Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Αντιμετώπιση: “Είμαι γιατρός και δημοκράτης και δεν θα αφήσω τον όχλο να με αναγκάσει να διαλέξω μεταξύ των δύο”

Κορωνοϊός Αντιμετώπιση: “Είμαι γιατρός και δημοκράτης και δεν θα αφήσω τον όχλο να με αναγκάσει να διαλέξω μεταξύ των δύο”

Η επιστήμη δεν είναι στατική. Αλλάζει συνεχώς. Όσοι παρέχουν θεραπείες χρειάζονται την ελευθερία να κάνουν το ίδιο. Σκεφτείτε τη δήλωση του Δρ. Άντονι Φάουτσι τον Ιανουάριο του 2022 ότι η COVID, «τελικά θα βρει σχεδόν όλους». Είναι μια παραδοχή που θα ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια εν μέσω του αρχικού φόβου για υποχρεωτικά lockdown.

Κορωνοϊός Αντιμετώπιση: Παλιά θεωρούσα τους Δημοκρατικούς ως υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου Η υψηλού προφίλ αντιπαράθεση μεταξύ του Elon Musk και του Twitter έχει ξεκινήσει μια εθνική συζήτηση σχετικά με την ευρύτερη αναπροσαρμογή των πολιτιστικών προτεραιοτήτων και thw ιδεολογίας μας. Ενόψει του πλήγματος από τους προοδευτικούς, ο Μασκ υποστήριξε ότι το σημερινό Δημοκρατικό Κόμμα «έχει καταληφθεί από εξτρεμιστές», μεταμορφώνοντας συναδέλφους κεντροαριστερούς φιλελεύθερους, όπως εγώ, για να ευθυγραμμιστεί με τις τρέχουσες προοπτικές εκείνων που κατέχουν οι συντηρητικοί.

Έχει δίκιο—και η νεοανακαλυφθείσα και επιθετική συγγένεια του Δημοκρατικού Κόμματος για τη λογοκρισία των συζητήσεων και τους ισχυρούς γιατρούς κάνει πολλούς από εμάς να ξανασκεφτούμε την πολιτική μας πίστη. Είμαι δια βίου δημοκράτης. Ψήφισα τον Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζο Μπάιντεν. Είχα μια εγγενή αποστροφή για τους Ρεπουμπλικάνους, όπως αστειεύομαι με συναδέλφους, παρόμοια με το πώς νιώθουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους σήμερα.

Αλλά καθώς ξετυλίγονταν η πανδημία και συζήτησα με γιατρούς σε όλη τη χώρα και σε όλον τον κόσμο την εμπειρία μου στη θεραπεία ασθενών, γνώρισα πολλούς νέους συντηρητικούς συναδέλφους και φίλους που άφησαν στην άκρη την πολιτική για να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο κρεβάτι του πόνου.

Με έκανε πιο ανεκτική και κατανοητή στις κοσμοθεωρίες τους. Ταυτόχρονα, συνήθιζα να θεωρώ τους Δημοκρατικούς, και την κεντροαριστερά ευρύτερα, ως τους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου τόσο στην κοινωνία των πολιτών όσο και στους επαγγελματικούς μας θεσμούς.

Αλλά τώρα, όπως και με το σημερινό προοδευτικό πολιτικό κίνημα, τα ιατρικά συμβούλια υιοθετούν πολιτικές που λογοκρίνουν τις απόψεις, ορίζοντας τέτοια ομιλία ως παραπληροφόρηση, ειδικά επιστημονικές απόψεις γύρω από την COVID.

Οι επαγγελματίες υγείας που αρνούνται να ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος κινδυνεύουν με λογοκρισία, ακύρωση, ακόμη και απώλεια άδειας—μια μοίρα πολύ χειρότερη από το να αποκλειστούν από το Twitter.

Η τάση αναγκάζει τους γιατρούς που επιδεικνύουν κριτική σκέψη να αντιμετωπίσουν μια υπαρξιακή επιλογή: να συμμετάσχουν στον όχλο και να υποστηρίξουν αυτό που πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι είναι επικίνδυνες πολιτικές χωρίς έγκυρη επιστημονική βάση ή να σηκωθούν όρθιοι και να κινδυνεύσουν να χάσουν τα προς το ζην.

Αυτή η τάση έχει ανησυχητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τους ασθενείς – κάτι που όλοι μας θα γίνουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ο Δρ. Pierre Kory σχετικά με την έρευνα για την COVID-19 που λογοκρίθηκε από το Big Tech

Σκεφτείτε τι συμβαίνει στην Καλιφόρνια.

Ένα νομοσχέδιο που κινείται μέσω της Πολιτειακής Βουλής παρέχει σαρωτικές νέες εξουσίες στο ιατρικό συμβούλιο της πολιτείας για να ξεκινήσει έρευνες για γιατρούς των οποίων οι αποφάσεις θεραπείας για την COVID «απομακρύνθηκαν από το ισχύον πρότυπο περίθαλψης».

Ενώ είμαι υπέρ των πολιτικών που προστατεύουν τους ασθενείς από ανεύθυνους γιατρούς, δεν είναι αυτό.

Στο νομοσχέδιο, ο ορισμός της «παραπληροφόρησης» είναι σκόπιμα ασαφής, οι συνέπειες είναι σαφείς και σοβαρές, που κυμαίνονται από «πειθαρχικές ενέργειες» έως απώλεια ιατρικής άδειας.

Μια τέτοια πολιτική έρχεται σε αντίθεση με την ιατρική και επιστημονική κατάρτιση.

Στην ιατρική σχολή, διδασκόμαστε να εφαρμόζουμε κριτική σκέψη και να αμφισβητούμε ακόμη και καθιερωμένα ιατρικά πρωτόκολλα και επιστημονικό δόγμα για σημαντικούς λόγους – με την ερώτηση και την έρευνα, κατανοούμε πιο έντονα τη βάση (ή την έλλειψή της) που στηρίζουν αυτές τις πεποιθήσεις.

Η ιστορία της επιστήμης είναι γεμάτη με καθιερωμένες πρακτικές που ανατρέπονται με αυτόν τον τρόπο. Στην ιατρική πρακτική, μάς ωθείται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γνώσεις μας για να θεραπεύσουμε ασθενείς χρησιμοποιώντας την καλύτερη κρίση και τις ικανότητές μας και να προωθήσουμε την πρακτική της ιατρικής.

Το νομοσχέδιο της Καλιφόρνια θα κατέστρεφε αυτές τις αρχές με μια πτώση.

Το να επιτρέπεται σε γραφειοκράτες ή πολιτικούς να παρεισφρήσουν στη σχέση γιατρού-ασθενούς προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην πρακτική της ιατρικής.

Η ελεύθερη σκέψη και έκφραση θα αντικατασταθεί από τον φόβο και την ομαδική σκέψη. Πολλοί γιατροί επιλέγουν να συνεννοηθούν-ακόμα και με πολιτικές με τις οποίες διαφωνούν κάθετα- αντί να βρεθούν χωρίς δουλειά και να αγωνίζονται να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Όσο άστοχη κι αν είναι η προσπάθεια της Καλιφόρνια, θα αποτελέσει προηγούμενο για άλλες πολιτείες που θα ακολουθήσουν. Ήδη, παρόμοιες προσπάθειες γίνονται σε εθνικό επίπεδο.

Η Ομοσπονδία Κρατικών Ιατρικών Συμβουλίων, μια εθνική εμπορική ένωση που εκπροσωπεί 71 κρατικά ιατρικά συμβούλια, ενέκρινε μια πολιτική ιατρικής παραπληροφόρησης στην ετήσια συνεδρίασή της. Συμβιβαζόμενοι με τις λογοκριτικές εταιρείες Big Tech εμφιαλώνουν θεραπείες που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι στη συνεχιζόμενη μάχη μας με την COVID. Τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, αυξημένα κατά σχεδόν 60 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο από τις υποπαραλλαγές της Omicron, και οι ειδικοί προειδοποιούν για άλλη μια έκρηξη το φθινόπωρο.

Τώρα είναι η ώρα να καλλιεργήσουμε —όχι να καταστείλουμε— τη δημιουργική σκέψη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες στρατηγικές θεραπείας.

Η επιστήμη δεν είναι στατική. Αλλάζει συνεχώς. Όσοι παρέχουν θεραπείες χρειάζονται την ελευθερία να κάνουν το ίδιο. Σκεφτείτε τη δήλωση του Δρ. Άντονι Φάουτσι τον Ιανουάριο του 2022 ότι η COVID, «τελικά θα βρει σχεδόν όλους».

Είναι μια παραδοχή που θα ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια εν μέσω του αρχικού φόβου για υποχρεωτικά lockdown.

Καθώς τα δεδομένα και η επιστήμη αλλάζουν, το ίδιο κατανοεί και η συλλογικότητά μας που οδηγεί τη δημόσια πολιτική. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το σύστημα.

Ο φυλετισμός και η πόλωση έχουν κάνει τον πολιτικό και ιατρικό μας λόγο δυσάρεστο και διχαστικό.

Οι γιατροί πρέπει να μένουν πάνω από την κομματική μάχη, να μην αναγκάζονται να πάρουν πλευρά και να διαλέξουν φανέλα.

Οι δουλειές μας είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να είμαστε απολιτικοί για να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας με όλους όσοι έρχονται σε εμάς αναζητώντας θεραπεία.

Η πρόοδος και οι καινοτόμες ιατρικές ανακαλύψεις στο μέλλον εξαρτώνται από την ελευθερία και τις ιατρικές επιλογές τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης της ανοσμίας που προκαλεί η Covid - 19

Μαρία Θεοδωρίδου: Μόλις 28 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 17 εκατ. εμβολιασμούς

Απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aνεπάρκεια δύο βιταμινών μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενα προβλήματα που σχετίζονται με το φλεβικό σύστημα.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη διατηρεί τα αγγεία χαλαρά, υποστηρίζοντας την ομαλή ροή του αίματος. Τα συμπτώματα της έλλειψης βιταμίνης D περιλαμβάνουν κατάθλιψη, αργή επούλωση των πληγών, αυξημένη συχνότητα καταγμάτων, πόνο στα οστά και τις αρθρώσεις.

H ψώρα έχει γίνει μια νέα πρόκληση για τους δερματολόγους, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19

«Δεδομένης της κατάστασης της απομόνωσης που βιώθηκε κατά τη διάρκεια του περιορισμού, ήταν αναμενόμενο ότι τόσο οι μεταδοτικές ασθένειες, όπως η ψώρα, όσο και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις θα μειωνόταν δραστικά. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο, από το οποίο μπορεί να συναχθεί ότι δεν ήταν όλοι περιορισμένοι με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Galván.

«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά» - Οι αναζητήσεις στο Google αυξήθηκαν κατά 850% μετά την απόφαση για άμβλωση

Οι Καναδοί προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι μπορεί να μην είναι μια απλή διαδικασία, αναφέρει το Politico. «Οι λίστες αναμονής έχουν ξεπεράσει την οροφή», είπε ο επικεφαλής της Planned Parenthood Toronto τον Μάιο. «Τα μέρη που παρέχουν αμβλώσεις ή αναπαραγωγική φροντίδα σε αυτή τη χώρα είναι κατακλυσμένα».

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέα κρούσματα - 12 νεκροί - 97 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 97, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 12 νέοι θάνατοι.

Πώς οι εργαζόμενοι επιβιώνουν από την έντονη ζέστη του Κόλπου το καλοκαίρι

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Nature Climate Change διαπίστωσε ότι «μέσα σε αυτόν τον αιώνα, τμήματα της… περιοχής του Κόλπου θα μπορούσαν να πληγούν από πρωτοφανή γεγονότα θανατηφόρου καύσωνα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».