Ρεπορτάζ Υγείας

Κλιματική αλλαγή: Ο καύσωνας στην Ασία είναι 30 φορές πιο πιθανός λόγω της κλιματικής αλλαγής

Κλιματική αλλαγή: Ο καύσωνας στην Ασία είναι 30 φορές πιο πιθανός λόγω της κλιματικής αλλαγής

Κλιματική αλλαγή: Το Λάος και η Ταϊλάνδη τον Απρίλιο είχαν τουλάχιστον 30 φορές περισσότερες πιθανότητες για υγρό καύσωνα λόγω της κλιματικής αλλαγής,

Το ρεκόρ υγρού καύσωνα που έπληξε την ανατολική και βόρεια Ινδία. Μπαγκλαντές; Το Λάος και η Ταϊλάνδη τον Απρίλιο είχαν τουλάχιστον 30 φορές περισσότερες πιθανότητες λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια ανάλυση ταχείας απόδοσης. Η ανάλυση από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων με την ομάδα World Weather Attribution είπε ότι ένας εξαιρετικά ευάλωτος πληθυσμός υποβλήθηκε σε έναν θανατηφόρο συνδυασμό υψηλής ζέστης και υγρασίας που ενίσχυσε τις επιπτώσεις στις αρχές του καλοκαιριού φέτος.

Μεγάλοι πληθυσμοί σε όλη τη Νότια Ασία κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 4 ημερών μεταξύ 17 και 20 Απριλίου εκτέθηκαν σε δείκτη θερμότητας ή θερμοκρασία «αισθάνονται σαν» πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου και ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στο Λάος, κατέγραψαν δείκτη θερμότητας άνω των 54 βαθμών Κελσίου, ο οποίος μπορεί να είναι θανατηφόρο, είπαν οι επιστήμονες.

Η έκθεση του WWA συνέπεσε με δήλωση που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός s;hmera, προειδοποιώντας ότι υπάρχει 66% πιθανότητα η ετήσια μέση παγκόσμια θερμοκρασία μεταξύ 2023 και 2027 να είναι περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ημέρα της Γης: Η Google καλεί σε δράση απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Ετήσιος έλεγχος υγείας με καθόλου καλά αποτελέσματα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί βλάβη σε όλα τα στάδια της ζωής

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει το άσθμα και τα αλλεργικά συμπτώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Την Παρασκευή πραγματοποιείται 5ωρη στάση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας

Στάση εργασίας: Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη έχει προκηρυχθεί νέα 5ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και έχει οριστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας για την Αθήνα.

Η ωοθηκική υστερεκτομή μπορεί να μην προσφέρει προστασία από το μεταβολικό σύνδρομο

. "Είτε είναι αιτιώδης είτε ως αποτέλεσμα κοινών παραγόντων κινδύνου, υπάρχει σύνδεση. Οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να κάνουν έναν καλό καρδιαγγειακό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης και των λιπιδίων, μαζί με την τήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής", δήλωσε η Mehta.

Καιρός - Χιονοθύελλα σαρώνει την Ευρώπη - Επιδείνωση και στην Ελλάδα από σήμερα

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".