Ρεπορτάζ Υγείας

Μετεγχειρητικοί Ασθενείς: Η εικονική φροντίδα με απομακρυσμένη παρακολούθηση μειώνει τον πόνο

Μετεγχειρητικοί Ασθενείς: Η εικονική φροντίδα με απομακρυσμένη παρακολούθηση μειώνει τον πόνο

Οι συγγραφείς συνιστούν περαιτέρω δοκιμές για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και του κόστους της εικονικής φροντίδας με RAM.

Μετεγχειρητικοί Ασθενείς: Οι ασθενείς που παρακολουθήθηκαν ουσιαστικά μετά από χειρουργική επέμβαση είχαν σημαντικά μειώσει τον πόνο ενώ εντοπίστηκαν περισσότερα λάθη στη φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο. Η εθνική μελέτη, που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα στην εφημερίδα British Medical (BMJ), ανέλυσε τα αποτελέσματα των μετεγχειρητικών ασθενών που έλαβαν φροντίδα εικονικά και μέσω απομακρυσμένης αυτοματοποιημένης παρακολούθησης (RAM).

Η φροντίδα περιελάμβανε βιντεοκλήσεις με γιατρούς και νοσηλευτές και χρήση φορετών συσκευών για αυτοπαρακολούθηση ζωτικών σημείων. Η μελέτη εξέτασε επίσης τον αντίκτυπο που είχε η εικονική περίθαλψη και η αυτοματοποιημένη παρακολούθηση στη μείωση του νοσοκομειακού φόρτου.

“Ξεκινήσαμε τη μελέτη τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν τα νοσοκομεία κλήθηκαν να μειώσουν δραστικά τη μη επείγουσα περίθαλψη”, δήλωσε ο PJ Devereaux, ανώτερος επιστήμονας στο Population Health Research Institute (PHRI) και καθηγητής και διευθυντής του τμήματος περιεγχειρητικής φροντίδας στο Πανεπιστήμιο McMaster, αναφέρεται σε δελτίο ειδήσεων του πανεπιστημίου.

“Η μελέτη μας παρέχει απόδειξη της ιδέας ότι η εικονική φροντίδα με RAM μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα μετά την έξοδο μετά από μη εκλεκτική χειρουργική επέμβαση-αποτελέσματα που είναι σημαντικά για τους ασθενείς”, δήλωσε ο Devereaux, ο οποίος είναι επίσης ο συν-κύριος ερευνητής της μελέτης και καρδιολόγος και ιατρός περιεγχειρητικής φροντίδας στις Επιστήμες Υγείας Hamilton, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι οι μισοί από 905 μετεγχειρητικούς ασθενείς σε οκτώ περιοχές στον Καναδά επιλέχθηκαν τυχαία για να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό tablet και εξοπλισμό Μνήμης τυχαίας προσπέλασης RAM στο σπίτι για να συλλέξουν δεδομένα που στάλθηκαν πίσω στην ομάδα υγειονομικής περίθαλψης. Τα ζωτικά στοιχεία των ασθενών μετρήθηκαν για μια περίοδο 30 ημερών μετά την έξοδο από το νοσοκομείο και οι ασθενείς έβγαλαν επίσης φωτογραφίες από χειρουργικές πληγές, με πρόσβαση σε γιατρό ή νοσοκόμα όλες τις ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η άλλη ομάδα έλαβε τυπική περίθαλψη, η οποία περιελάμβανε την επίσκεψη στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αυτοπροσώπως εντός 30 ημερών από την έξοδο από το νοσοκομείο και οι ασθενείς έλαβαν οδηγίες να ενημερώσουν τον χειρουργό τους για τυχόν προβλήματα φαρμάκων ή συμπτωμάτων. Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι περισσότερα λάθη φαρμάκων εντοπίστηκαν σε ασθενείς στην ομάδα εικονικής φροντίδας σε σύγκριση με την τυπική ομάδα φροντίδας (30% έναντι 6%, αντίστοιχα) και διορθώθηκαν (28% έναντι 4%, αντίστοιχα).

Επιπλέον, λιγότεροι ασθενείς στην ομάδα που παρακολουθήθηκε ουσιαστικά έπρεπε να επιστρέψουν στο νοσοκομείο για φροντίδα (22% έναντι 27%, αντίστοιχα) και λιγότεροι ασθενείς που έλαβαν εικονική περίθαλψη ανέφεραν πόνο ανά χρονικά διαστήματα όλο το μήνα, με μείωση έως και 14% έναντι της τυπικής ομάδας φροντίδας. «Οι νοσοκόμες πρώτης γραμμής έχουν την ευκαιρία να ηγηθούν της δαπάνης όσον αφορά την εικονική περίθαλψη από το νοσοκομείο στο σπίτι, σε συνεργασία με γιατρούς και συναδέλφους υγείας», δήλωσε ο Devereaux στην ανακοίνωση.

Οι συγγραφείς πρότειναν επίσης στις αναλύσεις τους ότι όταν ένας ασθενής λάμβανε υψηλό επίπεδο εικονικής περίθαλψης και μνήμης RAM με συχνή συμμετοχή με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, σημειώθηκαν λιγότερες επισκέψεις στο κέντρο επειγόντων περιστατικών ή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ωστόσο, τα χαμηλότερα πρότυπα εικονικής φροντίδας δεν σχετίζονται με τέτοιες βελτιώσεις.

“Η πανδημία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά τις δυνατότητες της εικονικής περίθαλψης και πώς μπορεί να μεταμορφωθεί η υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε ο Michael McGillion, επιστήμονας PHRI και αναπληρωτής καθηγητής της σχολής νοσηλευτικής McMaster και συνιδρυτής της μελέτης, που προστέθηκε στην έκδοση. Οι συγγραφείς συνιστούν περαιτέρω δοκιμές για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και του κόστους της εικονικής φροντίδας με RAM.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επιχειρήσεις διεισδύουν στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη

Πώς η υγειονομική περίθαλψη της Amazon θα άλλαζε τα σχέδια ψηφιακής υγείας

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας υγείας το 2021

Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση υγειονομικής περίθαλψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ενδείξεις έως τώρα είναι άκρως θετικές, καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί αισίως 59.864 ραντεβού από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό αποτελεί το 10% των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν παραμείνει απροστάτευτοι εδώ και 11 μήνες.

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

Ρωσία Όμικρον: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.