Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Λος Άντζελες: Γιατί απαγορεύει την χρήση smartphone στο σχολείο;

Λος Άντζελες: Γιατί απαγορεύει την χρήση smartphone στο σχολείο;

Λος Άντζελες: Οι έφηβοι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα social media αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης.

Τα αφεντικά της εκπαίδευσης στο Λος Άντζελες ψήφισαν την Τρίτη για να εργαστούν για την πλήρη απαγόρευση της χρήσης smartphone στα σχολεία της πόλης. Η κίνηση έγινε καθώς ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, της πολυπληθέστερης πολιτείας των ΗΠΑ, εξέφρασε την υποστήριξή του για περιορισμούς στις συσκευές smartphone και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπό τους στην ψυχική υγεία των νέων.

Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Ενοποιημένης Σχολικής Περιφέρειας του Λος Άντζελες, το οποίο διαχειρίζεται τη δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια στη χώρα, διέταξε το προσωπικό να καταστρώσει ένα σχέδιο για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

«Τα σχολεία που έχουν… ήδη εφαρμόσει μια σχολική μέρα χωρίς τηλέφωνο αναφέρουν απίστευτα αποτελέσματα – τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, μιλούν μεταξύ τους, οι ακαδημαϊκοί τους είναι όρθιοι», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Nick Melvoin, που πρότεινε την απαγόρευση. «Και έτσι πιστεύω πραγματικά ότι αυτή είναι μια ιδέα της οποίας ήρθε η ώρα».

Το ψήφισμα ανέφερε έρευνα που δείχνει ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου συσχετίστηκε με αυξημένο στρες, άγχος, κατάθλιψη, προβλήματα ύπνου, αισθήματα επιθετικότητας και αυτοκτονικές σκέψεις στους εφήβους. Λέει ότι η εξάλειψη της χρήσης τηλεφώνου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις βαθμολογίες σε τυποποιημένα τεστ και τελικές εξετάσεις, κέρδη που «ισοδυναμούν με μια επιπλέον ώρα εκπαιδευτικού χρόνου την εβδομάδα».

Η ψηφοφορία LAUSD, η οποία θα επηρέαζε 600.000 φοιτητές, έρχεται αφού ο Αμερικανός γενικός χειρουργός, κορυφαίος γιατρός της χώρας, ζήτησε προειδοποιητικές ετικέτες στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες, όπως είπε, επωάζουν μια κρίση ψυχικής υγείας. «Οι έφηβοι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης», έγραψε ο Δρ Vivek Murthy σε άρθρο γνώμης των New York Times.

«Η μέση ημερήσια χρήση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, από το καλοκαίρι του 2023, ήταν 4,8 ώρες», σημείωσε. Ώρες πριν από την ψηφοφορία της LAUSD για το ψήφισμα, το οποίο δίνει εντολή στο προσωπικό να καταστρώσει ένα σχέδιο εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ έριξε το βάρος του σε μια προσπάθεια σε όλη την πολιτεία να περιοριστεί η χρήση smartphone μεταξύ των μαθητών.

«Όπως επιβεβαίωσε ο Γενικός Χειρουργός, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν την ψυχική υγεία της νεολαίας μας», είπε. «Όταν τα παιδιά και οι έφηβοι πηγαίνουν στο σχολείο, θα πρέπει να επικεντρώνονται στις σπουδές τους και όχι στις οθόνες τους». Ένα νομοσχέδιο που εκκρεμεί στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Καλιφόρνια θα απαιτούσε από τις σχολικές περιφέρειες να υιοθετήσουν μέτρα που να απαγορεύουν ή να περιορίζουν τη χρήση τηλεφώνων από τους μαθητές ενώ βρίσκονται στα σχολεία.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το νομοθετικό σώμα για τον περιορισμό της χρήσης smartphone κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας», δήλωσε ο Newsom, πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η Φλόριντα, της οποίας ο κυβερνήτης Ron DeSantis είναι μεγάλος αντίπαλος του Newsom’s, απαγόρευσε τη χρήση κινητού τηλεφώνου από φοιτητές πέρυσι. Παρόμοια σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην Οκλαχόμα, το Κάνσας, το Βερμόντ, το Οχάιο, τη Λουιζιάνα και την Πενσυλβάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητής καταπολεμά τον εκφοβισμό μαθητών με αναπηρία 

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

WhatsApp: Γιατί αποδείχθηκε αποτελεσματικό στη θεραπεία της κατάθλιψης ηλικιωμένων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο περιφερειάρχης ζητά να κυρηχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πανώλη Θεσσαλία: Διαδοχικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και εκπροσώπους παραγωγών, μετά την ανακάλυψη νέου κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε εκτροφή αιγοπροβάτων

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΟΠΥΥ αιμοκαθάρσεις το 2020

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην καλύψει ασφαλιστικά τις αιμοκαθάρσεις που διενεργήθηκαν εν μέσω πανδημίας Covid-19 για 10 μήνες μέσα στο έτος 2020.

Η ζέστη μπορεί να συνέβαλε σε τέσσερα ανθρώπινα κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Κολοράντο

«Η γρίπη των πτηνών ήταν, από την άποψη της υγείας των ζώων, το κύριο μέλημά μας», είπε ο Giles. «Η πρόκληση, και νομίζω ότι η βιομηχανία ανταποκρίθηκε καλά σε αυτήν, ήταν η διατήρηση της κατάστασης ετοιμότητας και επείγουσας ανάγκης και η εστίαση στη βιοασφάλεια, και νομίζω ότι αυτό έχει επιτευχθεί».

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν σχεδόν τα 2/3 της πρόσληψης θερμίδων των εφήβων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερεπεξεργασμένης κατανάλωσης τροφίμων στους νέους και των κυματιστικών επιπτώσεων που έχει αυτό στη δημόσια υγεία».

Close Icon