Ρεπορτάζ Υγείας

Κλείσιμο σχολείων: Η Κυβέρνηση διαψεύδει ενδεχόμενο lockdown και σενάρια για τηλεκπαίδευση

Κλείσιμο σχολείων: Η Κυβέρνηση διαψεύδει ενδεχόμενο lockdown και σενάρια για τηλεκπαίδευση

Κλείσιμο σχολείων: Μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων στις 15 Νοεμβρίου για αντιμετώπιση της έκρηξης κρουσμάτων, η Κυβέρνηση διαψεύδει σε όλους τους τόνους.

Σάλο προκάλεσε χτες δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία”, μέσα στο οποίο γινόταν λόγος για σενάριο για κλείσιμο σχολείων μέσα στο Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, η ημερομηνία 15 Νοεμβρίου είχε δοθεί ως τελεσίδικη μέσα σε κύκλους του Υπουργείου για το lockdown και την αρχή της τηλεκπαίδευσης. Ως αιτία σαφώς και παρουσιάστηκε η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα σε παιδιά έως 18 ετών ανά την επικράτεια. Άρα οι μαθητές βρίσκονται στον κυκλώνα των κρουσμάτων εδώ και καιρό. Όμως απάντηση δόθηκε κατηγορηματικά από την Κυβέρνηση, καθώς τέτοιο σενάριο δεν υφίσταται. Μάλιστα επισημάνθηκε πως η πορεία της νόσησης ανάμεσα στα παιδιά είναι καλύτερη πλέον – έστω και λίγο.

Κλείσιμο σχολείων: Καμία περίπτωση για lockdown

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χτες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο lockdown και ήταν και εκείνος κατηγορηματικός: “Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προστατευτούν”. Αυτά δήλωσε, γεγονός που ενισχύει τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αλλά και άλλων μέσα στην Κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ένα ακόμη κλείσιμο στα σχολεία και επομένως αυτή η λύση δε βρίσκεται στο τραπέζι με τις πιθανές λύσεις.

Από τη μεριά της η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε τα εξής: “Ας μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα: ως προς τα τμήματα γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, μόνο ένα ποσοστό 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα. Ενώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο. Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές είπαν ότι δεν βρήκαν κανένα στοιχείο ότι το κλείσιμο σχολείων στην Ιαπωνία μείωσε την εξάπλωση της covid-19

Τα παιδιά δημοτικού σχολείου είναι πλέον η ομάδα που βλέπει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων καθημερινών μολύνσεων covid στον Καναδά

Με την αντιμετώπιση των ήπιων ασθενειών τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν το ΕΣΥ

Αλλάζει από 1η Νοεμβρίου η διαδικασία self test για τους μαθητές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βραζιλία: Τα κοινωνικά προγράμματα έχουν αποτρέψει 1,4 εκατ. θανάτους σε 20 χρόνια

Βραζιλία: Η υψηλή κάλυψη των τριών προγραμμάτων οδήγησε σε μειώσεις των συνολικών ποσοστών νοσηλείας και θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών και ενηλίκων άνω των 70 ετών.

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.