Ρεπορτάζ Υγείας

Mητρικό Γάλα Διαδίκτυο: Μπορεί να βλάψει την υγεία του βρέφους

Mητρικό Γάλα Διαδίκτυο: Μπορεί να βλάψει την υγεία του βρέφους

Ο Boss προέτρεψε τους γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση γάλακτος για τα βρέφη τους να επικοινωνήσουν με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο καθώς και με τα τοπικά τμήματα υγείας για να βοηθήσουν στην πλοήγηση στην κρίση της βρεφικής φόρμουλας.

Mητρικό Γάλα Διαδίκτυο: Το μητρικό γάλα που αγοράζεται διαδικτυακά εν μέσω έλλειψης βρεφικού γάλακτος μπορεί να βλάψει την υγεία του βρέφους, προειδοποιεί παιδοδιαιτολόγος Η αγορά μητρικού γάλακτος από άγνωστη πηγή λόγω έλλειψης βρεφικού γάλακτος «θα μπορούσε να είναι πολύ επιβλαβής για το παιδί σας», λέει ο παιδοδιαιτολόγος Το μητρικό γάλα που αγοράζεται διαδικτυακά εν μέσω έλλειψης βρεφικού γάλακτος θα μπορούσε να βλάψει την υγεία του βρέφους, προειδοποιεί ο παιδοδιαιτολόγος

Ένας παιδιατρικός διαιτολόγος προειδοποίησε τους γονείς να μην αγοράζουν μητρικό γάλα από ανεξάρτητους πωλητές στο Διαδίκτυο εν μέσω των ελλείψεων σε εθνικό γάλα για βρέφη και αντ’ αυτού συνέστησε να περάσουν από μια τράπεζα γάλακτος. «Αυτό μπορεί να είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο, αν δεν βρεθεί από μια αξιόπιστη πηγή», είπε στο Fox News η Katie Boss, παιδοδιαιτολόγος στο νοσοκομείο Helen DeVos Children’s Hospital στο Μίσιγκαν.

Η Abbott Nutrition ανακάλεσε τα προϊόντα της για βρεφικά γάλατα και έκλεισε ένα εργοστάσιο μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, που οδήγησε σε έλλειψη σε εθνικό επίπεδο.

Η Άμποτ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν λάβει μέτρα για να μετριάσουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες μέχρι να ξαναγεμιστούν τα ράφια, δήλωσε την Πέμπτη ο Επίτροπος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ.

Η Boss είπε ότι έχει δει μια αύξηση στους γονείς που ρωτούν για την αγορά μητρικού γάλακτος δότριας για τα παιδιά τους. «Σίγουρα δεν συνιστώ να το αγοράσετε μέσω Διαδικτύου—Facebook, Craigslist», είπε στο Fox News.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επιβλαβές για το παιδί σας».

“Εάν προσπαθείτε να το βρείτε μέσω ενός μέλους της οικογένειας ή στενού οικογενειακού φίλου, θα φρόντιζα να κάνετε μια σειρά ερωτήσεων για να διασφαλίσετε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ασφαλές προϊόν για το βρέφος σας”, συνέχισε ο Boss. Αυτές οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν το πλήρες ιατρικό ιστορικό της μητέρας, ποια φάρμακα έπαιρνε η μητέρα κατά την άντληση, εάν έπαιρνε προγεννητικές βιταμίνες, καθώς και για πόσο καιρό αποθηκεύτηκε το μητρικό γάλα, είπε ο Boss.

Η καλύτερη επιλογή για την απόκτηση γάλακτος δότριας, σύμφωνα με τον Boss, είναι μέσω μιας κρατικής ή τοπικής τράπεζας γάλακτος – οργανισμών που λαμβάνουν περίσσεια μητρικού γάλακτος από τις μητέρες και στη συνέχεια ελέγχουν, παστεριώνουν και το διανέμουν σε βρέφη που το έχουν ανάγκη είτε σε νοσοκομεία είτε σε σπίτια.

«Με την αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την έλλειψη του γάλακτος, βλέπουμε περισσότερα αιτήματα να έρχονται από οικογένειες που ενδιαφέρονται να μάθουν για δότρια  μητρικού γάλατος και να λάβουν γάλα δότριας», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας γάλακτος San Jose Mothers, Jonathan Bautista. Fox News.

Ο Bautista είπε ότι η τράπεζα του Σαν Χοσέ σημείωσε αύξηση 20% στη ζήτηση για γάλα δότριας από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι υποψήφιοι δότες ελέγχονται πριν τους επιτραπεί να δωρίσουν στην τράπεζα γάλακτος. Στη συνέχεια, το γάλα παστεριώνεται και καταψύχεται για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Οι γονείς πρέπει επίσης να παρέχουν συνταγή γιατρού για να λάβουν γάλα από την τράπεζα του Σαν Χοσέ, είπε ο Bautista.

Η τράπεζά του στέλνει 4.000 έως 5.000 ουγγιές μητρικού γάλακτος την ημέρα για βρέφη που έχουν ανάγκη. «Βλέπουμε πολλές ενδιαφερόμενες μητέρες –υποψήφιες δότριες– να επικοινωνούν μαζί μας για να ρωτήσουν για τη διαδικασία της δωρεάς», είπε.

Ο Boss, εν τω μεταξύ, προειδοποίησε επίσης τους γονείς να μην κάνουν τις δικές τους φόρμουλες ή αραιωτικές φόρμουλες.

Οι πινακίδες σε έναν στόχο ενημερώνουν τους αγοραστές ότι περιορίζονται σε τέσσερα δοχεία ο καθένας λόγω της έλλειψης σε φόρμουλα για μωρά. «Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλές ανησυχίες όσον αφορά την αλλαγή της θρεπτικής αξίας του προϊόντος σας», είπε.

«Μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες ηλεκτρολυτών καθώς και ανισορροπίες ζωτικών θρεπτικών συστατικών και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο».

«Ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω τις μητέρες και τους φροντιστές να αντιμετωπίζουν αυτή την έλλειψη», πρόσθεσε ο Boss. “Νιώθω για αυτούς τους φροντιστές. Αυτή είναι μια πολύ, πολύ απογοητευτική, τρομακτική στιγμή για αυτούς.”

Ο Boss προέτρεψε τους γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση γάλακτος για τα βρέφη τους να επικοινωνήσουν με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο καθώς και με τα τοπικά τμήματα υγείας για να βοηθήσουν στην πλοήγηση στην κρίση της βρεφικής φόρμουλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο θηλασμός ενισχύει το IQ του παιδιού

Ο θηλασμός αντί για βρεφική φόρμουλα προτείνεται συχνά στις μητέρες ως φυσική εναλλακτική λύση, αλλά δεν είναι τόσο απλό

Ο θηλασμός ενισχύει την ψυχική υγεία της μητέρας-Μελέτη

Δωρεά μητρικού γάλακτος από μητέρα της Αϊόβα εν μέσω μιας πανεθνικής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το CDC συνιστά εμβόλια covid για μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών. Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Λιγότερος απολυταρχισμός και περισσότερη ταπεινότητα από τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας θα συνέβαλλε πολύ στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Το ξέσπασμα μηνιγγιτιδόκοκκου στη Φλόριντα μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ένα εμβόλιο για μηνιγγιτιδόκοκο επικοινωνώντας με το ιατρείο, το φαρμακείο, το κοινοτικό κέντρο υγείας ή το τοπικό τμήμα υγείας.

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέα κρούσματα - 13 νεκροί - 86 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 86, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13 νέοι θάνατοι.

Σημειώνεται νέο μεγάλο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη

Αντίστοιχα, στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με το ινστιτούτο δημόσιας υγείας της χώρας να αναφέρει ως αιτία τις υποπαραλλαγές BA.4 and BA.5, όχι μόνο για την αύξηση των μολύνσεων στην χώρα, αλλά και ανά την υφήλιο.