Ρεπορτάζ Υγείας

Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

Η διαδικασία επιλογής διοικητικών και διευθυντών θα γίνεται μέσω του  ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ,τονίζοντας ότι θα αξιολογείται και ο χαρακτήρας πέραν των τυπικών κριτηρίων.

Δεν θα χρειάζεται γνωριμία για να δουλέψει ένας Έλληνας στο Δημόσιο και να γίνει διοικητής νοσοκομείου  τόνισε .’’Θα τεθούν φίλτρα και οριζόντια κριτήρια για να αναβαθμιστούν οι φορείς, προκείμενου να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη.’’Να σημειώσουμε ότι ο κ.  Μάκης Βορίδης είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που είχε  παραχώρησει  στην Νικολέτα Ντάμπου  στο www.healthweb.gr την προεκλογική περίοδο  ότι  ’ Στην επόμενη θητεία αυτής της κυβέρνησης, ένα από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει στα πλαίσια της αλλαγής και της ψήφισης του καινούργιου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, είναι να θεσπίσει ένα καινούργιο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.’’

 

 

Η κυρία Κεραμέως  είπε  επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο θεσπίζει νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησής τους. Στην πράξη βέβαια θα δούμε αν δεν επιλέγονται και πάλι αποτυχημένοι πολιτευτές ή άσχετοι με το αντικείμενο διοικητές, όπως κατά κόρον έχει συμβεί και με την Κυβέρνηση της Ν.Δ.Επεσήμανε ακόμη ότι μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, η πρώτη προκήρυξη θα άφορα τις διοικήσεις 120 νοσοκομείων της χώρας. Ανάμεσα τους φυσικά και τα δύο του νομού Έβρου και συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Διδυμοείχου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται μεταξύ άλλων η γραπτή εξέταση ΑΣΕΠ για τους νέους διοικητές των νομικών προσώπων του δημοσίου καθώς και τον νοσοκομείων. Προβλέπεται ακόμα η αξιολόγηση καθώς και ένα σύστημα κινήτρων για τους διευθυντές και διοικητές των ίδιων φορέων.

Η επιτροπή που θα επιλέγει τους διοικητές των ΥΠΕ θα αποτελείται από ένα μέλος ΑΣΕΠ που θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, έναν νομικό σύμβουλο του κράτους, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, έναν γενικό γραμματέα από την προεδρία της κυβέρνησης και έναν γενικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης. Αντίστοιχα για τους διοικητές νοσοκομείων η επιτροπή θα απαρτίζεται από ένα μέλος ΑΣΕΠ, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και τον διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νομοσχέδιο Διοικητές - Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την επιλογή διοικήσεων φορέων του δημοσίου

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείας στους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Επίσκεψη της Λίλιαν Βιλδιρίδη σε Νοσοκομεία της Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Από το κόσκινο του Υπουργείου υγείας θα περάσουν και οι Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών

Πώς θα επιλέγονται οι Διοικητές στα Δημόσια Νοσοκομεία;

Ισραήλ - Σοβαρά ερωτήματα για την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών να αποτρέψουν την τραγωδία

Χρυσοχοΐδης: 1,5 δισ. ευρώ θα απορροφηθούν στα Νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Ομάδες υποστήριξης και ιατρικοί σύλλογοι για τις διάφορες διαταραχές του μετώπιου κροταφικού εκφυλισμού μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες φροντίδας να τις αντιμετωπίσουν. «Η καθιέρωση μιας έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της FTD είναι το πρώτο βασικό βήμα», λέει ο Δρ Boeve.

Υπεκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Ο στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευθύμιος Λέκκας: Αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία - Επικινδυνότητα για την Αγία Σοφία

Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα» είπε, τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΗΠΑ: Τα κρούσματα σύφιλης αυξάνονται στα νεογέννητα

ΗΠΑ: Η άνοδος της σύφιλης είναι πιθανό να οφείλεται σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων φραγμών στην υγειονομική περίθαλψη, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις μειονοτικές κοινότητες.

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στάση εργασίας την Ημέρα της Μητέρας

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα repo και άδειες.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουν ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία 28 Φλεβάρη 2024, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, καθώς και για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς.