Ρεπορτάζ Υγείας

NHS λίστα αναμονής: 6 εκατ. ασθενείς σε αναμονή στα νοσοκομεία της Βρετανίας

NHS λίστα αναμονής: 6 εκατ. ασθενείς σε αναμονή στα νοσοκομεία της Βρετανίας

NHS λίστα αναμονής: Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αγγλίας είναι τραγική, με 6 εκατομμύρια ασθενείς σε αναμονή και περίπου 1 στους 20 από αυτούς να περιμένει περισσότερο από ένα χρόνο. 

Ο αριθμός των ατόμων σε λίστα αναμονής νοσοκομείων στην Αγγλία έφτασε τα έξι εκατομμύρια για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία του NHS. Περίπου 1 στους 20 από αυτούς περιμένει περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτός ο αριθμός είναι για τα τέλη Νοεμβρίου και καλύπτει επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα χειρουργικές επεμβάσεις γόνατος και ισχίου. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτά τα νούμερα αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πριν χτυπήσει η παραλλαγή Όμικρον. Επομένως είναι πιθανό αυτά τα στοιχεία να έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Τραγικά στατιστικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας

Εν τω μεταξύ, οι αναμονές στην A&E έφτασαν τα χειρότερα επίπεδα ρεκόρ τον Δεκέμβριο. Λίγο περισσότερο από το 73% όσων έφτασαν σε τμήμα επειγόντων περιστατικών εθεάθησαν σε τέσσερις ώρες. Καθυστερήσεις ρεκόρ σημειώθηκαν και για όσους χρειάζονταν κρεβάτι σε θάλαμο. Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι που εισήχθησαν πέρασαν περισσότερες από τέσσερις ώρες περιμένοντας ένα κρεβάτι, σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου. Σχεδόν 13.000 περίμεναν πάνω από 12 ώρες, το οποίο είναι άλλο ένα ρεκόρ από τότε που ξεκίνησαν τα ρεκόρ το 2010.

Η ζήτηση για ασθενοφόρα ήταν επίσης υψηλή με τα πληρώματα να δυσκολεύονται να φτάσουν έγκαιρα τους ασθενείς. Κατά μέσο όρο, χρειάστηκαν περισσότερα από εννέα λεπτά για να φτάσουμε σε μια άμεση απειλή για τη ζωή τον Δεκέμβριο, όταν ο στόχος είναι επτά. Ενώ για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια χρειάστηκαν περισσότερα από 53 λεπτά κατά μέσο όρο – προορίζεται να είναι 18. Και οι δύο, ωστόσο, παρουσιάζουν μικρές βελτιώσεις στην απόδοση τον Οκτώβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Βρετανός Jonathan Van Tam παραιτείται τον Μάρτιο

Η Βρετανία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς προορισμούς

«Προτεραιότητα είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία», λέει ο Υπουργός Παιδείας της Βρετανίας

Τα μέτρα του Plan B θα παραμείνουν στη Βρετανία για καιρό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 668 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 668, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι.

Ποια τα χαρακτηριστικά και συμπτώματα της υποομάδας της Όμικρον

Όμικρον 2 ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ προέβη σε διευκρινιστικές εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη της νέας υποομάδας της Όμικρον, καθώς και σε σχέση με τις ιδιότητες που παρουσιάζει αλλά και την σοβαρότητα που δείχνει να έχει η νόσηση με αυτό το στέλεχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις του συνδρόμου της Αβάνας δεν προκαλούνται από ξένο αντίπαλο

"Ενώ έχουμε καταλήξει σε ορισμένα σημαντικά ενδιάμεσα ευρήματα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσουμε την αποστολή για τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών και την παροχή πρόσβασης σε φροντίδα παγκόσμιας κλάσης για όσους τη χρειάζονται", είπε ο Μπερνς.