Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Σαρηγιάννης: Σχέδιο για εναλλασσόμενο lockdown έως τον Μάρτιο

Κορωνοϊός Σαρηγιάννης: Σχέδιο για εναλλασσόμενο lockdown έως τον Μάρτιο

Κορωνοϊός Σαρηγιάννης: Σχέδιο για εναλλασσόμενο lockdown έως τον Μάρτιο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

ο κ. Σαρηγιάννης, είπε, σε εκπομπή που φιλοξενήθηκε στο κανάλι του OPEN: “Η  δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα mini- lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε”

“Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη”, τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης ενώ προέβλεψε την μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου που θα είναι η κορύφωση. “Αυτό που περιμένουμε είναι μέχρι τέλος του μήνα να φτάσουμε στα 500 κρούσματα. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μας κάνει να είμαστε πιο κοντά στο lockdown του προηγούμενου Απριλίου. Είμαι υπέρ. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο 75% και να εφαρμοστεί, υπάρχουν τα περιθώρια. Υπάρχουν εγκύκλιοι αλλά το θέμα είναι τι εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Πρέπει πρώτα να πρώτα την υγεία μας και μετά θα έρθει και η καλυτέρευση της οικονομίας.”

Ο κ. Σαρηγιάννης τάχθηκε υπέρ του lockdown “ακορντεόν” θεωρώντας το πιο ασφαλές και η στρατηγική αυτή “επιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε καλύτερο επίπεδο“. Πρόσθεσε, δε, πως κατ’ αυτόν τον τρόπο “νομίζω ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει και η οικονομία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “μελετά κι άλλα σχήματα”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν θα συμμετέχει στη σημερινή ενημέρωση

Η αίσθηση της μόνιμης αγωνίας για -αφιλτράριστη-πληροφόρηση

Εκοιμήθει ο Μητροοπολίτης Λαγκαδά εξαιτίας του κορωνοϊού

Πως θα θωρακιστείτε από τα fake news στον κυβερνοχώρο το 2021

Χαρδαλιάς: Aυστηρό lockdown σε Αχαρνές, παράταση σε Ασπρόπυργο, άρση σε Ελευσίνα

Χαρδαλιάς: Την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων (λιανεμπόριο, κομμωτήρια, επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών και ινστιτούτα αισθητικής) από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης κάποιων περιορισμών.

Όταν ο πολιτισμένος κόσμος πάσχει διατροφικά

Η έλλειψη σε ιώδη επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Το συχνότερο σύμπτωμα είναι ο μεγεθυμένος θυρεοειδής. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό, να προκαλέσει δύσπνοια και αύξηση βάρους. Οι καλύτερες διατροφικές πηγές ιωδίου είναι: τα φύκια, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά είδη και τα αυγά.

Μπέρδεμα και με τα "ξεχασμένα" κρούσματα στα Τρίκαλα

Τρίκαλα κορωνοϊός: Αλαλούμ με «ξεχασμένα» κρούσματα.  Μια ημέρα μετά το μπάχαλο που έφερε παρέμβαση εισαγγελέα στην Κοζάνη ερωτήματα διατυπώνονται και για τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την ΠΕ Τρικάλων.