Ρεπορτάζ Υγείας

Naba Kishore Das: Ο υπουργός Υγείας της Odisha πέθανε μετά από πυροβολισμό από αστυνομικό

Naba Kishore Das: Ο υπουργός Υγείας της Odisha πέθανε μετά από πυροβολισμό από αστυνομικό

Naba Kishore Das: Ο υπουργός Υγείας της Οντίσα, Naba Kishore Das, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Brajarajnagar την Κυριακή, υπέκυψε στα τραύματά του ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο Apollo στο Bhubaneswar.

Ο υπουργός Υγείας της Οντίσα, Naba Kishore Das, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Brajarajnagar νωρίτερα σήμερα, υπέκυψε στα τραύματά του ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο Apollo στο Bhubaneswar. Ο υπουργός Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας της Odisha, Naba Kishore Das, πέθανε από σφαίρα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του νοσοκομείου Apollo. Ο Naba Kishore Das πυροβολήθηκε από έναν βοηθό υποεπιθεωρητή της αστυνομίας στην περιοχή Jharsuguda, είπε ένας αξιωματικός.

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Brajrajnagar γύρω στη 13.00 όταν ο υπουργός ήταν καθ’ οδόν για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα. «Ο Βοηθός Υποεπιθεωρητής της Αστυνομίας (ASI) Gopal Das άνοιξε πυρ κατά του υπουργού, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρες. Στη συνέχεια ο υπουργός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο», είπε στους δημοσιογράφους ο Brajrajnagar SDPO Gupteswar Bhoi.

Ο κατηγορούμενος ASI συνελήφθη από ντόπιους, οι οποίοι στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία, είπε. Έχει ξεκινήσει μια έρευνα για να διαπιστωθεί τι ώθησε την ASI να ανοίξει πυρ, είπε ο Bhoi. Σε ένα βίντεο που έχει στην κατοχή του το PTI, ο Das φαίνεται να αιμορραγεί από το στήθος με ανθρώπους να προσπαθούν να σηκώσουν τον τραυματισμένο υπουργό, ο οποίος φαινόταν αναίσθητος, και να τον τοποθετήσουν στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής Jharsuguda, είπε το SDPO.

Στη συνέχεια έγιναν διευθετήσεις να τον μεταφέρουν με αεροπλάνο σε ένα νοσοκομείο του Μπουμπανεσβαρ για «καλύτερη θεραπεία», δήλωσε. Ένταση επικράτησε στην πόλη μετά το περιστατικό, με τους υποστηρικτές του Das να αμφισβητούν «κενά ασφαλείας». Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν ότι σχεδιάστηκε συνωμοσία για να τον στοχοποιήσουν. Ο Bhoi είπε ότι η ASI ανακρίνεται επί του παρόντος και περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες μετά από ενδελεχή έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη αποκαλύπτει τεράστια έκταση της μυκητιασικής νόσου στην Ινδία

Αριθμός ρεκόρ παιδιών που παραλείπουν το εμβόλιο κατά της ιλαράς - Παγκόσμια έκθεση

Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία σκότωσε τουλάχιστον 132 άτομα

Οι μυκητιάσεις σκοτώνουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φάρμακο με βάση αντίσωμα προκαλεί σπάνια φλεγμονώδη οφθαλμικά προβλήματα σε ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Οι Karle και Kearns, μαζί με τους συναδέλφους τους, προειδοποιούν ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για πιο οριστικές απαντήσεις. Και οι δύο ερευνητές σημειώνουν ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι άγνωστοι παράγοντες, καθώς τα πειράματά τους περιορίστηκαν από την έλλειψη ενδοφθάλμιων κλινικών δειγμάτων και την έλλειψη γενετικών παραγόντων κινδύνου.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Μελέτη αποκαλύπτει πώς μπορεί να μειωθεί η ευθραυστότητα στους κατοίκους γηροκομείων

"Στη μελέτη μας, μια αλλαγή 6% στην ευθραυστότητα ενός κατοίκου κρίθηκε σημαντική", δήλωσε ο Δρ Τόμσον. "Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως η σταθερότητα και η βελτίωση της κατάστασης ευθραυστότητας ήταν δυνατή ακόμη και μεταξύ των πιο εύθραυστων κατοίκων. Το 32% παρέμεινε σταθερό σε διάστημα 12 μηνών, ενώ το 14% βελτιώθηκε.

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

ΕΟΔΥ: Η 30ή Μαρτίου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (World Bipolar Day), τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία άλλαξαν την εξάπλωση της COVID-19 στη Βραζιλία, αλλά μόνο ελαφρώς, σύμφωνα με μελέτη

Αν και η μετεωρολογία παίζει μικρό ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19, οι συγγραφείς τονίζουν ότι πιο αποδεδειγμένα μέτρα μετριασμού, όπως τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, είναι πιο πιθανό να μειώσουν τη μετάδοση της νόσου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό GeoHealth.

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

ΕΕΝΑ: Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.