Ρεπορτάζ Υγείας

Λεύκη θνησιμότητα: Μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας στους ασθενείς με λεύκη

Λεύκη θνησιμότητα: Μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας στους ασθενείς με λεύκη

Λεύκη θνησιμότητα: Η κατανόηση του κινδύνου θνησιμότητας σε ασθενείς με λεύκη θα οδηγήσει σε βελτιωμένη παροχή συμβουλών στους ασθενείς.

Οι ασθενείς με λεύκη μπορεί να έχουν μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 14 Σεπτεμβρίου στο Journal of Investigative Dermatology. Ο Hyun Jeong Ju, M.D., Ph.D., από το St. Vincent’s Hospital College of Medicine στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Κορέας στη Σεούλ, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη θνησιμότητα σε ασθενείς με λεύκη σε μια πληθυσμιακή μελέτη κοόρτης.

Οι ασθενείς με περιστατικό λεύκης και μάρτυρες που ταιριάζουν με κοινωνικοδημογραφικούς παράγοντες συμπεριλήφθηκαν σε αναλογία 1:5, με συνολικά 107.424 ασθενείς με περιστατικό λεύκης και 537.120 ταιριασμένους ελέγχους. Τα δεδομένα των συμμετεχόντων αντλήθηκαν από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλισης Υγείας της Κορέας και συνδέθηκαν με το Εθνικό Μητρώο Θανάτων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για τους ασθενείς και τους ελέγχους, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν 34,8 και 45,3 ανά 10.000 άτομα-έτη, αντίστοιχα. Σημαντικά χαμηλότερος κίνδυνος θνησιμότητας παρατηρήθηκε για ασθενείς με λεύκη (προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου, 0,75). Οι ασθενείς με λεύκη είχαν σημαντικά χαμηλότερη θνητότητα λόγω λοιμωδών νοσημάτων, ογκολογικών παθήσεων, αιματολογικών παθήσεων, ενδοκρινικών παθήσεων, νευρολογικών παθήσεων, καρδιαγγειακών παθήσεων, αναπνευστικών παθήσεων και νεφρικής/ουρογεννητικής νόσου.

«Τα ευρήματά μας είναι σημαντικά γιατί υποδηλώνουν ότι η αυτοάνοση φύση της λεύκης μπορεί να προσφέρει ορισμένα προστατευτικά αποτελέσματα έναντι διαφόρων αιτιών θνησιμότητας και προσφέρουν νέους δρόμους για έρευνα στους μηχανισμούς που διέπουν αυτό το προστατευτικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ju. «Επιπλέον, η κατανόηση του κινδύνου θνησιμότητας σε ασθενείς με λεύκη θα οδηγήσει σε βελτιωμένη παροχή συμβουλών στους ασθενείς, στην παρακολούθηση της υγείας και σε γενικές στρατηγικές διαχείρισης για τους ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αθηναΐς Νέγκα: Απάντηση της παρουσιάστριας σε χυδαίο σχόλιο στο Twitter

Παγκόσμια Ημέρα Λεύκης 2023: Κοιτάζοντας το Μέλλον

Οι ομοιότητες του Zebrafish με τους ανθρώπους τα καθιστούν χρήσιμα μοντέλα για τη μελέτη δερματικών παθήσεων όπως η λεύκη και το μελάνωμα

Τι πρέπει να ξέρετε για την καντιντίαση και ποιοι οι τύποι της;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.