Ρεπορτάζ Υγείας

Μαλάουι ΟΗΕ: Τα υποσιτισμένα παιδιά κινδυνεύουν από την κρίση χολέρας

Μαλάουι ΟΗΕ: Τα υποσιτισμένα παιδιά κινδυνεύουν από την κρίση χολέρας

Τα παιδιά αποτελούν περισσότερα από 12.000 από τα κρούσματα και 197 από τους θανάτους, δήλωσε ο Schwenk. Καθώς η περίοδος των βροχών του 2023 κορυφώνεται στη χώρα, η UNICEF προειδοποίησε ότι χωρίς άμεση δράση, η επιδημία θα επιδεινωθεί. Ο οργανισμός έχει παράσχει φάρμακα που σώζουν ζωές, ασφαλές νερό και πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία της χολέρας, αλλά τώρα στερείται χρηματοδότησης και προμηθειών και απευθύνει έκκληση για 52,4 εκατομμύρια δολάρια.

Μαλάουι ΟΗΕ: Ο υποσιτισμός καθιστά τα παιδιά στο Μαλάουι ευάλωτα στη χειρότερη επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει ποτέ στη χώρα, προειδοποίησαν την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς απηύθυναν έκκληση για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της εξάπλωσης. Υπολογίζεται ότι 4,8 εκατομμύρια παιδιά -ένα στα δύο- στο νοτιοανατολικό αφρικανικό κράτος χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, περισσότερα από 213.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών αναμένεται να υποσιτίζονται οξέως, ενώ περισσότερα από 62.000 αναμένεται να υποσιτίζονται σοβαρά, δήλωσε ο Ρούντολφ Σβενκ, εκπρόσωπος της UNICEF στο Μαλάουι. “Καθώς ένα σοβαρά υποσιτισμένο παιδί έχει 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από χολέρα από ό,τι ένα καλά θρεμμένο παιδί, μια κρίση χολέρας μπορεί να ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για χιλιάδες παιδιά στο Μαλάουι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βίντεο-σύνδεσης. Το Μαλάουι βιώνει την πιο θανατηφόρα επιδημία χολέρας στην καταγεγραμμένη ιστορία του, σε συνδυασμό με την επιδημία πολιομυελίτιδας και τις συνεχιζόμενες λοιμώξεις COVID-19. Το πρώτο κρούσμα χολέρας καταγράφηκε πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και έκτοτε η ασθένεια έχει εξαπλωθεί και στις 29 περιφέρειες. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί και περισσότεροι από 1.500 έχουν πεθάνει από τις 2 Μαρτίου.

Τα παιδιά αποτελούν περισσότερα από 12.000 από τα κρούσματα και 197 από τους θανάτους, δήλωσε ο Schwenk. Καθώς η περίοδος των βροχών του 2023 κορυφώνεται στη χώρα, η UNICEF προειδοποίησε ότι χωρίς άμεση δράση, η επιδημία θα επιδεινωθεί. Ο οργανισμός έχει παράσχει φάρμακα που σώζουν ζωές, ασφαλές νερό και πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία της χολέρας, αλλά τώρα στερείται χρηματοδότησης και προμηθειών και απευθύνει έκκληση για 52,4 εκατομμύρια δολάρια. “Για να αποτρέψουμε μελλοντικές επιδημίες χολέρας, πρέπει να στηρίξουμε τη χώρα με σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης”, δήλωσε ο Schwenk. Η χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή νόσος που μεταδίδεται από το νερό και μπορεί να σκοτώσει τους πιο ευάλωτους ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες, αν δεν αντιμετωπιστεί. Από την έναρξη της επιδημίας, το Μαλάουι πραγματοποίησε δύο μεγάλες εκστρατείες εμβολιασμού, αλλά λόγω περιορισμένων προμηθειών, προσέφερε μόνο μία αντί για τις συνήθως συνιστώμενες δύο δόσεις εμβολίου από το στόμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Πάνω από 1 δισ. σε 43 έθνη κινδυνεύουν από επιδημίες χολέρας

ΠΟΥ: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων χολέρας στην Αφρική

Ο αριθμός των νεκρών από τη χολέρα στο Μαλάουι ξεπερνά τους 1.000

Το Μαλάουι κλείνει τα σχολεία λόγω της επιδεινούμενης επιδημίας χολέρας

Ο ΠΟΥ «μάχεται» κατά της χολέρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.