Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Λιβύη: 2.000 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Λιβύη: 2.000 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Λιβύη: Πολλοί από τους χιλιάδες που αγνοούνταν εκεί πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά μετά την έκρηξη δύο φραγμάτων.

Η μεσογειακή καταιγίδα Daniel προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Λιβύη που έσπασαν φράγματα και παρέσυραν ολόκληρες γειτονιές σε πολλές παράκτιες πόλεις στα ανατολικά του βορειοαφρικανικού έθνους. Υπάρχουν φόβοι για περίπου 2.000 νεκρούς, δήλωσε τη Δευτέρα ένας από τους ηγέτες της χώρας.

Η καταστροφή φάνηκε μεγαλύτερη στη Ντέρνα, μια πόλη που προηγουμένως κατείχαν ισλαμιστές εξτρεμιστές στο χάος που έχει κυριεύσει τη Λιβύη για περισσότερο από μια δεκαετία και την άφησε με ερειπωμένη και ανεπαρκή υποδομή. Η Λιβύη παραμένει διχασμένη ανάμεσα σε δύο αντίπαλες διοικήσεις, μία στα ανατολικά και μία στα δυτικά, καθεμία που υποστηρίζεται από πολιτοφυλακές και ξένες κυβερνήσεις.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες το Σαββατοκύριακο ανήλθε στους 61 μέχρι αργά τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Αλλά ο απολογισμός δεν περιελάμβανε τη Ντέρνα, η οποία είχε γίνει απρόσιτη, και πολλοί από τους χιλιάδες που αγνοούνταν εκεί πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά μετά την έκρηξη δύο φραγμάτων.

Βίντεο από κατοίκους της πόλης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει μεγάλη καταστροφή. Ολόκληρες κατοικημένες περιοχές διαγράφηκαν κατά μήκος ενός ποταμού που κατεβαίνει από τα βουνά μέσω του κέντρου της πόλης. Πολυώροφες πολυκατοικίες που κάποτε βρισκόταν πολύ πίσω από το ποτάμι, κατέρρευσαν εν μέρει στη λάσπη.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στον σταθμό τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Οσάμα Χαμάντ της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης είπε ότι υπάρχουν φόβοι για 2.000 νεκρούς στη Ντέρνα και χιλιάδες πιστεύεται ότι αγνοούνται. Είπε ότι η Ντέρνα έχει κηρυχθεί ζώνη καταστροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κακοκαιρία Daniel - Πρωθυπουργός και Υπουργοί στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν με μέτρα στήριξης

ΠΟΕΔΗΝ: Ενίσχυση 10.000 ευρώ στους πληγέντες για την αποκατάσταση των ζημιών

ΙΣΑ: Συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς - Διασώστες, φάρμακα και νερά στις πληγείσες περιοχές

Ποιες είναι οι 2 πηγές μόλυνσης που πρέπει να προσέχουν οι πλημμυροπαθείς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΟΠΥΥ αιμοκαθάρσεις το 2020

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην καλύψει ασφαλιστικά τις αιμοκαθάρσεις που διενεργήθηκαν εν μέσω πανδημίας Covid-19 για 10 μήνες μέσα στο έτος 2020.

Η ζέστη μπορεί να συνέβαλε σε τέσσερα ανθρώπινα κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Κολοράντο

«Η γρίπη των πτηνών ήταν, από την άποψη της υγείας των ζώων, το κύριο μέλημά μας», είπε ο Giles. «Η πρόκληση, και νομίζω ότι η βιομηχανία ανταποκρίθηκε καλά σε αυτήν, ήταν η διατήρηση της κατάστασης ετοιμότητας και επείγουσας ανάγκης και η εστίαση στη βιοασφάλεια, και νομίζω ότι αυτό έχει επιτευχθεί».

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν σχεδόν τα 2/3 της πρόσληψης θερμίδων των εφήβων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερεπεξεργασμένης κατανάλωσης τροφίμων στους νέους και των κυματιστικών επιπτώσεων που έχει αυτό στη δημόσια υγεία».

Συνεδριάζει το απόγευμα ο ΠΙΣ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

ΠΙΣ επίταξη: "Πριν αναγκαστούμε να πάμε σε μέτρα τα οποία είναι πιο σκληρά, ζητώ πραγματικά από τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και από όλους να αναλογιστούν εδώ όχι την ατομική ευθύνη αλλά την κοινωνική ευθύνη.", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Close Icon