρώμης, με τους οποίους είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 9:15 τοπική ώρα. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε ότι η ομιλία του Πάπα το μεσημέρι της Κυριακής του Αγγέλου ήταν ακόμα στο πρόγραμμα και ότι δεν αναμένονται περαιτέρω ενημερώσεις για την υγεία για το Σάββατο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, 87 ετών, πάσχει από διάφορες παθήσεις υγείας, όπως χρόνια ισχιαλγία και προβλήματα στο γόνατο που τον περιόρισαν στη χρήση αναπηρικού καροτσιού και τα οποία προκάλεσαν προβλήματα κινητικότητας, ειδικά κατά τη διάρκεια διεθνών ταξιδιών. Διατρέχει επίσης αυξημένο κίνδυνο για λοιμώξεις του αναπνευστικού, καθώς του αφαιρέθηκε μέρος του ενός πνεύμονα μετά από μια ιδιαίτερα έντονη κρίση πνευμονίας ως νεαρός Ιησουίτης.

Πέρυσι ο Πάπας πέρασε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου για βρογχίτιδα, περιγράφοντας την κατάσταση στη συνέχεια ως ιδιαίτερα δύσκολη. Στη συνέχεια πέρασε πάνω από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κοιλιακή κήλη.

Τον Δεκέμβριο, ο Πάπας αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Ντουμπάι για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Αν και δεν έχει προγραμματισμένες ταξιδιωτικές δεσμεύσεις για τους επόμενους μήνες, ο Φραγκίσκος αναμένεται να πραγματοποιήσει πολλά διεθνή ταξίδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων στην Ωκεανία, το Βέλγιο και, ενδεχομένως, μια επίσκεψη στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Έχει επίσης προγραμματιστεί να προεδρεύσει στο δεύτερο μισό της Συνόδου των Επισκόπων του για τη Συνοδικότητα τον Οκτώβριο, κλείνοντας μια πολυετή διαδικασία που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα του παπισμού του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Η Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία αφιερωμένη στην Ειρήνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά παγκόσμια συνθήκη για τη ρύθμιση του AI

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

«Οι γυναίκες γιατροί ήταν πιθανότατα πιο προσεκτικές σε μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η πρόσβαση στην κοινωνική υποστήριξη και στις κοινωνικές υπηρεσίες και άκουγαν περισσότερο για να εντοπίσουν παράγοντες πρόβλεψης δυσμενών εκβάσεων, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες και τα προβλήματα που οδηγούν στην τήρηση των ιατρικών θεραπειών».

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις. 

Βραζιλία: Τα κοινωνικά προγράμματα έχουν αποτρέψει 1,4 εκατ. θανάτους σε 20 χρόνια

Βραζιλία: Η υψηλή κάλυψη των τριών προγραμμάτων οδήγησε σε μειώσεις των συνολικών ποσοστών νοσηλείας και θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών και ενηλίκων άνω των 70 ετών.