Ρεπορτάζ Υγείας

O ΕΟΠΥΥ Πυλώνας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

O ΕΟΠΥΥ Πυλώνας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου η επετειακή διημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με αφορμή τα 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του με τίτλο: Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 10 χρόνια προσφοράς σε 11 εκ. πολίτες #συνεχίζουμε.

H επετειακή διημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Εκτός από τους 400 περίπου παριστάμενους, αντίστοιχος αριθμός από όλη την επικράτεια παρακολούθησε την εκδήλωση διαδικτυακά.Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέδειξε ότι είναι ένας Οργανισμός που εξελίσσεται και επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, ανοιχτός στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τις βέλτιστες πρακτικές, με προσήλωση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, ο οποίος μπορεί επάξια να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες που οι νέες συνθήκες δημιουργούν.

  • Η Διοικήτρια του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη προλόγισε τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του περιέγραψε τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Οργανισμός στις μεταρρυθμίσεις που προαλείφονται στον χώρο της Υγείας.

Στην επετειακή διημερίδα συμμετείχαν Υπουργοί που ήταν παρόντες σε σταθμούς ορόσημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην Προέδρος Σωτήριος Μπερσίμης, οι οποίοι με τον συντονισμό της Διοικήτριας του Οργανισμού και του Υπουργού Υγείας, ανέλυσαν τη δεκαετή του πορεία, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπερνικήθηκαν, τον μετασχηματισμό του σε ένα σύγχρονο ασφαλιστικό οργανισμό και τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Βασίλης Οικονόμου.

  • Τη διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι όλων των κλάδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Φορέων και Συνεργαζόμενων Οργανισμών, Ενώσεων Ασθενών, Εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας και των Παρόχων Υπηρεσιών, στελεχών του Οργανισμού και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε στρογγυλά τραπέζια, ώστε κάθε μία από τις διευθύνσεις του Οργανισμού να αναλύσει τις δράσεις της και να συζητήσει με τους συνεργάτες και τους κοινωνικούς της εταίρους τις δυνατότητες για το αύριο, με επίκεντρο πάντα τον πολίτη. Τα στρογγυλά τραπέζια αυτά τίμησαν με τη συμμετοχή τους, η Υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και η Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, εξέχοντα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, της φαρμακοβιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα όπως ο σχεδιασμός των υπηρεσιών υγείας, η εξέλιξη και το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης, η ανάπτυξη του δικτύου των συμβάσεων, η πρόληψη, η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες υγείας, ο ρόλος της διαπραγμάτευσης στην πρόσβαση των ασφαλισμένων στις θεραπείες, ο προϋπολογισμός των δαπανών υγείας και ο ρόλος του Οργανισμού, η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, η διασυνοριακή φροντίδα υγείας και ο ευρωπαϊκός ρόλος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι νέες υπηρεσίες και οι διαδικασίες ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

Τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκφράζοντας την ικανοποίηση όλων για όσα έχουν επιτευχθεί, χωρίς εφησυχασμούς, με σύμπνοια και εργατικότητα, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν το έργο τους για να διασφαλίσουν το μέλλον του Οργανισμού, την επέκταση και αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες, με την καθοδήγηση της Διοικήτριας Θεανούς Καρποδίνη και την υποστήριξη της μη Εκτελεστικής Προέδρου Βασιλικής-Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου.

Ταυτόχρονα ακούστηκαν οι εμπειρίες και οι προτάσεις των συνεργατών, των παρόχων αλλά και των τελικών αποδεκτών των υπηρεσιών, ώστε η ελληνική κοινωνία να έχει μία σφαιρική και ρεαλιστική εικόνα για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επετειακή Εκδήλωση για τον ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικό ΕΟΠΥΥ: Καθαιρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρούς

Αποκλειστικό healthweb: Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Δημήτρης Κοντός

Αυξάνεται το όριο δαπάνης του ΕΟΠΥΥ στην κατηγορία «υπηρεσίες διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων» αναδρομικά για το 2022

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Θα δώσουμε αντιφυματικά φάρμακα χωρίς συμμετοχή

Η ομιλία του Υπουργού Υγείας για την ψυχική υγεία και το Dentist Pass

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξαφανίστηκε η πολιομυελίτιδα από την Ινδία;

Πολιομυελίτιδα Ινδία: Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πολιομυελίτιδα ήταν μια από τις πιο τρομακτικές ασθένειες στην Ινδία, παραλύοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο. 

Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει σημάνει συναγερμός, έπειτα από την γνωστοποίηση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια του Ιδρύματος. Φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών που συμμετείχε στην κατάληψη νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Τα Τμήματα Βιολογικού και Μαθηματικού, που συστεγάζονται, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 22/02 για απολύμανση. Το συμβάν της μηνιγγίτιδας επιβεβαίωσε o πρύτανης του εκπαιδευτικού […]

Σημασία της καθοδήγησης τρόπου ζωής για γυναίκες που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη

Η Kate Pryce συμμετείχε στο OptimalMe, και τώρα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. «Ήμουν πολύ συγκλονισμένη όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, αλλά το OptimalMe έδωσε πληροφορίες σε σύντομη και κατανοητή μορφή και επειδή προέρχονταν από επαγγελματίες υγείας, ένιωσα καθησυχασμένη ότι ήταν η σωστή συμβουλή». είπε η Πράις.

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.