Ρεπορτάζ Υγείας

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας.  Η εικόνα που διοχετευόταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή ενός παράλληλου σύμπαντος. Ενώ η πανδημία έχει ήδη στοιχίσει εκατομμύρια ζωές, το Ντουμπάι διατηρούσε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του απαξιώνοντας την παγκόσμια πραγματικότητα. Σαμπάνιες, πάρτυ, κόσμος χωρίς μάσκες (αν και σε εξωτερικούς χώρους γινόταν χρήση τους) και όλα όσα βλέπαμε πριν την πανδημία συνέχισαν κανονικά και εν μέσω αυτής. 

Από τότε που έγινε ένας από τους πρώτους προορισμούς του κόσμου που άνοιξε για τον τουρισμό, το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει προαχθεί ως το ιδανικό σημείο διακοπών για την πανδημία. Δεν μπορεί να αντέξει άλλο, αναφέρουν αναλυτές, καθώς ο ιός κλονίζει τα θεμέλια της οικονομίας της πόλης-κράτους.

Με τα πολυτελή εμπορικά κέντρα, τις ελεύθερες κατασκευές και τις λεγεώνες αλλοδαπών εργαζομένων, το Ντουμπάι κατασκευάστηκε βάσει της υπόσχεσης της παγκοσμιοποίησης, η οποία προέρχεται κυρίως από τους τομείς της αεροπορίας, της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου που όλα χτυπήθηκαν σκληρά από τον ιό. Τώρα η πραγματικότητα φτάνει στο μεγάλο ονειρεμένο εμιράτο. Με την τουριστική περίοδο αιχμής σε πλήρη εξέλιξη, οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξάνονται σε πρωτοφανή ύψη. Τα κρούσματα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, αναγκάζοντας τη Βρετανία να κλείσει το ταξιδιωτικό της διάδρομο με το Ντουμπάι την προηγούμενη βδομάδα. Ωστόσο μπροστά στην αύξηση της οικονομικής κρίσης το Ντουμπάι δεν λέει να μπει σε κλείδωμα.

Αν και οι περισσότερες χώρες απαγόρευσαν τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των φόβων για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή του ιού που βρέθηκε εκεί, το Ντουμπάι, στο οποίο κατοικούν περίπου 240.000 Βρετανοί απόδημοι, κράτησε τις πόρτες του ανοιχτές για τις διακοπές. Τα Εμιράτα πετούσαν 5 καθημερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Ωστόσο, πέρα από τις καθημερινές λοιμώξεις, τα στοιχεία είναι ελάχιστα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν δημοσιοποιούν πληροφορίες σχετικά με συμπλέγματα ασθενειών ή νοσηλείες. Εν μέσω εκστρατείας εξετάσεων, η χώρα έχει αναφέρει περισσότερες από 256.000 περιπτώσεις και 751 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από Ντουμπάι

Υποβρύχιο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Υγεία και τεχνολογία οι άξονες της εκστρατείας των υποψηφίων της FNC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εσφαλμένη μελέτη Covid-19 στον Καναδά εξαπλώνεται μέσω social media

Καναδάς Covid-19: Μια ανακριβής καναδική μελέτη που υποδηλώνει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό φλεγμονής της καρδιάς κατόπιν εμβολιασμού κατά της COVID-19 αποσύρθηκε λόγω ενός μεγάλου μαθηματικού λάθους. Στα social media όμως συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Μια μελέτη έχει εγείρει ανησυχίες για τον κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς σε νεαρά αγόρια που κάνουν το εμβόλιο COVID-19

"Ωστόσο, μια ανάλυση CDC των αναφορών στους VAERS για μυοκαρδίτιδα μετά από εμβόλια COVID-19 βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση σε ένα σημαντικό περιοδικό με αξιολόγηση από ομοτίμους".

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση που σχετίζονται με μεθαμφεταμίνη σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2015 έως το 2019 στις ΗΠΑ

Επιπλέον, η ανάλυση διαπίστωσε ότι ο επιπολασμός της διαταραχής χρήσης μεθαμφεταμίνης σε όσους δεν έκαναν το φάρμακο αυξήθηκε δεκαπλάσια στους Μαύρους από το 2015 έως το 2019 και ότι η διαταραχή χρήσης μεθαμφεταμίνης χωρίς ένεση τετραπλασιάστηκε σε νέους ενήλικες ηλικίας 18 έως 23 ετών.

Πώς επηρεάζει η παραλλαγή δέλτα τα παιδιά

Αλλά η μερίδα των παιδιών που νοσηλεύονται με σοβαρή ασθένεια δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Οι τεράστιοι αριθμοί μπορούν να κάνουν να φαίνεται ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν με την παραλλαγή δέλτα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Τα περισσότερα μολυσμένα παιδιά έχουν ήπιες λοιμώξεις ή κανένα σύμπτωμα και δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν.