Ρεπορτάζ Υγείας

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας.  Η εικόνα που διοχετευόταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή ενός παράλληλου σύμπαντος. Ενώ η πανδημία έχει ήδη στοιχίσει εκατομμύρια ζωές, το Ντουμπάι διατηρούσε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του απαξιώνοντας την παγκόσμια πραγματικότητα. Σαμπάνιες, πάρτυ, κόσμος χωρίς μάσκες (αν και σε εξωτερικούς χώρους γινόταν χρήση τους) και όλα όσα βλέπαμε πριν την πανδημία συνέχισαν κανονικά και εν μέσω αυτής. 

Από τότε που έγινε ένας από τους πρώτους προορισμούς του κόσμου που άνοιξε για τον τουρισμό, το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει προαχθεί ως το ιδανικό σημείο διακοπών για την πανδημία. Δεν μπορεί να αντέξει άλλο, αναφέρουν αναλυτές, καθώς ο ιός κλονίζει τα θεμέλια της οικονομίας της πόλης-κράτους.

Με τα πολυτελή εμπορικά κέντρα, τις ελεύθερες κατασκευές και τις λεγεώνες αλλοδαπών εργαζομένων, το Ντουμπάι κατασκευάστηκε βάσει της υπόσχεσης της παγκοσμιοποίησης, η οποία προέρχεται κυρίως από τους τομείς της αεροπορίας, της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου που όλα χτυπήθηκαν σκληρά από τον ιό. Τώρα η πραγματικότητα φτάνει στο μεγάλο ονειρεμένο εμιράτο. Με την τουριστική περίοδο αιχμής σε πλήρη εξέλιξη, οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξάνονται σε πρωτοφανή ύψη. Τα κρούσματα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, αναγκάζοντας τη Βρετανία να κλείσει το ταξιδιωτικό της διάδρομο με το Ντουμπάι την προηγούμενη βδομάδα. Ωστόσο μπροστά στην αύξηση της οικονομικής κρίσης το Ντουμπάι δεν λέει να μπει σε κλείδωμα.

Αν και οι περισσότερες χώρες απαγόρευσαν τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των φόβων για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή του ιού που βρέθηκε εκεί, το Ντουμπάι, στο οποίο κατοικούν περίπου 240.000 Βρετανοί απόδημοι, κράτησε τις πόρτες του ανοιχτές για τις διακοπές. Τα Εμιράτα πετούσαν 5 καθημερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Ωστόσο, πέρα από τις καθημερινές λοιμώξεις, τα στοιχεία είναι ελάχιστα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν δημοσιοποιούν πληροφορίες σχετικά με συμπλέγματα ασθενειών ή νοσηλείες. Εν μέσω εκστρατείας εξετάσεων, η χώρα έχει αναφέρει περισσότερες από 256.000 περιπτώσεις και 751 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από Ντουμπάι

Υποβρύχιο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Υγεία και τεχνολογία οι άξονες της εκστρατείας των υποψηφίων της FNC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξητική η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Όπως φαίνεται στα συνημμένα διαγράμματα, οι εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου των τελευταίων δύο ημερών είναι αντίστοιχες των τιμών που μετρήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2020.

Crast test για τα μέτρα το Σαββατοκύριακο - Τι ισχύει για τα SMS, το νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Το πρώτο crash test για το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το αυστηροποιημένo lockdown, αποτελεί το Σαββατοκύριακο, με τους επιστήμονες και την κυβέρνηση να περιμένουν να δουν κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.

Το σαββατοκύριακο το πρώτο crash test για τη συμμόρφωση των πολιτών

Η διάρκεια του lockdown και οι αποφάσεις για παράταση και αυστηροποίηση, έφεραν μάλιστα και πολιτική αντιπαράθεση η οποία πυροδοτήθηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και για το πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη.