Ρεπορτάζ Υγείας

Λετονία Κορωνοϊός Τεστ: Μηχάνημα αυτόματης πώλησης τεστ

Λετονία Κορωνοϊός Τεστ: Μηχάνημα αυτόματης πώλησης τεστ

Κορωνοϊός Τεστ: Οι Λετονοί μπορούν τώρα να λάβουν ένα τεστ Covid-19 σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης.

Οι Λετονοί μπορούν τώρα να λάβουν ένα τεστ Covid-19 σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Ένα μηχάνημα που εκδίδει δοκιμές και αποθηκεύει τα δείγματα έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Pauls Stradins Clinical University στη Ρίγα. Είναι το πρώτο από τα 100 προγραμματισμένα σε όλη τη Λετονία.

Το μηχάνημα διανέμει δοκιμές επιχρίσματος. Ένα μέλος του προσωπικού παραλαμβάνει τα ολοκληρωμένα πακέτα καθημερινά και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εντός 24 ωρών, δήλωσε ο Didzis Gavars του εργαστηρίου E. Gulbja. «Η συσκευή αφαιρεί την ανάγκη για δύο έως πέντε ιατρικούς λειτουργούς να διαχειριστούν τις εξετάσεις και αφαιρεί κάθε κίνδυνο μόλυνσης», είπε. Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει δοκιμές για το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά άλλα μηχανήματα θα χρεώσουν 53 €. Συνολικά 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid-19 στη Λετονία, μια χώρα κάτω των δύο εκατομμυρίων.

Η Δημοκρατία της Λετονίας είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία. Η Λετονία έχει έκταση 64.589 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.908.100 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2020. Πρωτεύουσα της Λετονίας είναι η Ρίγα (826.500 κάτοικοι). Το 60% του πληθυσμού είναι Λετονοί, ενώ σχεδόν το 30% είναι Ρώσοι. Επίσημη γλώσσα είναι η λετονική, η οποία ανήκει στην ομάδα των βαλτικών γλωσσών. Επίσημο νόμισμα είναι το Ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η Λετονία είναι μία από τις τρεις βαλτικές χώρες που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προσαρτήθηκαν στην τότε ΕΣΣΔ. Aπέκτησε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ τον Αύγουστο του 1991. Την 1η Μαΐου 2004 η χώρα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στρατός της χώρας, από την 1η Ιανουαρίου 2007, είναι πλήρως επαγγελματικός. Οι τελευταίοι μη επαγγελματίες στρατιώτες απολύθηκαν στις 23 Νοεμβρίου 2006.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΔΥ και Ομάδα Αιγαίου σε μικρά και ακριτικά νησιά για ελέγχους COVID-19 των κατοίκων τους

21 θετικά Rapid τεστ από τα 496 στην πλατεία Βικτωρίας

Covid-19: Μήπως χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για πιο αποτελεσματικούς και συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους;

Κοροναϊός: Ποια εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά ;

Κοροναϊός: Νέα αυστηρότερα μέτρα σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.