Ρεπορτάζ Υγείας

Επετειακή Εκδήλωση για τον ΕΟΠΥΥ

Επετειακή Εκδήλωση για τον ΕΟΠΥΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα γιορτάσει με μία επετειακή εκδήλωση την λειτουργία των 11 ετών .

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), θα γιορτάσει με μία επετειακή διημερίδα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, τα 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας του.

Στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, ο εποπτεύων Υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και στελέχη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν τον απολογισμό της λειτουργίας του και θα ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για τον σχεδιασμό και το όραμα για το μέλλον.Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 11 εκ. πολίτες, ως αποκλειστικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, ενώ έχει συμβάσεις με 22.000 παρόχους υγείας σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας.Παρότι ξεκίνησε με σημαντικές ελλείψεις και δυσκολίες, σήμερα 10 χρόνια μετά, ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. κατάφερε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με διαφάνεια το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων για την υγεία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους του.

  • Στην επετειακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων: η αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός σε πολίτες και παρόχους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η επέκταση των συνεργασιών, η εξοικονόμηση πόρων, η επέκταση της αποζημίωσης σε ολοένα και πιο εξειδικευμένες παροχές, η συμμετοχή του Οργανισμού στην πρόληψη και την κοινωνική φροντίδα και ο διεθνής του ρόλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα συντονίσουν οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ στις εργασίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, των ενώσεων ασθενών, της φαρμακοβιομηχανίας, των παρόχων υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και όλων των συνεργαζόμενων φορέων με τον Οργανισμό. Παράλληλα, σε μια αναδρομική συνεδρία στη δεκαετή πορεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έχουν προσκληθεί όλοι οι Υπουργοί οι οποίοι ήταν παρόντες σε σταθμούς ορόσημα για τη λειτουργία του.

  • Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσκληθεί να απευθύνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό ώστε να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών για τον Έλληνα πολίτη, ενώ με την εκδήλωση αυτή, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεσμεύεται απέναντι στην ελληνική κοινωνία να συνεχίσει την πορεία του στο μέλλον ως σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας, διατηρώντας πάντα τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : H πρόσβαση των ασθενών στις νέες τεχνολογίες του Διαβήτη

Δίνονται αποζημιώσεις σε ασθενείς που κάνουν χρήση ακουστικών και υγειονομικών υλικών

H Διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ στο healthweb.gr

Θεανώ Καρποδίνη: Η επόμενη μέρα για τον ΕΟΠΥΥ . Τι σχεδιάζουν

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022: Το ταξίδι του ασθενούς με Διαβήτη Τύπου 2

Αθανάσιος Δεβλιώτης : Όραμα μου η αποζημίωση της οδοντιατρικής θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστημονική ομάδα παρέχει νέα ανάλυση της πνευμονικής υπέρτασης

Αν και η συνολική έκθεση σε ανοσοκατασταλτικά δεν συσχετίστηκε με το αποτέλεσμα, οι ανοσοκατασταλτικές στοχευμένες θεραπείες συσχετίστηκαν με μειωμένο κίνδυνο νοσηρότητας-θνησιμότητας. Οι συγγραφείς κατέδειξαν αυτά τα ευρήματα με μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν τον κίνδυνο διαφόρων γεγονότων με την πάροδο του χρόνου.

Στο κόκκινο οι υγειονομικές ελλείψεις στα νησιά σε εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου

Σύρος: Έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας γιατί οι δύο γιατροί καρδιολόγοι της ΜΑΦ μετακινήθηκαν στη καρδιολογική κλινική να καλύψουν τα κενά. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 25 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς έμεινε με δύο γιατρούς. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν υπάρχει διευθυντής στη χειρουργική κλινική, δεν υπάρχει νευρολόγος, ούτε ψυχίατρος.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης Covid: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαγνώστηκε με covid-19 και ως εκ τούτου ακυρώνεται η περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, αλλά και το διήμερο στο Άγιο Όρος όπου θα μετέβαινε με τον γιο του Κωνσταντίνο.

Περισσότεροι από 1 στους 6 ανεμβολίαστους αναφέρουν επιπτώσεις της COVID στην υγεία δύο χρόνια μετά την επιβεβαιωμένη μόλυνση

Ο σχεδιασμός μελλοντικών θεραπειών, κλινικών δοκιμών και παρεμβάσεων πολιτικής "θα εξαρτηθεί από ισχυρές μελέτες που βασίζονται σε υψηλής ποιότητας δεδομένα σε επίπεδο πληθυσμού", γράφει.