Ρεπορτάζ Υγείας

Νότια Κορέα: Τα καθημερινά κρούσματα covid – 19 και οι θάνατοι έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ την Πέμπτη.

Νότια Κορέα: Τα καθημερινά κρούσματα covid – 19 και οι θάνατοι έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ την Πέμπτη.

Η ανάλυση των πρόσφατων δεδομένων του Jung δείχνει ότι ο αριθμός των ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία τείνει να είναι 50% υψηλότερος από τον ημερήσιο αριθμό των σοβαρά ασθενών με COVID-19 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μερικοί ασθενείς μεταφέρονται προληπτικά σε ΜΕΘ εν αναμονή επιδείνωσης των συνθηκών ή μένουν σε αυτά τα κρεβάτια μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων της COVID-19 για τη θεραπεία άλλων ασθενειών.

Νότια Κορέα: Αυξάνονται οι θάνατοι όμικρον στη Νότια Κορέα Περισσότεροι από 1.100 ασθενείς με COVID-19 ήταν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα προσπάθησαν να κατευνάσουν τους φόβους του κοινού εν μέσω ανησυχιών για μια παραπαίουσα απάντηση στην πανδημία καθώς τα καθημερινά κρούσματα και οι θάνατοι έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ την Πέμπτη. Οι 429 θάνατοι που αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν σχεδόν 140 περισσότεροι από το προηγούμενο ρεκόρ μιας ημέρας που σημειώθηκε την Τρίτη. Οι θάνατοι ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες λαμβάνοντας υπόψη τα μεσοδιαστήματα μεταξύ λοιμώξεων, νοσηλειών και θανάτων.

Τα 621.266 νέα κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώστηκαν από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ήταν επίσης ένα ημερήσιο άλμα ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο υψηλό της Τετάρτης των 400.624.

Αυτό ώθησε τον εθνικό όγκο κρουσμάτων σε πάνω από 8,2 εκατομμύρια, με περισσότερα από 7,4 εκατομμύρια κρούσματα να προστίθενται από τις αρχές Φεβρουαρίου. Το ξέσπασμα ήταν σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν προβλέψει οι κυβερνητικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η όμικρον πλησιάζει στο αποκορύφωμά της.

Ωστόσο, η Νότια Κορέα έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από COVID-19 σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που οι αξιωματούχοι αποδίδουν στους υψηλούς εμβολιασμούς με περισσότερο από το 68% του πληθυσμού να έχει λάβει αναμνηστικά εμβόλια.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί λένε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι υποτίμησαν σαφώς πώς η μεγαλύτερη κλίμακα της επιδημίας θα καταπονούσε τους ήδη καταπονημένους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που μόλις είχαν ξεφύγει από το κύμα δέλτα. Επικρίνουν την κυβέρνηση ότι στέλνει το λάθος μήνυμα στο κοινό, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης και γνωστοποιώντας αποτελεσματικά ότι η Omicron είναι ήπια.

Αξιωματούχοι σε πρόσφατες ενημερώσεις είπαν ότι η όμικρον δεν είναι πιο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη για τα εμβολιασμένα άτομα και λιγότερο επικίνδυνη από το στέλεχος δέλτα που έπληξε σκληρά τη χώρα τον Δεκέμβριο και τις αρχές Ιανουαρίου.

Οι μεταδόσεις πιθανότατα επιδεινώθηκαν από μια έντονη προεδρική εκστρατεία που οδήγησε στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, η οποία επίσης φάνηκε να έχει μειωμένη πολιτική ικανότητα να διατηρήσει μια αυστηρή αντιμετώπιση του ιού.

Ενώ 1.159 ασθενείς του ιού ήταν σε σοβαρές ή κρίσιμες καταστάσεις την Πέμπτη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ιατρική ανταπόκριση παραμένει σταθερή μετά τις προσπάθειες για επέκταση των πόρων από το ξέσπασμα της δέλτα, που ανέβασε τον αριθμό των μονάδων εντατικής θεραπείας COVID-19 σε 2.800.

Αυτός είναι πιθανότατα κοντά στον μέγιστο αριθμό ΜΕΘ που μπορούν να αποσπαστούν από το νοσοκομειακό σύστημα της Νότιας Κορέας, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να λυγίσει εάν ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων COVID-19 φτάσει τα 1.800, δήλωσε ο Jaehun Jung, καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κολλέγιο Gachon στο Incheon.

Η ανάλυση των πρόσφατων δεδομένων του Jung δείχνει ότι ο αριθμός των ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία τείνει να είναι 50% υψηλότερος από τον ημερήσιο αριθμό των σοβαρά ασθενών με COVID-19 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μερικοί ασθενείς μεταφέρονται προληπτικά σε ΜΕΘ εν αναμονή επιδείνωσης των συνθηκών ή μένουν σε αυτά τα κρεβάτια μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων της COVID-19 για τη θεραπεία άλλων ασθενειών.

«Η πιο δύσκολη στιγμή μας θα έρθει πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου», είπε ο Jung.

«Ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι η ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών ήταν στην πραγματικότητα πιο αργή από το αναμενόμενο, κάτι που πιθανώς δείχνει την αποτελεσματικότητα των από του στόματος αντιικών θεραπειών», όπως τα χάπια Paxlovid της Pfizer, είπε.

Ο Lee Sang-won, ανώτερος αξιωματούχος του Οργανισμού Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι οι υγειονομικές αρχές αισθάνονται «συγγνώμη» για την έκρηξη των κρουσμάτων όμικρον που ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν.

Είπε ότι περίπου 70.000 από τα νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Πέμπτη ήταν μολύνσεις που κατά λάθος παραλήφθηκαν από τον απολογισμό της Τετάρτης και ότι η πραγματική ημερήσια αύξηση θα ήταν περίπου 550.000.

Ο Lee είπε ότι το πρόσφατα ανανεωμένο καθεστώς δοκιμών της χώρας, που τώρα επικεντρώνεται στις γρήγορες δοκιμές αντιγόνου για την εξοικονόμηση εργαστηριακών εξετάσεων για ομάδες υψηλού κινδύνου, συμβάλλει στην αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων δημιουργώντας ένα ευρύτερο δίκτυο για τον εντοπισμό λοιμώξεων στον πληθυσμό.

Η απώλεια γεύσης και όσφρησης από την COVID θα μπορούσε να συνδέεται με γενετική, σύμφωνα με μελέτη

Πρόσθεσε ότι μια εξαιρετικά μεταδοτική υπομεταβλητή όμικρον γνωστή ως BA.2 φαίνεται επίσης να προκαλεί λοιμώξεις.

Περίπου το 26% των πρόσφατων κρουσμάτων της χώρας έχουν συνδεθεί με τη BA.2, από περίπου 17% τον περασμένο μήνα, είπε ο Lee.

Η Omicron ανάγκασε τη Νότια Κορέα να εγκαταλείψει μια αυστηρή απάντηση στην COVID-19 που βασίζεται σε μαζικές εργαστηριακές δοκιμές, επιθετική ιχνηλάτηση επαφών και καραντίνες για να επικεντρώσει περιορισμένους ιατρικούς πόρους σε ομάδες προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων ατόμων 60 ετών και άνω και εκείνων με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν πρόσφατα χαλαρώσει σημαντικά τους περιορισμούς καραντίνας και τους συνοριακούς ελέγχους και σταμάτησαν να απαιτούν από τους ενήλικες να επιδεικνύουν αποδείξεις εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ όταν εισέρχονται σε χώρους με συνωστισμό, όπως εστιατόρια, έτσι ώστε περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας να μπορούν να ανταποκριθούν στις ταχέως διευρυνόμενες θεραπείες στο σπίτι. Σχεδόν 2 εκατομμύρια φορείς του ιού με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κλήθηκαν να απομονωθούν στο σπίτι για εξοικονόμηση χώρου στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Νότια Κορέα πλησιάζει αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Το κύμα της όμικρον οδήγησε σε ακυρώσεις εορταστικών εκδηλώσεων για την παραμονή του 2022 σε όλον τον κόσμο

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει πως τα μέτρα που λειτούργησαν στην μετάλλαξη δέλτα λειτουργούν και στην όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 28/05: 3.190 νέα κρούσματα - 9 νεκροί - 134 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 28/05: 3.190 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 134, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 9 νέοι θάνατοι.

Το μητρικό γάλα που αγοράζεται διαδικτυακά μπορεί να βλάψει την υγεία του βρέφους, προειδοποιεί παιδοδιαιτολόγος

Ο Boss προέτρεψε τους γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση γάλακτος για τα βρέφη τους να επικοινωνήσουν με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο καθώς και με τα τοπικά τμήματα υγείας για να βοηθήσουν στην πλοήγηση στην κρίση της βρεφικής φόρμουλας.

Περισσότερα από ένα εκ. παιδιά από το Αφγανιστάν κάτω των 5 θα αντιμετωπίσουν τη σοβαρότερη μορφή υποσιτισμού φέτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η UNICEF έχει ανοίξει περίπου 1.000 χώρους θεραπείας στο Αφγανιστάν, όπου οι γονείς μπορούν να φέρουν τα υποσιτισμένα παιδιά τους.

Η Βιρτζίνια έχει το πρώτο της υποτιθέμενο κρούσμα ευλογιάς

Το πρακτορείο εξέδωσε πρόσφατα ταξιδιωτικό συναγερμό επιπέδου 2 για την εφαρμογή «βελτιωμένων προφυλάξεων» όταν ταξιδεύουμε, σημειώνοντας ότι έχουν αναφερθεί κρούσματα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.