Ρεπορτάζ Υγείας

Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο: Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων

Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο: Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Xavier Becerra, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιπλέον 786.000 δόσεις του εμβολίου θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα. "Στόχος μας είναι να παραμείνουμε μπροστά από αυτόν τον ιό και να τερματίσουμε αυτό το ξέσπασμα.

Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο: Η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια αναφέρουν τα περισσότερα κρούσματα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, δηλώνοντας απειλές για τη δημόσια υγεία. Στο Σαν Φρανσίσκο, ο δήμαρχος London Breed είπε ότι η πόλη θα κηρύξει τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που θα τεθεί σε ισχύ την πρώτη Αυγούστου.

«Αυτός ο ιός επηρεάζει τους πάντες, αλλά η LGBTQ ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά μας βλέπει σημαντικά κρούσματα και χρειαζόμαστε δράση, χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια», έγραψε στο Twitter.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι η λατίνο κοινότητα της πόλης αντιπροσωπεύει το 30% των κρουσμάτων της «παρόλο που οι Λατίνοι είναι μόνο το 15% του πληθυσμού της».

“Η πιο κρίσιμη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι για περισσότερα εμβόλια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διανέμει το εμβόλιο σε κρατικές υπηρεσίες υγείας και στη συνέχεια το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια το διανέμει σε κομητείες, όπως το Σαν Φρανσίσκο.

Δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στην ποσότητα του εμβολίου που λαμβάνουμε.” είπε. “Το Σαν Φρανσίσκο χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και χρειαζόμαστε περισσότερη δράση. Γι’ αυτό κηρύσσουμε τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.” Η έκτακτη εντολή τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα και πρέπει να εγκριθεί από το εποπτικό συμβούλιο εντός μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα με το NBC Bay Area, το Σαν Φρανσίσκο έχει πλέον περισσότερα από 280 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η κίνηση έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία λόγω της ευλογιάς των πιθήκων τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν τώρα περισσότερα από 4.900 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και του ορθοποξικού ιού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η Καλιφόρνια αποτελεί σχεδόν 800 από αυτά τα κρούσματα, αλλά στη Νέα Υόρκη ξεπερνούν τα 1.200.

Την Πέμπτη, ο επίτροπος υγείας του Empire State δήλωσε ότι η ευλογιά των πιθήκων αποτελεί «άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία». «Με βάση τη συνεχιζόμενη εξάπλωση αυτού του ιού, ο οποίος έχει αυξηθεί γρήγορα και επηρέασε κυρίως τις κοινότητες που αναγνωρίζονται ως άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, και την ανάγκη για τη χορήγηση εμβολίων από τις τοπικές δικαιοδοσίες, έχω δηλώσει ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι μια άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε δήλωσή της η πολιτειακή επίτροπος Υγείας Δρ. Mary T. Bassett.

«Αυτή η δήλωση σημαίνει ότι τα τοπικά τμήματα υγείας που ασχολούνται με δραστηριότητες αντιμετώπισης και πρόληψης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετες αποζημιώσεις από το κράτος, αφού μεγιστοποιηθούν άλλες ομοσπονδιακές και κρατικές πηγές χρηματοδότησης, για να προστατέψουν όλους τους Νεοϋορκέζους και να περιορίσουν τελικά την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στις κοινότητές μας».

Την Πέμπτη, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι εξασφαλίστηκαν 110.00 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων για την πολιτεία, οι οποίες θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων έως έξι εβδομάδων.

«Με περισσότερα από το ένα τέταρτο όλων των περιπτώσεων στις ΗΠΑ, οι Νεοϋορκέζοι, και ειδικά η ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+ κοινότητά μας, παραμένουν μεταξύ των πιο σκληρά πληγωμένων», πρόσθεσε η κυβερνήτης.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το δίκαιο μερίδιο των εμβολίων που έχουμε με βάση το βάρος της νόσου που επηρεάζει τη Νέα Υόρκη».

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Xavier Becerra, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιπλέον 786.000 δόσεις του εμβολίου θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα. “Στόχος μας είναι να παραμείνουμε μπροστά από αυτόν τον ιό και να τερματίσουμε αυτό το ξέσπασμα.

Έχουμε μια στρατηγική για να αναπτύξουμε αυτές τις πρόσθετες δόσεις εμβολίων με τρόπο που να προστατεύει όσους κινδυνεύουν και να περιορίζει την εξάπλωση του ιού, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε με τα κράτη για να διασφαλίσουμε ισότητα και δίκαιη διανομή”, είπε. “Αυτά τα εμβόλια είναι το αποτέλεσμα πολυετών ομοσπονδιακών επενδύσεων και σχεδιασμού”.

Σε μια κλήση, ο Μπεσέρα είπε στους δημοσιογράφους την ίδια μέρα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι “έχει κάνει ό,τι μπορεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο για να συνεργαστεί με… κρατικούς και τοπικούς εταίρους και κοινότητες που επηρεάζονται για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε μπροστά σε αυτό και να τερματίσουμε αυτό το ξέσπασμα .”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολιτικοί του Σαν Φρανσίσκο για την απάντηση της ευλογιάς των πιθήκων: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει άλλη μια «αποτυχία δημόσιας υγείας»

Η Νέα Υόρκη ζητά από τον ΠΟΥ να μετονομάσει τον ιό monkeypox λόγω στιγματισμού

Μεγάλες ουρές στη Νέα Υόρκη για εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων σε περιορισμένη προσφορά καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".

Γρίπη χοίρων: Τι ακολουθεί μετά το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Βρετανία;

Γρίπη χοίρων: Οι χοίροι είναι μια κοινή πηγή νέων στελεχών γρίπης, επειδή μπορούν να κολλήσουν ιούς γρίπης από ανθρώπους και πτηνά που στη συνέχεια αναμειγνύονται και δημιουργούν νέες εκδοχές.

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.