Ρεπορτάζ Υγείας

Μαλάουι ΟΗΕ: Τα υποσιτισμένα παιδιά κινδυνεύουν από την κρίση χολέρας

Μαλάουι ΟΗΕ: Τα υποσιτισμένα παιδιά κινδυνεύουν από την κρίση χολέρας

Τα παιδιά αποτελούν περισσότερα από 12.000 από τα κρούσματα και 197 από τους θανάτους, δήλωσε ο Schwenk. Καθώς η περίοδος των βροχών του 2023 κορυφώνεται στη χώρα, η UNICEF προειδοποίησε ότι χωρίς άμεση δράση, η επιδημία θα επιδεινωθεί. Ο οργανισμός έχει παράσχει φάρμακα που σώζουν ζωές, ασφαλές νερό και πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία της χολέρας, αλλά τώρα στερείται χρηματοδότησης και προμηθειών και απευθύνει έκκληση για 52,4 εκατομμύρια δολάρια.

Μαλάουι ΟΗΕ: Ο υποσιτισμός καθιστά τα παιδιά στο Μαλάουι ευάλωτα στη χειρότερη επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει ποτέ στη χώρα, προειδοποίησαν την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς απηύθυναν έκκληση για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της εξάπλωσης. Υπολογίζεται ότι 4,8 εκατομμύρια παιδιά -ένα στα δύο- στο νοτιοανατολικό αφρικανικό κράτος χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, περισσότερα από 213.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών αναμένεται να υποσιτίζονται οξέως, ενώ περισσότερα από 62.000 αναμένεται να υποσιτίζονται σοβαρά, δήλωσε ο Ρούντολφ Σβενκ, εκπρόσωπος της UNICEF στο Μαλάουι. “Καθώς ένα σοβαρά υποσιτισμένο παιδί έχει 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από χολέρα από ό,τι ένα καλά θρεμμένο παιδί, μια κρίση χολέρας μπορεί να ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για χιλιάδες παιδιά στο Μαλάουι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βίντεο-σύνδεσης. Το Μαλάουι βιώνει την πιο θανατηφόρα επιδημία χολέρας στην καταγεγραμμένη ιστορία του, σε συνδυασμό με την επιδημία πολιομυελίτιδας και τις συνεχιζόμενες λοιμώξεις COVID-19. Το πρώτο κρούσμα χολέρας καταγράφηκε πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και έκτοτε η ασθένεια έχει εξαπλωθεί και στις 29 περιφέρειες. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί και περισσότεροι από 1.500 έχουν πεθάνει από τις 2 Μαρτίου.

Τα παιδιά αποτελούν περισσότερα από 12.000 από τα κρούσματα και 197 από τους θανάτους, δήλωσε ο Schwenk. Καθώς η περίοδος των βροχών του 2023 κορυφώνεται στη χώρα, η UNICEF προειδοποίησε ότι χωρίς άμεση δράση, η επιδημία θα επιδεινωθεί. Ο οργανισμός έχει παράσχει φάρμακα που σώζουν ζωές, ασφαλές νερό και πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία της χολέρας, αλλά τώρα στερείται χρηματοδότησης και προμηθειών και απευθύνει έκκληση για 52,4 εκατομμύρια δολάρια. “Για να αποτρέψουμε μελλοντικές επιδημίες χολέρας, πρέπει να στηρίξουμε τη χώρα με σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης”, δήλωσε ο Schwenk. Η χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή νόσος που μεταδίδεται από το νερό και μπορεί να σκοτώσει τους πιο ευάλωτους ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες, αν δεν αντιμετωπιστεί. Από την έναρξη της επιδημίας, το Μαλάουι πραγματοποίησε δύο μεγάλες εκστρατείες εμβολιασμού, αλλά λόγω περιορισμένων προμηθειών, προσέφερε μόνο μία αντί για τις συνήθως συνιστώμενες δύο δόσεις εμβολίου από το στόμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Πάνω από 1 δισ. σε 43 έθνη κινδυνεύουν από επιδημίες χολέρας

ΠΟΥ: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων χολέρας στην Αφρική

Ο αριθμός των νεκρών από τη χολέρα στο Μαλάουι ξεπερνά τους 1.000

Το Μαλάουι κλείνει τα σχολεία λόγω της επιδεινούμενης επιδημίας χολέρας

Ο ΠΟΥ «μάχεται» κατά της χολέρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πρώιμη έκθεση στον αέρα σε μόλυβδο σχετίζεται με χαμηλότερο IQ και αυτοέλεγχο

Μελλοντικές μελέτες μπορούν να εξετάσουν εάν άλλοι παράγοντες στο περιβάλλον ενός παιδιού τροποποιούν τη ρύπανση από μόλυβδο και γιατί τα αγόρια φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητα.

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε ιλαρά αναρρώνουν μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, μηνιγγίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, επιπλοκές που οδηγούν σε τύφλωση, ακόμη και θάνατο.

Ο ΠΙΣ για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία

Ο ΠΙΣ θεωρεί θεμελιώδη ανάγκη τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εκπληρώνει το θεσμικό του ρόλο.

Εξαφανίστηκε η πολιομυελίτιδα από την Ινδία;

Πολιομυελίτιδα Ινδία: Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πολιομυελίτιδα ήταν μια από τις πιο τρομακτικές ασθένειες στην Ινδία, παραλύοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο.