Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Μόλυβδος Μεξικό παιδιά: Μόλυβδος στο 17% των παιδιών μεταξύ 1 και 4 ετών

Μόλυβδος Μεξικό παιδιά: Μόλυβδος στο 17% των παιδιών μεταξύ 1 και 4 ετών

Μόλυβδος Μεξικό παιδιά: Το 16,8 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών στη χώρα, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια, καταγράφουν δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εθνικής Έρευνας για την Υγεία και τη Διατροφή του 2022 (ENSNUT), το 16,8 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών στη χώρα, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια, καταγράφουν δηλητηρίαση από μόλυβδο σύμφωνα με την παράμετρο του μεξικανικού επίσημου προτύπου NOM-199-SSA1-2000. Και στην περιοχή του Νότιου Ειρηνικού (Guerrero, Morelos, Oaxaca και Puebla), το ποσοστό αυξήθηκε στο 38,7 τοις εκατό. έως 30,8 στην κεντρική περιοχή (Hidalgo, Tlaxcala και Veracruz) και έως 26,6 στην Πόλη του Μεξικού και στην Πολιτεία του Μεξικού.

Ένα άρθρο σχετικά με αυτά τα αποτελέσματα από την Ensanut, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Salud Publica στο Μεξικό, προτείνει ότι η έκθεση στον μόλυβδο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής συγκέντρωση του στο σώμα. Σημείωσαν ότι στο Μεξικό, η έκθεση οφείλεται σε καθημερινούς παράγοντες, όπως η χρήση ορισμένων πιατικών για την προετοιμασία και την κατανάλωση τροφίμων ή η εγγύτητα σε πηγές μόλυνσης. Και προειδοποίησε ότι η δηλητηρίαση από μόλυβδο στα παιδιά είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει μειωθεί σημαντικά, εάν ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα από το Ensanut του 2018, όταν ο επιπολασμός ήταν 17,4%.

Η Mara Téllez Rojo, ειδικός στο Κέντρο Έρευνας στη Διατροφή και την Υγεία (CINYS) του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (INSP) και συμμετέχων στη μελέτη, εξηγεί ότι ο μόλυβδος είναι ένα εξαιρετικά τοξικό στοιχείο για το ανθρώπινο σώμα, επηρεάζοντας εξίσου εγκέφαλο, ήπαρ, νεφρό ή οποιοδήποτε άλλο όργανο στο οποίο συσσωρεύεται. Προειδοποιεί ότι τα αποτελέσματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά μακροπρόθεσμα. Σε συνέντευξή του είπε ότι στην περίπτωση των παιδιών ο κίνδυνος ξεκινά από τις έγκυες γυναίκες. Εξηγεί ότι όταν εκτίθεται σε μόλυβδο, περνά από τον πλακούντα, φτάνει στο αναπτυσσόμενο έμβρυο και αρχίζει να αλλάζει την ανάπτυξη του παιδιού.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της νοημοσύνης, καθιστώντας τα παιδιά με υψηλά επίπεδα μολύβδου πιο πιθανό να είναι υπερκινητικά, να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και να είναι πιο επιθετικά», εξηγεί. Και το πρόβλημα, επισημαίνει, είναι ότι η ανίχνευση είναι πολύ χαμηλή. «Αν ένα παιδί έχει πρόβλημα υπερκινητικότητας, σχεδόν πάντα συνδέεται με άλλα πράγματα εκτός από το μόλυβδο». Ήδη στην ενήλικη ζωή, είναι άφθονο, οι εκδηλώσεις των επιδράσεων του μολύβδου στην υγεία είναι πολύ μεγαλύτερες στην ακοή, την όραση, το συκώτι, τα νεφρά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ΗΠΑ ασκούν διώξεις κατά κινεζικών εταιρειών με την κατηγορία της διακίνησης συστατικών φαιντανύλης

Tepache: Ένα δροσιστικό ρόφημα από το Μεξικό

Η καπνοβιομηχανία με τα νέα καπνικά προϊόντα στοχεύει στους νέους ανθρώπους

Τα παιδιά που ζουν κοντά σε αεροδρόμια κινδυνεύουν από τον μόλυβδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότερα είδη κροτώνων, μεγαλύτερη περίοδος, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί «Το Ιλινόις είναι στην πρώτη γραμμή»

"Μετακινούνται σε πολλά μέρη και το Ιλινόις βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών. Λαμβάνουμε περισσότερα τσιμπούρια παντού. Έχουμε δει δεκαπλάσια αύξηση στον αριθμό των ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες. Είναι καιρός να το γνωρίζουμε. "

Συμβουλές για να ταξιδέψετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με αλτσχάιμερ

Ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία ότι ταξιδεύετε με κάποιον που έχει προβλήματα μνήμης. Πείτε τους για τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια ή ειδικές ανάγκες σχετικά με το αγαπημένο σας πρόσωπο.

ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από Covid και 6 διασωληνωμένοι - ύφεση στη γρίπη

ΕΟΔΥ: Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 117. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 81 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 636.

Η ετοιμότητα για τον ιό HPAI A(H5N1) διαφέρει από χώρα σε χώρα

«Οι προκλήσεις που αναφέρονται στην παρακολούθηση των εκτεθειμένων ατόμων και οι διαφορές στις αντιιικές συστάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί και να τυποποιηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στους ιούς HPAI A(H5N1) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα εάν αναφέρονται επιπρόσθετα συμβάντα μετάδοσης του ιού A(H5N1) από ζώο σε άνθρωπο», γράφουν οι συγγραφείς.

Πόσο επικίνδυνη είναι η αναταραχή σε ένα αεροπλάνο; Πόσο πρέπει να ανησυχώ;

Ένας τρόπος για να κατανοήσετε δραστηριότητες με μικρούς, δυσνόητους κινδύνους είναι να συγκρίνετε τους κινδύνους τους με τους κινδύνους πιο οικείων δραστηριοτήτων. Αν το κάνουμε αυτό, τα δεδομένα δείχνουν πολύ ξεκάθαρα ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο να οδηγείς αυτοκίνητο ή να οδηγείς μοτοσικλέτα παρά να ταξιδεύεις με αεροπλάνο.

Τα οφέλη για την υγεία και τα οικονομικά οφέλη του θηλασμού ποσοτικοποιήθηκαν

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο μητρικός θηλασμός έχει σημαντικό όφελος για την υγεία και την οικονομία και ότι η αύξηση των ποσοστών μητρικού θηλασμού στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων τα πρώτα χρόνια.

Απαιτείται επαγρύπνηση για να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω τα στοιχεία που παρέχονται σε αυτή τη μελέτη για να υποστηρίξουμε τον εμβολιασμό [της γρίπης των πτηνών] σε ζώα και να ενισχύσουμε τη βιοασφάλεια της αγοράς ζωντανών πτηνών στη χώρα. "

Close Icon