Ρεπορτάζ Υγείας

Νέο lockdown: Κλειστά σχολεία στη Δευτεροβάθμια-Ανοιχτή η Πρωτοβάθμια

Νέο lockdown: Κλειστά σχολεία στη Δευτεροβάθμια-Ανοιχτή η Πρωτοβάθμια

Νέο lockdown: Κλειστά σχολεία στη Δευτεροβάθμια-Ανοιχτή η Πρωτοβάθμια. Καθολικό lockdown για ένα μήνα αναμένεται να επιβληθεί στη χώρα, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν κλειστά και ανοιχτά σχολεία. Ο ίδιος παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι πρωθυπουργός και κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Αναφορικά με το ζήτημα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα αλλά να προτείνουν να μείνουν ανοικτά τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται εν μέσω lockdown σε ανοιχτά και κλειστά σχολεία ταυτόχρονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πανεθνικό lockdown φέρνει η "έκρηξη" των κρουσμάτων

Ό,τι χειρότερο για τη σωματική υγεία ο εγκλεισμός στο σπίτι

Κικίλιας: Ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μόλυνση από έρπητα πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο covid-19, λέει η μελέτη

Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Παραλήπτρια εμβολίου Johnson & Johnson covid-19 στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

" Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Ο ΕΟΜ φιλοδοξεί η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων και οι μεταμοσχεύσεις να εισέλθουν σε μια νέα εποχή και εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτό. Μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΜ δημιουργεί ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τις μεταμοσχεύσεις σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων τόσο μακροπρόθεσμης όσο και μεσοβραχυπρόθεσμης προοπτικής.

Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής με αύξηση +171% και +360% στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης

Λύματα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.