Ρεπορτάζ Υγείας

Λιβύη: 2.000 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Λιβύη: 2.000 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Λιβύη: Πολλοί από τους χιλιάδες που αγνοούνταν εκεί πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά μετά την έκρηξη δύο φραγμάτων.

Η μεσογειακή καταιγίδα Daniel προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Λιβύη που έσπασαν φράγματα και παρέσυραν ολόκληρες γειτονιές σε πολλές παράκτιες πόλεις στα ανατολικά του βορειοαφρικανικού έθνους. Υπάρχουν φόβοι για περίπου 2.000 νεκρούς, δήλωσε τη Δευτέρα ένας από τους ηγέτες της χώρας.

Η καταστροφή φάνηκε μεγαλύτερη στη Ντέρνα, μια πόλη που προηγουμένως κατείχαν ισλαμιστές εξτρεμιστές στο χάος που έχει κυριεύσει τη Λιβύη για περισσότερο από μια δεκαετία και την άφησε με ερειπωμένη και ανεπαρκή υποδομή. Η Λιβύη παραμένει διχασμένη ανάμεσα σε δύο αντίπαλες διοικήσεις, μία στα ανατολικά και μία στα δυτικά, καθεμία που υποστηρίζεται από πολιτοφυλακές και ξένες κυβερνήσεις.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες το Σαββατοκύριακο ανήλθε στους 61 μέχρι αργά τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Αλλά ο απολογισμός δεν περιελάμβανε τη Ντέρνα, η οποία είχε γίνει απρόσιτη, και πολλοί από τους χιλιάδες που αγνοούνταν εκεί πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά μετά την έκρηξη δύο φραγμάτων.

Βίντεο από κατοίκους της πόλης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει μεγάλη καταστροφή. Ολόκληρες κατοικημένες περιοχές διαγράφηκαν κατά μήκος ενός ποταμού που κατεβαίνει από τα βουνά μέσω του κέντρου της πόλης. Πολυώροφες πολυκατοικίες που κάποτε βρισκόταν πολύ πίσω από το ποτάμι, κατέρρευσαν εν μέρει στη λάσπη.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στον σταθμό τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Οσάμα Χαμάντ της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης είπε ότι υπάρχουν φόβοι για 2.000 νεκρούς στη Ντέρνα και χιλιάδες πιστεύεται ότι αγνοούνται. Είπε ότι η Ντέρνα έχει κηρυχθεί ζώνη καταστροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κακοκαιρία Daniel - Πρωθυπουργός και Υπουργοί στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν με μέτρα στήριξης

ΠΟΕΔΗΝ: Ενίσχυση 10.000 ευρώ στους πληγέντες για την αποκατάσταση των ζημιών

ΙΣΑ: Συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς - Διασώστες, φάρμακα και νερά στις πληγείσες περιοχές

Ποιες είναι οι 2 πηγές μόλυνσης που πρέπει να προσέχουν οι πλημμυροπαθείς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας - Πρώτη ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πώς το νέο λογισμικό αλλάζει την κατανόησή μας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Αρχίζουμε να θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τις εγκεφαλικές συνδέσεις που σχετίζονται με τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και τη σχιζοφρένεια. Είμαστε επίσης τώρα μέρος της μελέτης ACT του UW, ή αλλιώς της μελέτης για τις αλλαγές στη σκέψη των ενηλίκων (Adult Changes in Thought Study). Υπάρχει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και παρακολουθεί μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ καθώς γερνούν.

Τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται παγκοσμίως

Χολέρα: Η χολέρα μπορεί να είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μη ασφαλών τροφίμων ή νερού.

Παρατείνεται η αναβολή έναρξης μαθημάτων στη Θεσσαλία μέχρι την Πέμπτη

Κλειστά σχολεία Θεσσαλία: Κλειστά θα μείνουν για τρεις ημέρες και τα σχολεία στη Μαγνησία. Τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και όχι αύριο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Κρυπτοσπορίδιο: Οι υγειονομικές Αρχές στη Νέα Ζηλανδία αναζητούν την πηγή μόλυνσης

Κρυπτοσπορίδιο: Οι πιθανές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν από ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, προϊόντα φαγητού ή ποτού, χώρους φιλοξενίας, νερό αναψυχής ή νερό που έχει μολυνθεί από παράσιτα ζώων.