Ρεπορτάζ Υγείας

Lockdown μέτρα μετακίνηση: Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα -Τι αλλάζει από Δευτέρα, τα sms που θα στέλνουμε ως 15 Μαΐου

Lockdown μέτρα μετακίνηση: Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα -Τι αλλάζει από Δευτέρα, τα sms που θα στέλνουμε ως 15 Μαΐου

Τα βήματα προς την ελευθερία είναι πλέον πιο γοργά. Από σήμερα είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ στον κοντινό ορίζοντα είναι και το «τέλος» των SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου.

Lockdown μέτρα μετακίνηση: Τα βήματα προς την ελευθερία είναι πλέον πιο γοργά. Από σήμερα είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ στον κοντινό ορίζοντα είναι και το «τέλος» των SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου. Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, που έχουν αρχίσει να «θωρακίζουν» τον κόσμο, επιτρέπουν πλέον το άνοιγμα των κλειστών μέχρι πρότινος θυρών προς την ελευθερία, ενώ άλλο ένα βήμα είναι φυσικά και το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, από σήμερα απελευθερώνονται εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS -Τι ισχύει με τα μηνύματα στο 13033

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πολίτης που θέλει να μετακινηθεί από τον ένα Δήμο στον άλλο, δεν θα χρησιμοποιεί SMS. Τα μηνύματα στο 13033 παραμένουν. Τα περίφημα SMS θα μας «αποχαιρετήσουν» από τις 15 Μαΐου μαζί φυσικά με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε χθες ότι επιτρέπονται από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά διευκρίνισε ότι παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

SMS με κωδικό 6 την Κυριακή του Πάσχα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Κυριακή του Πάσχα και επισήμανε ότι μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα, επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033. Βέβαια το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν άλλαξε. Έτσι το curfew, είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Μήνυμα με κωδικό 6 και για την εστίαση

Το απαραίτητο SMS θα πρέπει να στέλνουν φυσικά και όσοι θέλουν πάνε σε κάποιο κατάστημα εστίασης ή καφέ, τα οποία ανοίγουν από την Δευτέρα 3 Μαΐου. H μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033. O Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Από την άλλη, απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Αλλαγή στο χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από 3 Μαΐου

Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, αλλάζει και το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Οι εξωτερικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται για μια επιπλέον ώρα και από τις 10 το βράδυ που είναι ως τώρα, θα πάνε από τις 3 Μαΐου στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ βέβαια, θα κλείνουν νωρίτερα και το αργότερο ως τις 10.45 μμ. θα πρέπει να έχουν… κατεβάσει ρολά. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν το οικογενειακό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα έχω αργά το βράδυ: «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Παραμένει το SMS μέχρι 15 Μαΐου – Τι θα στέλνουμε για την εστίαση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα μέτρα για το Πάσχα: Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Lockdown: Ανατροπή για τις διαδημοτικές σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Εχθές Τετάρτη 12 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Εχθές Paraskeyh 14 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο μετά την άρση του lockdown - Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο μετά από μήνες lockdown, με άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και στο άνοιγμα του τουρισμού, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι πολίτες με κοντινές ή και πιο μακρινές αποδράσεις σε εξοχικά, ξενοδοχεία και νησιά.